Jelszóigénylés

A lelkesedést semmi sem veheti el tőlük

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 7., csütörtök
Ifjúsági csapataink a járványhelyzet nehézségei ellenére motiváltak maradtak.

Cikksorozatunkban korosztályonként mutatjuk be, hogy utánpótlás csapataink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot, így az edzőkre komoly feladat hárul, például a motiváció fenntartásában. A második részben ifjúsági együtteseinkkel foglalkozunk.A teremhelyzet változása – ki kellett költöznünk a Lila iskolából – után egyesületünk mindent megtett, hogy az összes korosztályos csapat legalább heti két edzést tudjon teremben tartani, illetve amíg az időjárás és a szabályozás engedte, egy-egy szabadtéri foglalkozás is belefért a programba. Ezt a menetrendet követte Csányi Roland a lányokkal és Hulmann Zsolt a fiúkkal az ifjúsági csapatoknál, de felmerül a kérdés: miként tudtak alkalmazkodni a korlátozott lehetőségekhez?

– Rengeteget számított, hogy nyolc játékosunk is szerepet kapott az NB II-es meccseken, ők további tréningekre járhattak a felnőtt csapattal – kezdte a beszélgetést Csányi Roland, leány ifjúsági együttesünk vezetőedzője. – Bálint Viktória, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy-Hegyesi Réka, Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Kiss Boglárka és Kiss Nóra játszhatott legalább egy bajnokin, ami óriási lökést adott nekünk, ahogy a plusz edzéslehetőségek is. Persze így sem egyszerű fenntartani a lelkesedést, hiszen korosztályos meccseink nincsenek, mégis az egyesületben nálunk a legnagyobb az állandó létszám az edzéseken, amiért jár a dicséret a lányoknak! Pedig ebben a korban a legnagyobb a lemorzsolódás a tanulmányok és a magánélet miatt, és mégis, megmaradt a motiváció, ennek nagyon örülök! – fogalmazott a szakember.

Több mint két hónapja nem volt tehát mérkőzése a társaságnak, de edzőjük szerint ez alig látszik, ebben pedig komoly szerepe van a kiváló csapategységnek.– A lányok nemcsak a pályán, de a pályán kívül is jó viszonyt ápolnak egymással, szoros barátságok szövődtek, így egymásért is játszanak! Persze a szuper hangulaton kívül más vonzó tényező is van, hiszen mindannyian lelkesen dolgoznak azért, hogy komoly eredményeket érjenek el. Idén lesz 16 éves az egyesületünk, ami azt jelenti, hogy amikor ezek a lányok kiskorukban hozzánk kerültek, már egy tapasztalt és szakmailag rendkívül sokat fejlődő klubhoz kerültek, a munka gyümölcse pedig beérni látszik, hiszen bővelkedünk tehetségekben – hangsúlyozta Csányi Roland.

Az ifjúsági bajnokságban való szereplés remek tapasztalatszerzési lehetőség volt a lányoknak, a serdülő bajnokság mellett komoly kihívást jelent számukra, ami hajtja is őket előre. Épp ezért bizakodnak abban, hogy mihamarabb folytatódik a pontvadászat. A bajnokságban egyébként még előnye is lehet az új helyzetnek.

– Mivel most kevesebb az edzésünk, sokkal intenzívebbek lettek a tréningek, hogy minél kisebb legyen a lemaradásunk az eredeti tervekhez képest. Mivel már hosszú ideje szokják ezt az erősebb tempót a lányok, később már eredeti edzésszám mellett is bírhatják ezt az intenzitást, így a hátrányunkból előnyt is kovácsolhatunk. Jó lenne persze mielőbb visszatérni a Lila iskolába és bajnokit játszani, mert közeledik a rájátszás, és még elmaradt fordulókat is pótolni kell – tette hozzá Csányi Roland.

A fiú ifjúsági csapat hasonlóan lelkes maradt, nem vett vissza a tempóból. Hulmann Zsolt vezetőedző rendkívül büszke volt a srácokra a szezon első szakaszában, hiszen fantasztikus hangulatú meccseken kiváló eredményeket értek el.

– Ősszel olyan pillanatokat élhettem át a tanítványoknak köszönhetően, amelyekért érdemes ezt a szakmát űzni – dicsérte a fiúkat a mester. – Fájt a szívem, hogy egy ilyen időszakban egyik napról a másikra szünetet rendeltek el a bajnokságban, kiváló formában voltunk. A srácok is szomorúan fogadták a hírt, de becsületükre legyen mondva: kitartottak a kijárási tilalom idején is. Van persze egy ilyen helyzetben természetesnek mondható lemorzsolódás, de a mértéke teljesen vállalható, a döntő többség rendszeresen jár az edzésekre. Sőt, Somosi Levente és Pintér Barnabás a felnőtt edzéseken is lehetőséget kap, előbbi játékosunk az NB I-ben is bizonyíthatott már, amihez ezúton is gratulálok neki! – mondta Hulmann Zsolt.

A Topolya soron és a Mars téren is szokott edzeni a csapat, a Lila iskolából való kiköltözés után pedig még a Squash Klub is helyszínt biztosított. Minden segítségért rendkívül hálás a korosztályos együttes.

– A klubvezetéstől óriási siker volt, hogy ilyen gyorsan megoldották a helyzetet, minden igényt kielégítő edzéshelyszíneket kaptunk. Ezen felül még erőnléti edzőnkkel, Halász Nikolettával is tudunk dolgozni, amiért szintén hálásak vagyunk! – fogalmazott a mester.

A fiúk is várják már, hogy újra játszanak, de nincsenek elkeseredve a jelenlegi helyzet miatt, a sikeres őszi szezon miatt tudják: a tavaszi idényben szép lehetőségek várhatnak rájuk.

– Ez motivál minket minden edzésen, a srácok már izgatottak a folytatás miatt, és talán már látjuk a fényt az alagút végén. Keményen dolgozunk, hogy az őszi formánkban térhessünk vissza. További pozitívum, hogy az U21-es csapat idősebb és tapasztaltabb játékosai is csatlakozni szoktak a tréningekhez, ők pedig jó hatással vannak a társaságra – zárta a beszélgetést Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com