Jelszóigénylés

Eredményes és klubtörténelmi nyarat zártak strandröplabdázóink

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 19., szerda
A Kiss, Baksa páros a legjobb nyolc között, a Bodnár-Boros duónak a döntő a cél.

Még egy szereplés hátra van, de a strandröplabda-szezon legfontosabb sorozataiban, a felnőtt és korosztályos országos bajnokságokban az SZRSE játékosai lezárták a szezont. Nem akármilyen eredményekkel, hiszen Kiss Nóra és Baksa Panna párosa vasárnap az U16-os ob-döntőben szerepelt, ahol a legjobb nyolc között zártak, és karnyújtásnyira volt a legjobb négy közé jutás. Bodnár Lajos és Boros Gábor duója az utolsó ob-viadalon 17. helyen zárt, előbbi versenyző pedig pozitívan értékelte a nyári idényt.A vasárnapi korosztályos ob-finálé nagy nap volt az SZRSE életében, hiszen strandröplabdában ez volt az első döntős szereplésünk. A Kiss Nóra és Baksa Panna alkotta szegedi csapat korábban a felnőttek között is nagyszerűen helytállt, még egy nagy skalpot is begyűjtött, a saját U16-os korosztályában pedig abszolút az élmezőny tagja volt egész nyáron. A vasárnapi finálé B-csoportos küzdelmeiben egy sima győzelmet és egy szoros vereséget könyvelhettek el a lányok, majd egy újabb magabiztos sikerrel folytatták a keresztjátékot, végül pedig a negyeddöntőben óriási küzdelem végén maradtak le a legjobb négy közé jutásról. Itt egyébként az SZRSE csapatát a végül ezüstérmet szerző Báder-Botyánszki páros győzte le, mindössze két ponttal.

– Tényleg csak egy hajszálon múlt a célunk elérése, hiszen az elődöntőbe jutás volt az álmunk – kezdte beszámolóját Kiss Nóra. – Jól játszottunk, talán csak a rutin hiányzott a végén, hiszen a második szett közepétől esett az eső, ehhez a körülményhez pedig még nem nagyon vagyunk hozzászokva. Az utolsó meccsig minden jól ment, a negyeddöntőben pedig nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk. Az egész nyári szezon szuper volt, csak a lezáráshoz hiányzott egy kicsi. Jövőre is megpróbálunk hasonló, vagy még jobb eredményeket elérni, de nem lesz egyszerű, hiszen akkor már az U18-as korosztályba kerülünk. Akkor is Pannával együtt akarunk játszani, hiszen remekül összeszokott a párosunk – jegyezte meg.
A felnőtt bajnokság legutóbbi megmérettetésén az SZRSE-színekben induló Boros Gábor és a szintén szegedi, NB I-es terem csapatunkat erősítő Bodnár Lajos a 17. helyen végzett. A selejtezőben magabiztos győzelmet arattak az Oláh-Decker páros ellen, de utána kikaptak a szombathelyi Szabó-Horváth duótól, így sajnos nem jutottak a tizenhatos csoportkörbe.

– Az első meccs megnyerését tűztük ki minimális célként, de láttuk, hogy most könnyebb ágon vagyunk, mint a legutóbbi ob-fordulókban, így bizakodva érkeztünk – mesélte Bodnár Lajos. – A nyitómérkőzésen könnyedén játszottunk, alig hibáztunk, hullámvölgybe sem kerültünk, így a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Ezután már éreztük, hogy nem lesz egyszerű a második derbi, ugyanis láttuk ellenfelünk első meccsét, és egyértelmű volt, hogy komoly riválissal kerülünk majd szembe. Az első szett közepéig vezettünk, de a hajrában jobban védekezett ellenfelünk, majd a második játékrész közepén is volt egy periódus, amikor nagyon rákapcsoltak a túloldalon. Ezen a két szakaszon múlt a vereség, amit sajnáltunk, de vigasztal, hogy remek színvonalú találkozót vívtunk. Sajnos így már szinte biztos, hogy nem szerepelhetünk az ob-döntőn. Vasárnap még a Friends Cupon lesz egy jutalomjátékunk, amit biztosan élvezünk majd. Előzetesen nehezebb nyári szezonra számítottunk, de hamar megtaláltuk a közös hangot, jó párost alkottunk Gáborral. Az idei teljesítménnyel összességében elégedett vagyok, hiszen talán csak egy olyan meccs volt, ahol magunkat vertük meg, a többi vereség abszolút vállalható volt, sok szuper találkozónk volt, és szép győzelmeink is. Jövőre biztosan előrelépünk, jó lenne döntőbe jutni – fogalmazott Bodnár.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com