Jelszóigénylés

A kemény munka meghozta gyümölcsét

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 28., szombat
Csányi Roland nagyon büszke a serdülő bajnokságban mutatott teljesítményre.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Leány serdülő 1-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Csányi Roland vezetőedző és játékosunk, Kiss Boglárka osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

Szolnokon felkészülési tornát nyertünk, a nagy rivális Jászberényt is sikerült legyőzni, remekül indult az idény – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Utána sajnos alapemberünk, Szalay Kata sérülése jött közbe, de a társai próbálták pótolni. Mire ő felépült, feladónk és csapatkapitányunk, Bálint Viktória sérült meg. A nehézségek ellenére is sikerült a legjobb tizenkét csapat közé kerülni, ahol erős sorsolást kaptunk, velünk egy csoportba került a Vasas és a BVSC remek utánpótlása. Mindenkivel ki-ki meccset játszottunk eddig, ezért is lenne jó befejezni az idényt, persze ha nem sikerülne a legjobb hat együttes közé kerülni, akkor is látszik, hogy jó úton haladunk. Ezt bizonyította a szezon legjobb meccse Békéscsabán, ahol 

egy több mint kétórás meccs ötödik szettjében, csak szoros végjátékban maradtunk alul, a találkozó színvonala, és a lányok teljesítménye viszont kárpótolt a vereségért – jegyezte meg a szakember.

A lányok több fronton is kaptak terhelést a korosztályos bajnokságokban, a vezetőedző pedig részletesen elmondta, hogy mindez miért történt és milyen pozitív hatásait látta.

– Emlékszem, testvéremmel serdülőként akár három-négy korosztályos bajnokságban is kipróbáltuk magunkat, plusz a korosztályos válogatottban, ez a sok tapasztalat pedig kamatozott. Ugyanezt értük el a lányoknál, akik az ifjúsági bajnokságban is szerepet kaptak, így saját korosztályuk pontvadászatában látványosan fejlődtek – mondta Csányi Roland. – Más ritmushoz és taktikákhoz is hozzászoktak, érződött, hogy egyre több ellenféltől tanultak. Nem csak a mérkőzéseken volt így, a tréningeken is, hiszen egyesületünk női NBII-es és a Békéscsaba serdülő együtteseivel is voltak edzőmeccseink. Mindezeket azért soroltam fel, mert nem csak látszott ennek a folyamatnak az eredménye, de a lányok is vevők voltak rá. Bőven kaptak terhelést, ennek ellenére az edzéseken sosem nézték az órát, mikor lesz vége. Csinálni akarták, az edzéseken és a meccseken is keményen hajtottak, amiért hálás vagyok, és persze nagyon büszke rájuk! Nekem ez az első csapat, amelynek vezetőedzője vagyok, remekül sikerült összeszoknunk a lányokkal, ezt is köszönöm nekik – hangsúlyozta a tréner.Az SZRSE játékosa, Kiss Boglárka is dicsérte a csapatot.

– Jól teljesítettünk, jobban, mint az előző években. Mentálisan és technikailag is sokat fejlődtünk, amiért Csányi Rolandnak köszönettel tartozunk. Voltak persze olyan fordulók, amelyeken nem úgy teljesítettünk, ahogy magunktól elvártuk, de ilyen esetek után is lelkesen haladtunk a cél felé. Ezért fontos, hogy összetartóak legyünk a pályán, és azon kívül is. Erősségünk a támadójáték, és hogy a meccsek közben egyre több megoldás közül választunk – nyilatkozta Kiss Boglárka.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com