Jelszóigénylés

Szeged-Szeged ellen a férfi NBII-ben

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 30., szerda
Vasárnap csapatunk a DAFC-Szegedet fogadja a Lila iskolában.

November 22. után újra összecsap a két szegedi alakulat az NBII Férfi Bajnokság Közép csoport, 17. fordulójában.

Strezeneczki Gyula
fiai remek 2019-es évet tudhatnak eddig maguk mögött, ugyanis 3/3-as mérlegükkel vezeti a felnőtt játékosokból álló csapatok tabelláját.
Vasárnap, a szintén városunkhoz tartozó DAFC Szeged-del mérkőznek meg Fülöp Norberték, 16 órától a József Attila Általános Iskolában.
Az első találkozó szezonunk eddigi legrövidebb mérkőzése volt, 37 perc alatt eldöntötte a Szegedi RSE a mérkőzést. A vendég csapat az első szettben 11, majd 13 és végül 3 pontot tudott értékesíteni ellenünk. A kispadunk hétvégén is hosszú lesz, így várhatóan kevés energiát fog elvenni a csapatból a mérkőzés. Nem is baj, ugyanis az alapszakasz utolsó találkozója következik jövőhéten. Akkor idegenbe utaznak a fiúk a MAFC-BME otthonába. 

Kiss Gábor:

A DAFC a legutóbbi meccsén erősen kezdett, hogy érzed titeket is meglephetnek?
Mivel legutóbb könnyűszerrel “vertük” őket, így egy erősebb edzőmeccs stílusú játékra számítok, amit biztosan hoznunk kell. Mivel ismerem már az ellenfelet, ilyen fajta meglepetésre nem számítok.
Te hogyan készülsz egy mérkőzésre? Van rituáléd, babonád, zenéd stb?
Minden meccsnap más. Különösebb felkészülést magam részéről nem szoktam alkalmazni. Nincs szerencsezoknim, vagy babona ütésem amivel elkezdem a bemelegítést. Gyerekként sem foglalkoztam ezzel.
Mióta röplabdázol? Volt más sport amit űztél vagy mindig is a röpi érdekelt?
Kisebb-nagyobb megszakításokkal 16 éves korom óta röplabdázom és ahogy akkor, most is imádom ezt a sportágat. Általános iskolában mint a legtöbb gyerek, én is focival kezdtem, majd kézilabdáztam 2-3 évig. Mégis a labdajátékok közül a röpi lett az, ami igazán megfogott és megragadott.

Csányi Roland, másodedző:
Eddig nagyon jól alakul a szezonotok, milyen folytatásra számítasz?

Örülünk az eddigi jó eredményeknek, úgy gondolom, hogy amióta beszálltam Strezeneczki Gyuszihoz a felnőtt csapat edzésfelépítésébe, más irányt vettünk és kicsit keményebb fokozatra kapcsoltunk. A srácok előtt le a kalappal, ugyanis szó nélkül és végtelen kitartással reagáltak erre az új szituációra. Látszik rajtuk a fejlődés, minden téren. Ez a hozzáállás teszi lehetővé ezeket a jó eredményeket, és az elkövetkezendő hétvégén sem hagyjuk megtörni ezt a győzelmi sorozatot.
DAFC ellen lép pályára a csapat. A legutóbbi meccsükön erősen kezdtek, meglepték ellenfelüket. Te milyen összecsapásra számítasz?
A legutóbbi meccsükön a Kecskemét cserék nélkül volt kénytelenek elutazni, ezért nem tudott a DAFC ellen 100%-ot nyújtani, nekünk ezzel szemben hosszú a kispadunk, ahol olyan játékosok ülnek, akik bármikor bevethetőek. Bár a DAFC a tabella hátsó részében helyezkedik el, mégsem tehetjük meg azt, hogy félvállról vesszük őket. 
Mióta röplabdázol?
Hivatalosan 2000 óta röplabdázom, de már óvodás korom óta ott voltam tesvéreim edzésein, néha még labdát is kaphattam. A legfontosabb alapokat épp az egyesületünk elnökétől, Varga Tamástól tanulhattam meg. Mára viszont már mindezen tudást én is továbbadhatom. 
Tesóddal egy csapatban játszotok, illetve őt edzed. Előny vagy hátrány a testvéri kapcsolat a sportban?
Danival mi nagyon jól megértjük egymást, olyannyira, hogy gimis korunkig egy szobában laktunk, együtt jártunk edzésekre. Gyakorlatilag csak a tanórákon nem voltunk együtt. Ő neves csapatoknál játszott és sokat látott edzőktől tanulhatott. Én ezt próbálom önerőből, sok utánaolvasással, videóelemzésekkel pótolni és fejleszteni magam. Sűrűn megkérdezem a srácokat, hogy élvezték e az edzéseket amiket éppen én tartottam. Ezt a kérdést persze felteszem Daninak is, és eddig nem volt panasz tőle, pedig ha másnak nem, nekem biztos megmondaná. Mindenképpen egy stabil pontnak érzem az ő jelenlétét az egyesületben.

Vasárnap tehát szurkoljunk együtt a csapatnak 16 órától a József Attila Általános iskolában!
Jelezd, hogy te is ott leszel a következő link segítségével: Facebook esemény
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com