Jelszóigénylés

A bajnok páros állította meg Kiss Nóráékat

Megosztás:
Megjelent: 2021. augusztus 18., szerda
Az SZRSE strandröplabdázója Pap Zorkával ötödik lett az ob-döntőn.

A női U18-as strandröplabda országos bajnokság döntőjében 5. helyen végzett a Szegedi Röplabda Sportegyesület reménysége, Kiss Nóra. Párja a Beach Sport színeiben induló Pap Zorka volt, akivel az SZRSE játékosa korábban csak egy versenyen szerepelt, így még értékesebb az eredmény, hiszen többnyire összeszokott és rutinosabb duók voltak az ellenfelek.

A lányok az A csoportban kezdték meg a 16 párosnak rendezett finálét, az első mérkőzés sima, kétszettes vereséget hozott a Honti-Majoros–Baksa páros ellen, de ez a meccs elég is volt, hogy Nóráék újra összeszokjanak, hiszen közös edzésük nem volt. A továbbjutásról döntő találkozón remekeltek, nagy csatában háromszettes győzelmet arattak a Gintli-Szalai páros ellen.

A nyolcaddöntőben a Gyebnár-Orosz duóval szemben egy magabiztos és egy szoros szettben elért sikerrel meneteltek tovább a lányok. A végállomást a negyeddöntő jelentette, a Bútor-Kristóf párost már nem lehetett megszorongatni, ami később még inkább érthető volt, hiszen ők hódították el a bajnoki címet.

– Egy összeszokott és remek páros nyerte a tornát, ráadásul ellenük is remek játékot mutattunk be, ahogy az első meccs kivételével minden találkozón, így büszkék lehetünk a teljesítményünkre – kezdte értékelését Kiss Nóra. – A nyitómeccsen még látszott, hogy nem vagyunk összeszokva, de utána végig jó formát mutattunk. Már a második csoportmeccset is megnyerhettük volna két szettben, karnyújtásnyira voltunk ettől, de végül összejött a győzelem. A továbbjutásról döntő meccs előtt sokat beszélgettünk Zorkával, sikerült tisztázni minden feladatot, illetve sokat segített, hogy többet kommunikáltunk a pályán. Sajnálom, hogy nem jutottunk a legjobb négy közé, ehhez egy kis szerencse biztosan segített volna minket, hiszen a másik ágon volt olyan páros, amellyel szemben reális esély lett volna az elődöntőbe jutásra. A szezonban korábban Nagy-Hegyesi Rékával voltunk ezüstérmesek is, és a tavalyi U16-os finálé után idén U18-as döntőben szerepelhettem, így ez a szezon is nagy élmény volt. Rékával és Zorkával is remek meccseim voltak, van mire alapozni, jövőre rutinosabban szállhatok versenybe – jegyezte meg Kiss Nóra.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com