Jelszóigénylés

Élvezzétek a játékot!

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 5., csütörtök
Más-más okból, de utánpótlásunk e heti képviselőinek egyaránt a lelkes szereplés a fontos.

Ebben a szezonban szokatlanul sűrűnek számító hétvége áll előttünk, hiszen amellett, hogy felnőtt csapataink összesen három mérkőzésen szerepelnek, utánpótlásunkat öt együttes is képviseli: a fiú U21-es, a leány és fiú ifjúsági, valamint a leány mini fekete és narancs társaság is pályára lép – a legkisebbek az idény során először.Kezdjük is a legifjabb generációval, amelynek két korosztályos alakulata is Kecskeméten szerepel szombaton. Az SZRSE narancs ellenfele a házigazda mellett a Békéscsaba és a Jászberény lesz. A hosszúra nyúló, ritkább edzéslehetőséggel nehezített felkészülés után a gyerekek rendkívül izgatottak.

– Sajnos nem volt lehetőségünk edzőmérkőzésekre, a Markovics Emléktorna is elmaradt, így rögtön éles meccshelyzettel indítjuk a szezont, egy kalandos felkészülés után – kezdte a beszélgetést Váradi Zoltán vezetőedző. – Próbáltuk kompenzálni az elmúlt hetek ismert nehézségeit, így az egyéni képzésre nagy hangsúlyt fektettünk. A lányok már tűkön ülnek, hogy meccsen szerepelhetnek, csillapítani kell a kedélyeket, hogy ne izgulják túl a debütálást. Az a fontos, hogy a játékra koncentráljanak, és ennek meg is lesz az alapja, hiszen az elmúlt hónapokban rendkívül aktívak voltak a lányok, a szabadtéri tréningeken is odatették magukat, így a helyzetünkből kihoztuk amit lehetett. Van egy jó alapnak számító labdabiztosságunk, ha pedig ez megfelelő lelkesedéssel párosul, akkor rögtön komoly tempóban kezdhetjük a bajnokságot – véli a tréner.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB I. osztály, Kecskemét
11:00 Szegedi RSE Narancs - LINAMAR-BRSE Fehér
12:30 JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB - Szegedi RSE Narancs
17:00 Szegedi RSE Narancs - KESI A
Vezetőedző: Váradi Zoltán

A leány mini fekete együttes a Szolnok és az MTK ellen lép pályára Kecskeméten. Végre lehet játszani! – ez a jelszó. Minden más ajándék, ahogy tartják a 2010-es születésűekkel felálló csapatnál, amelynek tagjai szintén türelmetlenül várják, hogy élesben is kipróbálják magukat.



– Nagyon vegyes volt a felkészülés, de a lényeg, hogy elkezdjük a bajnokságot – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Egyre jobban csillog a gyerekek szeme a debütálás közeledtével, így elsősorban felszabadult játékot várok tőlük, persze a tét is motiválja őket, hiszen végre pontszámítás mellett szerepelhetnek. Szorgalmasan jártak az edzésekre, megérdemlik, hogy végre kipróbálják magukat. Élvezzétek a játékot, lányok! – üzent ezúton is tanítványainak a szakember.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB II. osztály, Kecskemét
10:45 Szolnoki SCP - Szegedi RSE Fekete
12:00 Szegedi RSE Fekete - MTK
Vezetőedző:
Magos-Dóra AnnamáriaLeány ifjúsági keretünk szokatlan nyíregyházi kalandra készül, hiszen a BVSC lemondta a szereplést. A megmaradó két csapat nem szerette volna, hogy egyetlen mérkőzésük legyen, így előre lejátsszák a következő forduló párosítását is, vagyis pár órán belül kétszer játszik egymással a Szegedi RSE és a Nyíregyháza.


– Ilyen még nem volt, de ezt is ideje kipróbálni. Már most látom, hogy csonka lesz a keretünk, ami azt illeti, örülünk, hogy ki tudunk állni. Mostanában minden bizonytalan, és ellenfelünknél sincs ez másként, így csak az aktuális forma és létszám dönthet. Nagyon várják a lányok a hétvégét, örülnek a lehetőségnek, így kívánom nekik, hogy élvezzék minden pillanatát – mondta Csányi Roland vezetőedző, aki a felnőtt keret kupaszereplése miatt nem tud a lányokkal tartani, így Csányiné Molcsányi Petra irányítja majd őket.


Torma Ágnes U19 Leány OIB I. osztály G-csoport, Nyíregyháza
12:30 Nyíregyháza - Szegedi RSE
14:00 Szegedi RSE - Nyíregyháza
Vezetőedző:
Csányi Roland

Fiú ifjúsági csapatunk vasárnap Budapestre utazik, ahol a Malév SC és a Sümeg ellen vív bajnokit. Előbbi riválist már ismerik a srácok, így bizakodva várják a hétvégét.



– Tudjuk, hogy a hibák számának minimálisra szorításával győzelmi esélyünk van, de nem szabad engedni, hogy könnyű pontokat szerezzen a házigazda – figyelmeztetett Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Sümegnek mindig jó az utánpótlása, valószínűleg bravúrnak számítana az ellene aratott siker. Egy-két játékosunk szereplése még kérdéses, de akármilyen kerettel is utazunk, bízom a jó szereplésben – árulta el a tréner.


dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB I. osztály E-csoport, Budapest
14:30 Malév SC - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE  -Sümeg-Dabronc
Vezetőedző:
 Hulmann Zsolt

A fiú U21-es legénység szombaton 15 órától a Kistext vendége lesz. Foghíjas kerettel lép pályára, hiszen a Vidux-Szegedi RSE a pénteki bajnokin és a szombati kupamérkőzésen négy tehetségre számít ebből a csapatból, viszont az ifik ismét kisegítik majd a srácokat, amiért Hulmann Zsoltéknak ezúttal is jár a köszönet.



– Rendkívül büszke vagyok, hogy a srácok bizonyítják, nyugodtan számíthat rájuk a felnőtt keret – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A fővárosi ellenfelünkkel még nem játszottunk, de a házigazda utánpótlása hagyományosan erős, így bátran kell nekivágni a kalandnak! Az előző fordulóban görcsösek voltak a fiúk, akikre nem akarok terhet rakni az esélyesség részletesebb elemzésével. Élvezzék a játékot, ez a fontos! Meglátjuk, hogy mire elég, ha sikerül elérni ezt a célt – nyilatkozta a mester.

Férfi U21/ NB II Bajnokság Közép csoport- Budapest
15:00 KISTEXT - Szegedi RSE 
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com