Jelszóigénylés

A fiatalok beépítése és a tudatosság lesz fókuszban

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 27., csütörtök
Női NB II-es csapatunk játéka tökéletesítését és az éremszerzést tűzte ki célul.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület elkezdte a felkészülést az új szezonra. Lelkesen végzett, kemény edzésekkel várjuk az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, a hetedik részben felnőtt női csapatunk következik.A Vidux-Szegedi RSE NB II-es keretéből Németh Hanna távozott, saját nevelésű korosztályos válogatott játékosunk Újpestre igazolt. Ezen felül nincs változás, egyelőre csak kérdőjelek vannak, hiszen néhány munkahelyi változás még alakíthatja a csapatot.

– Ezekre a kérdésekre a következő hetekben választ kapunk – jegyezte meg Tátrai Sándor vezetőedző. – Ha esetleg újabb változások és egyéb körülmények miatt egyes meccseken emberhiányunk lenne, szerencsére megoldható, hiszen az új bajnoki kiírás lehetővé teszi, hogy négy ifjúsági játékost is nevezzünk a meccskeretbe. Ez az újítás szakmailag is örömhír, hiszen több lány is van ebben a korosztályban, akikkel a jövőben biztosan számolnánk a felnőttcsapatban, tehetségükkel az előrelépésben is fontos szerepet vállalhatnak. Ezért is lényeges kérdés, hogy mielőbb megismerjék a rendszerünket, és be is építsük őket – hangsúlyozta.

A másodosztály új szezonjára hangoló csapat augusztus második hetében kezdte a felkészülést. A tréner felemás tapasztalatokról számolt be.– Az mindenképp jó hír, hogy a lányok akaratereje és motivációja óriási, az edzéseken jól, keményen és koncentráltan dolgoznak. A rossz hír, hogy a járvány miatti leállás érződik rajtuk, a hosszú kihagyás után technikailag vissza kell rázódniuk. Eddig kemény erősítő edzések szerepeltek a programban, amit a játékosok zokszó nélkül végigcsináltak. Jövő héttől már a csapatjáték is fontos szerepet kap – árulta el a szakember.

A csapat hasonló célkitűzésekkel várja a bajnoki idényt, mint tavaly: a legjobb négy közé szeretnének kerülni a rájátszásban, ott pedig el akarják csípni valamelyik érmes helyezést.

– Ehhez védekezésben kell javulnunk, illetve a támadások tudatosságában kell előrelépnünk. Sok minden jól működött már az előző szezonban is, de ha ez a kettő kívánságom teljesül, akkor az nagy segítség lesz. A meglévő taktikai elemeket tudatosabban kell használni. Nagyrészt gyakorlás kérdése, hogy bizonyos szituációkban automatikusan a lányok fejében legyen több megoldási lehetőség, amelyből ki tudják választani a legjobbat. Fejben és technikailag is összeszedettnek kell lenni ehhez, ezt a vonalat mindenképp erősítjük – fogalmazott Tátrai Sándor.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com