Jelszóigénylés

Egymásért küzdve nyertek

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 12., szombat
A Vidux-Szegedi RSE női csapata győzelemmel kezdte az NB II-es szezont.

Hullámzó meccsel indította NB II-es szezonját a Vidux-Szegedi RSE női csapata, de amikor kellett, nagyon odatették magukat a játékosaink, így 3:1-es sikerrel nyitották az idényt a Palota RSC otthonában. A fővárosi derbin az első szett volt a legszorosabb, ezt sikerült is megnyernünk, ami lökést adott a folytatáshoz.
– Az első szettben tipikusan azt láttam a lányokon, amit szezon eleji formának szoktak nevezni. A második szettre belerázódtak a meccsbe, és parádésan játszottak. Pontosak és határozottak voltak, az ellenfélnek mindössze tizenegy pontot engedtek – kezdte az értékelést Tátrai Sándor vezetőedző.

A mester azt gondolta, hogy a lehengerlő forma a folytatásra is kitart, és a lehető leggyorsabban megszerezzük az első sikert. Nem így lett.

– Valahogy ebben a szakaszban semmi sem jött össze. Láttam a lányokon, hogy ez kicsit összetörte őket, még úgy is, hogy szépen felzárkóztak a szett végére. A negyedik szett is ezt bizonyította, hiszen szinte végig a Palota RSC vezetett – számolt be a tréner.

A jó csapatok ismérve, hogy amikor már minden veszni látszik, közös erővel összekapja magát. Büszkén mondhatjuk: a Vidux-Szegedi RSE is így tett.

– Amikor kellett, amikor még nem volt késő ehhez, újra elővették azt a játékot, ami a második szettben jellemezte őket. Nagyon lelkesen küzdöttek egymásért, amihez külön gratulálok nekik! – szólt Tátrai dicsérete.

A meccsen összességében látszott, hogy a csapat jó alapokkal rendelkezik, de a hullámvölgyek miatt izgulniuk kellett a sikerért.

– Azon kell dolgoznunk, hogy a saját játékunkat ne egyes szakaszokban, hanem végig stabilan hozzuk. Ehhez egyénenként és csapatszinten is sok beszélgetésre van szükség, hiszen úgy érzem: célunk eléréséhez csak a mentális gátakat kell felszabadítani. Remek kiindulópont, hogy akkor is pozitívan álltak egymáshoz, amikor nagyon mélyről kellett felállniuk a negyedik szettben – zárta a beszélgetést a mester.
U21-NBII Női Bajnokság Kelet "A" csoport, Budapest
Palota RSC - Vidux-Szegedi RSE 1:3 (24:26)(11:25)(25:21)(21:25)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, Németh Hanna, dr. Fürdök Nóra (libero), Nagy Mína, Kovács-Fiskus Fanni, Hámori Janka, Hűse Zsófia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com