Jelszóigénylés

Első versenyükön a bronzért játszottak

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 29., szombat
Mészáros Petra és Eszik Sára szép sikerekkel debütált strandröplabdázóként.

A java már lezajlott, de nincs vége a strandröplabda szezonnak, így még beszámolhatunk további SZRSE-sikerekről. Ismét büszkén jelentkezünk, hiszen az I. Emericus Kupa U18-as versenyén két debütáló strandröplabdázónk, Eszik Sára és Mészáros Petra remekelt. A teremben már sokszor bizonyító reménységek jó ideje szemeztek az indulási lehetőségekkel, most pedig belevágtak, nem is akárhogyan: rögtön első versenyükön bronzmérkőzésen szerepeltek.
A negyedik helyezést elérő páros tagjaival legutóbb júniusban, az SZRSE testvérpárjait bemutató sorozatunkban foglalkoztunk. Mint akkor kiderült: az Eszik- és Mészáros-testvérek sülve-főve együtt vannak, így nem is meglepő, hogy a két barátnő közösen akart indulni strandröplabda versenyen.

Kiválóan indítottak ebben a szakágban, hiszen első ellenfelüknek összesen hét pontot engedélyeztek. A siker kellő lendületet adott a második derbire, amit szorosabban, de szintén megnyertek a budaörsi riválisokkal szemben, majd a negyeddöntőben egy hazai duót ejtettek ki. Az elődöntőben kikaptak a kupát végül elhódító Engin-Munkácsi párostól, majd a bronzmérkőzésen egy szettet hozva helytálltak.


– Az Instagramon találtuk ezt a lehetőséget, és úgy gondoltuk, remek alkalom lenne végre kipróbálni, amit jó ideje tervezünk – kezdte beszámolóját Eszik Sára. – Közvetlenül a verseny előtt homokos pályán nem gyakoroltunk, de korábban már játszottunk, a szabályokat ismertük, illetve videókat néztünk, hogy mire kell figyelni. Nem számítottunk ilyen jó eredményre, csak jól akartuk érezni magunkat, illetve tapasztalatszerzés volt a cél. A második és harmadik meccs volt a legjobb, hiszen ott izgalmas meccseken játszottunk egyenrangú ellenfélként. Szeptemberben még lesz egy forduló, ott is akarunk indulni, hiszen nagyon megtetszett nekünk a strandröplabda, folytatnánk ezt a kalandot! – jelentette ki magabiztosan.A lányok természetesen izgatottak voltak az első ilyen megmérettetés előtt, így Mészáros Petra is lámpalázzal lépett pályára, de ő is úgy érzi: gyorsan ráéreztek a lényegre.


– A kieséses szakaszban még jobban izgultam, de emellett nagyon élveztem is a meccseket. Eleve remek hangulat van az ilyen versenyeken, de a győzelmek még inkább fokozták az örömünket, ráadásul jól tudtuk biztatni egymást. Nem ijedtünk meg a sokkal idősebbektől sem, akik ellen éreztük, hogy az erős szervák fogadásában még fejlődnünk kell. Boldog vagyok, hogy az első versenyen negyedikek lettünk, legközelebb akár ennél jobb eredményt is elérhetünk – nyilatkozta Mészáros Petra.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com