Jelszóigénylés

Eljött a hazai drukkolás ideje!

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 20., péntek
A Lila iskolában szurkolhatunk az ifik között induló serdülő lányoknak.

Az új szezonban a vasárnapi hazai ifjúsági leány bajnokik kínálják az első alkalmat, hogy a Lila iskolában buzdítsuk a Szegedi RSE együttesét. Csapatunk 10 órakor kezdi szereplését, első ellenfele a Röpke SE lesz, majd 13 órakor a VASAS "A" jelű együttese ellen vív bajnokit.

A lányok számára már nem lesz új a felállás, hiszen ezúttal is két évvel idősebb sportolókkal kell felvenniük a versenyt. Korábban gyermek korosztályosokként indultak a serdülő bajnokságban, most pedig serdülőként az ifjúságiak között.

– Már bevált ez a módszer, saját korosztályuk küzdelmeire így szerezhetik leggyorsabban a legtöbb értékes tapasztalatot – nyilatkozta a leány ifik vezetőedzője, Csányi Roland. – Sokszor azért is lépnek meg hasonlót a klubok, mert annyira tehetségesnek éreznek egy-egy korosztályt, és esetünkben is van ebben valami, hiszen ügyesek a lányok, az átlagosnál több potenciált látunk bennük. Korábban is megállták a helyüket az idősebbek között, a serdülők között megérdemelték volna a legjobb 12 csapat közé kerülést. Ez sajnos nem jött össze, de a legfontosabb, hogy szépen fejlődtek, és most ugyanezt szeretnénk elérni az ifik között indulva – indokolta a döntést a tréner.

Csányi Dániel másodedzőként most dolgozik először ezzel a csapattal. Izgatottan várja az új kihívást.

– Mindig nagyok voltak az elvárásaim, de csakis a gyerekek fejlődése érdekében, ezért dolgozunk – kezdte a beszélgetést Csányi Dániel. – Az eredményesség teljesen más, főként ha idősebbek között indul egy csapat. Itt nem szabad magasra tenni a lécet, az a lényeg, hogy a saját korosztályos bajnokságra remek felkészülési lehetőséget kapnak a lányok. Ennek fényében a tisztes helytállás lesz a cél vasárnap, az idényre pedig összességében azt tudom mondani: szeretnénk jó meccseket játszani, szetteket nyerni, és pár meccset is. Első ellenfeleink hagyományosan jó erőt képviselnek, főként az utánpótlás-válogatottakkal rendelkező VASAS – mondta a mester.

Felmerül tehát a kérdés: mire számíthatunk a Röpke SE ellen? Ott van esélyünk egy meglepő szezonkezdésre?

– Az aznapi forma sokat nyomhat a latban. A hazai pálya mellettünk szólhat, így arra kérjük a szülőket és hozzátartozókat, hogy szokásukhoz híven most is biztassák hangosan a gyerekeket! A Lila iskola ilyen szempontból remek hely, be tud szorulni a hang, ezt kihasználva remek hangulatot lehet teremteni. Így is szokott lenni, most is sokat jelentene a gyerekeknek. Szeretettel várunk mindenkit! – hangsúlyozta Csányi Dániel.

Az eseményről fényképes beszámolóval jelentkezünk Facebook- és Instagram-oldalunkon. Erre a linkre kattintva jelezd, hogy Te is ott leszel a helyszínen!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com