Jelszóigénylés

Drámai csatát nyertek a gyerekek

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 22., hétfő
Leány csapatunk mellett a srácoknak is lehetett volna egy győzelme, de nem éltek a lehetőséggel.

Úgy terveztük, hogy három hétvégi tornáról számolunk be az SZRSE gyerek korosztálya kapcsán, de az élet, vagyis a járvány közbeszólt. Leány fekete csapatunk Kecskemétre utazott volna, de koronavírus-fertőzés gyanúja miatt le kellett fújni az indulást, így sajnos három mérkőzésről is kénytelenek voltunk lemondani.Leány gyerek narancs együttesünk a fővárosban szerepelt, két sima vereség mellett egy győzelmet is elkönyvelt, ugyanis a Jászberény ellen óriási csatában az SZRSE bírta jobban a mindent eldöntő ötödik szettet.

– Elégedett vagyok a lányok teljesítményével – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A hatos döntőre esélyes Vasassal hazai pályán játszottunk legutóbb, most nem voltunk annyira alárendelt szerepben, mint Szegeden. Bizonyítottuk, hogy azóta fejlődtünk, ezt az eredmény is igazolta. Rövid pihenő után a Jászberény elleni derbi következett, amelyen a visszavágás volt a cél az alapszakaszban elszenvedett 3:1-es vereségért. Drámai küzdelem zajlott a pályán, majdnem kétórás csatát vívtunk a riválissal. A mindent eldöntő, ötödik szettet végig uralni tudtuk, ez volt a győzelem kulcsa. Mindössze fél óra pihenő után újra pályára kellett lépni, méghozzá az UTE ellen. Az ötszettes meccsünk okozta fáradtság döntő tényező volt, az első szettben még tartottuk a lépést, sőt, sokáig vezettünk is, de utána már a lányok teljesen elkészültek az erejükkel. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen a Vasas ellen bizonyították az előrelépést, majd a Jászberény ellen óriásit küzdöttek, az ellenfelek edzői is dicsérték csapatunkat. Láthatók a fejlődés jelei, remélem, később is látszik majd az eredményeken – jegyezte meg a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Budapest
Vasas SC Piros  - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:11)(25:14)(25:10)
JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB - Szegedi RSE Narancs 2:3 (25:21)(19:25)(21:25)(25:21)(12:15)
Szegedi RSE Narancs - UTE U15A 0:3 (21:25)(13:25)(4:25)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaFiú gyerek csapatunk csak egy szettet rabolt Szolnokon, de előzetesen nem is voltak komoly remények, hiszen három rendkívül erős csapattal kellett megküzdeni. Komoly hétvégén van túl a társaság, de előre kell lépnie, hiszen ezúttal is volt reális esélye egy győzelemre, de nem tudott élni a lehetőséggel.

– A kaposváriak elsőszámú csapata és a házigazda ellen nem számítottam extra teljesítményre, mindkét ellenfél nagy falat nekünk – fogalmazott Csányi Dániel vezetőedző. – A harmadik ellenféllel szemben már felcsillant a remény, volt keresnivalónk a Kaposvár második számú együttese ellen, ennek megfelelően indult a meccs. Másfél szetten át jól játszottunk, utána jött egy rossz sorozat nyitás-fogadásban, amit támadásaink hatékonysága sínylett meg, így folyamatosan felzárkózott ellenfelünk. Fájó ez a vereség, mert mondtam a srácoknak, hogy már nem elég egy-két szettet nyerni, többre vagyunk hivatottak. Volt egy kis fejmosás az öltözőben, ami hatásos is volt, mert utána a Kaposvár elsőszámú csapata ellen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, azon a meccsen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek valójában. Ha ugyanúgy játszottunk volna a másik találkozón, egy győzelemmel a zsebben utazhattunk volna haza. Sajnos már négy-öt alkalommal is ilyen hibába estünk a szezonban. A támadások befejezésében fejlődnünk kell, hiszen e nélkül semmit sem érnek az olykor bravúros védekezések. Súlyt kell adni a támadásainknak, ezen fogunk dolgozni az előttünk álló hetekben – árulta el a tréner.


Tatár Mihály U15 OGYB I.osztály, Szolnok
Szolnoki SPC - Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:9)(25:15)
Szegedi RSE  - RÖAK Kaposvár KÉK 1:3 (14:25)(25:22)(20:25)(19:25)
RÖAK Kaposvár-Sárga - Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:15)(25:17)
Szegedi RSE: Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Wodala Benjámin, Fitor Patrick, Pintér Gergely, Verebes Máté, Simon Benedek, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com