Jelszóigénylés

A vártnál nehezebben, de megvan a 3 pont

Megosztás:
Megjelent: 2021. november 28., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata legyőzte a Rákosmentét.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata négyszettes sikert aratott a Rákosmente elleni hazai bajnokin. Ennél simább győzelemre számítottunk, de amikor kellett, odatette magát a Nusser-legénység.

Nacsa Gábor pontjai vezették fel a derbit, majd egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek. 11:8-nál, Csányi Dániel ütései után kért időt a Rákosmente, majd tartotta előnyét a Vidux-Szegedi RSE. Sőt: a végjáték előtt megléptek a hazaiak 23:18-ra, ebben Davi Pozzobon ütései és blokkjai kulcsszerepet játszottak. Az ötpontos különbség meg is maradt, így előnyben voltak a szegedi srácok!

A második szett elején hasonlóan megnyugtató előnyre tettünk szert, Piti Richárd sorban szállította a pontot érő sáncokat, társai is magabiztosan játszottak. Sajnos gyorsan elolvadt a különbség, így Csányi Dániel rutinja nagyon kellett, 20:18-as vezetéssel vártuk a hajrát. Ami ezután jött, azt nagyon sajnáljuk: a szett végéig egyetlen pontot szerzett csapatunk, semmi sem jött össze a fiúknak, így egyenlítettek a vendégek.

A következő szett első tíz szegedi pontját Nacsa Gábor és Davi Pozzobon kettőse hozta össze, kiváló ütésekkel és sáncokkal segítették hárompontos előnyhöz a Vidux-Szegedi RSE-t. Nem tudott elhúzni a hazai csapat, így a hajrához közeledve minden pont egyre fontosabb lett. 20:19-nél ezért is kapott vastapsot Borsi Levente, a szegedi libero egy óriási mentést mutatott be, bravúros megmozdulását ponttal hálálták meg társai. Ez a pillanat nagy lökést adott a folytatásra, így magabiztosan került újra előnybe a Nusser-legénység.

A negyedik szettben 10:11-nél jött az első fordulópont, zsinórban öt szegedi pont hozta lázba a Lila iskola lelkes publikumát. 17:16-nál egy erősen vitatható ítélet már inkább borzolta a szegedi kedélyeket, de ez nem zavarta meg a hazai srácokat, nagyon akarták a három pontot. Tökéletes és megérdemelt lezárás volt Davi Pozzobon győzelmet érő ütése, hiszen a brazil légiós volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

Nusser Elemér: – Nyögvenyelős sikert arattunk, nem pörögtünk fel kellő mértékben, míg a Rákosmente nagyon motiváltan játszott, alaposan meg is nehezítette a dolgunkat. Szerencsére a srácok feltüzelték magukat, amikor nagyon kellett.


Vidux-Szegedi RSE  – Rákosmente 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:21)
Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz, 6. forduló. Szeged, Lila iskola, 60 néző. Vezette: Halász, Sík.
Vidux-Szegedi RSE: Honti Szilárd, Tomas Dileo, Csányi Dániel, Davi Pozzobon, Nacsa Gábor, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Nusser Elemér.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com