Jelszóigénylés

"Erre az idényre szépen összeállt a csapategység"

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 1., péntek
dr. Fürdök Nóra szerint az első hely elérése sem kizárt az NB II-ben.

 A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata vasárnap 16 órától a Lila iskolában a Kistext együttesét fogadja, ez alkalomból beszélgettünk játékosunkkal, dr. Fürdök Nórával.

– Edzőtök, Tátrai Sándor eredménytől függetlenül mindkét szezonbeli meccsetek után kiemelte a csapategységet. Hogyan lett ebből ilyen komoly erősség?
– Tavaly kezdtünk dolgozni több új fiatallal és az új trénerrel. Volt egy generációs különbség a rutinosok és az újonc játékosok között, de az új edzői stílust is meg kell szoknia a csapatnak. A csapategységen és a közös munkán így volt mit csiszolni, de a szezon végére már összeállni látszott, ezt az utolsó, a nagy rivális Kecskemét elleni meccsen aratott győzelmünk is bizonyította. Azóta még erősebb lett a kötelék közöttünk. Egy héttel ezelőtt tartottunk egy remekül sikerült csapatbulit, rendszeresen törekszünk közösségépítő programokat szervezni. Az edzéseken és a meccseken is kiváló a hangulat, erre az idényre szépen összeállt a csapategység, amely szerintem is az egyik fő erényünk.

– Tavaly lecsúsztatok a dobogóról, most milyen cél lehet reális?
– Úgy látom, hogy ebben a bajnokságban minden ellenféllel szemben reális esély van a győzelemre, sokszor tényleg csak a napi forma dönthet, így tulajdonképpen bármilyen célt lehetséges elérni. Az első hely megszerzését sem tartom kizártnak. Az elmúlt szezonokban a Kecskemét nagy riválisunk volt, de úgy tudjuk, gyengült a keretük. Sokat árul el a csapatunk erősségéről, hogy az előző idényben csak mi tudtuk legyőzni a Békéscsabát. Utóbbi együttestől a második fordulóban kikaptunk, jó lenne visszavágni!

– Hazai meccs következik. Mit jelent számotokra a Lila iskolában szerepelni?
– Nekünk különösen sokat, hiszen egy ideig nem ott voltak a találkozóink, ahol az edzéseink. Van egy közösség, amely rendszeresen jár a meccseinkre, és remek atmoszférát tud teremteni. Az egyik fő hangulatfelelős a nagyapám, mindig örülök, ha édesapámmal együtt eljön a bajnokikra. Most is szeretettel várjuk a drukkereket, sokat jelent számunkra a támogatásuk. Szeretnénk győzelemmel megajándékozni őket. Ha a saját játékunkat hozzuk, akkor e cél elérése nem is jelenthet problémát.

Az interjú kiegészítéseként a megbízott tréner gondolataira is kíváncsiak voltunk, hiszen Tátrai Sándor vezetőedző ezúttal nem tudja irányítani női csapatunkat, így Csányiné Molcsányi Petra helyettesíti.

– Örülök, hogy kipróbálhatom magam a női csapat élén, izgalmas kihívásnak érzem a feladatot. Biztosan nagyobb lesz rajtam a nyomás, mint máskor, még ha a papírforma alapján nem is várható kiélezett meccs. A párosítás lehetőséget ad rá, hogy egy könnyebb találkozón rázódjak a szerepbe. Számomra érdekes nap lesz, hiszen a felnőtt bajnoki előtt a leány gyermek 2-es csapatunk mérkőzésein is edzőként lesz dolgom – nyilatkozta a tréner.

Jelezd Te is, hogy ott leszel csapatunk hazai mérkőzésén a Facebook Eseményünk által!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK
 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
2021. szeptember 8., szerda
Hír
Hír
Hír
2021. szeptember 2., csütörtök
Hír
2021. augusztus 28., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com