Jelszóigénylés

A doki visszatért: Tánczos Tamás az új csapatorvosunk

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 17., szerda
A 2000-es években egyesületünknél röplabdázott, most a pályán kívül segít.

Nem is találhattunk volna tökéletesebb jelöltet a sportorvosi pozícióra, hiszen ezen a területen novemberben tette le szakvizsgáját Tánczos Tamás, aki a 2000-es években az SZRSE színeiben röplabdázott. A jó kedélyű szakembert mindenki rögtön megkedvelte, a sportágban töltött évek után könnyedén ment a beilleszkedése. Munkája most kifejezetten fontos, hiszen a koronavíruson már átesett sportolókra különösen ügyelni kell, így erőnléti trénerünkkel, a járvány miatt speciális edzésprogramot is vezénylő Halász Nikolettával is együttműködik.Komoly kötődése van a röplabdához, hiszen sok sportág kipróbálása után 11 évesen kezdett játszani, szolnoki színekben diákolimpiai sikereket ért el, majd ifjúsági korosztályban országos bajnoki címet is ünnepelhetett. Érettségi után rövid kitérőt tett a MAFC-nál, majd Szegeden kezdte egyetemi tanulmányait.

– Akkor is gyűjtöttem érmeket, szép emlékeket őrzök a Medikus Kupáról és az egyetemi bajnokságról is. Az SZRSE alapítása után örömmel csatlakoztam a Starcopy Szegedhez, jó edzők keze alatt egy kiváló csapattal játszhattam. Nagyon szerettem azt az időszakot, de sajnos a munka mellett egyre kevesebb időt tudtam a röplabdára szánni – emlékezett vissza Tánczos Tamás, aki 2007-től a Szegedi Tudományegyetem dolgozik aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosként. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: imádja a munkáját, de egyre inkább úgy érezte, hogy szüksége lenne egy kis változatosságra, ezért döntött úgy, hogy belevág a sportorvosi tanulmányokba.A klinikai tapasztalata sokat segített az új kihívás során, és Tánczos Tamás úgy érzi: jó döntést hozott.

– Néhány tiszta lelkű és segítőkész embernek azóta is hálás vagyok, hogy támogattak ebben a projektben. Sajnos a köztudatban nincs túl nagy presztizse a sportorvoslásnak, pedig hihetetlen izgalmas szakterületről van szó, az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül, főleg a versenysport területén. Főként a sportélettan és a teljesítménydiagnosztika érdekel, de a sportsérülésekkel is szívesen foglalkozom. Folyamatosan képzem magam, kinesio tape tanfolyamot is végeztem – mesélt szakmai útjáról a csapatorvos.

A koronavírus miatt nehéz időszakban csatlakozott, de pont ez jelent plusz motivációt számára, az egyesületi járványprotokoll kialakításában is részt vett.

– Egy lelkes csapat eszméletlenül sokat dolgozik, hogy minden zökkenőmentes legyen a klubnál, ez a legfontosabb tapasztalatom, így nagyon örülök, hogy a közösség tagja lehetek. Orvosi kérdésekben, sérüléssel és egészségügyi problémákkal bárki nyugodtan fordulhat hozzám, a legjobb tudásom szerint segítek – fogalmazta meg egyesületi munkája lényegét Tánczos Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com