Jelszóigénylés

Büszkék lehettünk mindenkire

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 11., szerda
U19-es és U21-es csapataink hozzáállását is dicsérték az edzők.

A mögöttünk álló hétvégén utánpótlásunkból az U19-es és U21-es csapatok is pályára léptek, egyaránt idegenben.  

Fiú U19-es együttesünk Debrecenbe utazott, ahol Hulmann Zsolt irányításával helytálltak a srácok.

– A csoport favoritja, a Szolnok ellen kezdtünk, az első szettben meglepően jól tartottuk magunkat. Ahogy egyre pontosabbá vált a szolnokiak játéka, úgy nőtt a különbség a két csapat között. A következő szettet sikerült megnyernünk, ellenfelünk túlzott önbizalmát kihasználva szebbnél szebb labdameneteket hoztunk. Varga Tomi jól szervezte a játékot, Somosi Levente és Gera Bálint szorgalmasan termelte a pontokat. Teljesen megérdemelten egyenlítettünk. A folytatásban a szolnokiak ismét a legjobb oldalukat mutatták, amelyre már nem volt válaszunk – számolt be a nyitómeccsről a vezetőedző.

Jöhetett a házigazda elleni találkozó, amelynek első szettjében a túl sok szegedi hiba megbosszulta magát.

– Hiába voltak szép megmozdulásaink, túl sok volt a ki nem kényszerített hibánk. A második etapban már pontosabban játszottunk, de sajnos megint a legrosszabbkor bizonytalanodtunk el, így a debreceniek egy szettre kerültek a meccs megnyeréséhez. A harmadik játékrészben már kiütközött a fáradtságunk is, de a fiúk becsületére legyen mondva, nem adták fel a küzdelmet. Két szettlabdánkat sem sikerült megcsinálnunk, aminek a következménye csak vereség lehetett – mondta  Hulmann Zsolt, majd összegezte a tornát. – A Szolnok elleni szettgyőzelemnek örülök, hiszen a végelszámolásnál nagyon fontos lehet.
Azért is fontosak az ilyen tornák, hogy megtanuljuk a szoros végjátékok kezelését, így legközelebb már mi hagyjuk el győztesen a pályát. Sajnos a távolság rányomta a bélyegét a játékunkra, de a fiúk mindent megtettek az eredmény érdekében. Kicsit látszott az év végi hangulat a csapaton, de ezzel együtt büszke vagyok rájuk. Gratulálok mindenkinek!  Hajrá Szeged!

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB, Debrecen
Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum 1:3 (14:25)(27:25)(8:25)(7:25)
DEAC - Szegedi RSE 3:0 (25:17)(25:22)(26:24)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Janó Csongor, Somosi Levente, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Leány U19-es együttesünk Budaörsön három mérkőzést vívott, a mérlege pedig két győzelem és egy vereség.
 

– Ebben a korosztályban nekünk minden nyert szett és meccs ajándék. Ezt tudják a lányok is, ennek köszönhetően ezek a találkozóink a megszokottnál sokkal felszabadultabb játékot hoznak – kezdte nyilatkozatát Csányi Roland vezetőedző. – Az első meccset álmoskásan kezdtük, a szokásostól eltérő felállásban, hiszen Németh Hanna és Nagy Mína nem edz velünk, de a kezdőben kaptak helyet, amit meg is háláltak. Örülök, hogy bizonyították: remek NB II-es szereplésük mellett a saját korosztályukban igen komolyan kell számolni velük. A nap második meccsét emelném ki, mert ott a második szettben (24:19)-ről Nyers Noémi szerváinak köszönhetően fordítottunk, ami leírhatatlan élmény volt. Ez is bizonyította, hogy nem csak fizikálisan, hanem mentálisan és csapatjátékban is erősödtünk. Nagyon fontos, hogy egy csapatként mozogjunk, így éljünk meg a győzelmeket, néha a vereségeket. Remélem, ez a mentalitás a serdülő forduló hajrájában kicsúcsosodik. Büszke vagyok a lányokra! – mondta a tréner.


Torma Ágnes U19 OIB, Budaörs
TRSE - Szegedi RSE 1:2 (25:22)(18:25)(13:25)
Budaörsi DSE/Emericus SE - Szegedi RSE 0:3 (15:25)(24:26)(20:25)
Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla 3:0 (25:15)(25:21)(25:17)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Németh Hanna, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Nyers Noémi, Nagy Mína, Kiss Zsófia
Vezetőedző: Csányi Roland
U21-es legénységünk a Miskolc vendége volt, a beugró edző pedig Kovács Zoltán, aki a sima vereség ellenére talált pozitívumokat.


– Megvolt a kezdeti lendületünk. A körülmények nem kedveztek, de a terem belmagassága, az utazás, és a feladónk sérülése ellenére jól kezdtünk. Sajnos korán elfogyott a lendület, a csapat elvesztette a győzelembe vetett hitét. Sok hibával játszottunk, ez sajnos a nyitásra és nyitás-fogadásra is jellemző volt. A cseréinkkel megcsillant a remény a harmadik játszmában, sajnos későn, a fiúkat viszont dicséret illeti a küzdelemért! Gratulálunk a korosztályos csapatainknak! Hajrá Szeged! – zárta nyilatkozatát Kovács Zoltán.


U21/NBII Férfi Bajnokság Kelet A-csoport, Miskolc
MEAFC-Miskolc U21 - Szegedi RSE 3:0 (25:13)(25:13)(25:20)
Szegedi RSE: Búzás Botond, Czakó Lóránt, Baranyi Dávid, Móczár Dávid, Feier Tibor, Polyák Péter Ábel, Ferencz Erik, Róka Máté
Vezetőedző: Kovács Zoltán 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com