Jelszóigénylés

A fiatalok beépítése és a tudatosság lesz fókuszban

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 27., csütörtök
Női NB II-es csapatunk játéka tökéletesítését és az éremszerzést tűzte ki célul.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület elkezdte a felkészülést az új szezonra. Lelkesen végzett, kemény edzésekkel várjuk az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, a hetedik részben felnőtt női csapatunk következik.A Vidux-Szegedi RSE NB II-es keretéből Németh Hanna távozott, saját nevelésű korosztályos válogatott játékosunk Újpestre igazolt. Ezen felül nincs változás, egyelőre csak kérdőjelek vannak, hiszen néhány munkahelyi változás még alakíthatja a csapatot.

– Ezekre a kérdésekre a következő hetekben választ kapunk – jegyezte meg Tátrai Sándor vezetőedző. – Ha esetleg újabb változások és egyéb körülmények miatt egyes meccseken emberhiányunk lenne, szerencsére megoldható, hiszen az új bajnoki kiírás lehetővé teszi, hogy négy ifjúsági játékost is nevezzünk a meccskeretbe. Ez az újítás szakmailag is örömhír, hiszen több lány is van ebben a korosztályban, akikkel a jövőben biztosan számolnánk a felnőttcsapatban, tehetségükkel az előrelépésben is fontos szerepet vállalhatnak. Ezért is lényeges kérdés, hogy mielőbb megismerjék a rendszerünket, és be is építsük őket – hangsúlyozta.

A másodosztály új szezonjára hangoló csapat augusztus második hetében kezdte a felkészülést. A tréner felemás tapasztalatokról számolt be.– Az mindenképp jó hír, hogy a lányok akaratereje és motivációja óriási, az edzéseken jól, keményen és koncentráltan dolgoznak. A rossz hír, hogy a járvány miatti leállás érződik rajtuk, a hosszú kihagyás után technikailag vissza kell rázódniuk. Eddig kemény erősítő edzések szerepeltek a programban, amit a játékosok zokszó nélkül végigcsináltak. Jövő héttől már a csapatjáték is fontos szerepet kap – árulta el a szakember.

A csapat hasonló célkitűzésekkel várja a bajnoki idényt, mint tavaly: a legjobb négy közé szeretnének kerülni a rájátszásban, ott pedig el akarják csípni valamelyik érmes helyezést.

– Ehhez védekezésben kell javulnunk, illetve a támadások tudatosságában kell előrelépnünk. Sok minden jól működött már az előző szezonban is, de ha ez a kettő kívánságom teljesül, akkor az nagy segítség lesz. A meglévő taktikai elemeket tudatosabban kell használni. Nagyrészt gyakorlás kérdése, hogy bizonyos szituációkban automatikusan a lányok fejében legyen több megoldási lehetőség, amelyből ki tudják választani a legjobbat. Fejben és technikailag is összeszedettnek kell lenni ehhez, ezt a vonalat mindenképp erősítjük – fogalmazott Tátrai Sándor.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com