Jelszóigénylés

Európa-bajnokságon és Eb-selejtezőn szerepeltek válogatottjaink!

Megosztás:
Megjelent: 2022. július 22., péntek
Nagy-Hegyesi Réka és Bálint Viktória is büszkén képviselte hazánkat

Korábban már büszkén tettünk közzé beszámolót fiú korosztályos válogatott játékosainktól (Fitor Patrick, Simon Benedek, Szepesi Máté), most pedig a lányok kerülnek sorra, hiszen Nagy-Hegyesi Réka számára tegnap ért véget az U17-es Európa-bajnokság. Bálint Viktória az U19-es nemzeti csapatba kapott meghívót, így Eb-selejtezőn debütált nemzetközi tétmérkőzésen.

Már az Eb előtt interjút kértünk Nagy-Hegyesi Rékától, hiszen szegediként kontinensviadalon képviselhette hazánkat és az SZRSE-t, amire rendkívül büszkék vagyunk. A magyar csapat helytállt a török, a lengyel, az olasz és a szlovén együttessel szemben – utóbbi válogatott ellen közel volt a pontszerzés lehetősége –, a finneket pedig legyőzte, így 10. helyen zárta a korosztályos Eb-t.

Réka új helyen, libero poszton bizonyított az utóbbi időben, ami olyan jól sikerült, hogy ebben a szerepkörben számítottak rá a válogatottnál is. Az első számú libero, Nánási Zoé megsérült az edzőtábor alatt, így a szegedi tehetség főszerepet kapott a keretben.

– Hirtelen jött ez a fejlemény, így nagy kihívás volt számomra a feladat. Végigjátszottam az Eb-t, mivel a másik libero szerepét mindig egy ütő töltötte be. Minél többet játszok a libero poszton, annál inkább megszeretem, alig várom, hogy tovább fejlődjek ezen a téren. Igyekeztem kiélvezni és kihasználni az Eb minden pillanatát, a jó és rossz momentumokat is. Életre szóló élményt szereztem, és rengeteg hasznos tapasztalatot. A finnek elleni győzelem óriási örömöt okozott, hiszen már nagyon bennünk volt a győzelem, éheztünk a sikerre. Összességében elégedett voltam a teljesítményemmel, persze nem minden a tervek szerint alakult, de ki tudtam hozni magamból a maximumot. Ebben nagy segítségemre volt a szakmai stáb és a szuper csapat, hiszen mindenki nagyon segítőkész volt – árulta el Nagy-Hegyesi Réka.

Bálint Viktória tavaly nyáron került először az utánpótlás válogatotthoz, azóta mindig meghívót kap. Idén már nagy nemzetközi tétmeccsen is debütálhatott, hiszen az U19-es Európa-bajnokság koszovói selejtezőjén kapott szerepet feladóként. Sajnos a csapat nem jutott ki a kontinensviadalra, de Viktória így is nagyon örült a lehetőségnek.

– Komoly terhelés és változatos edzések jellemezték az edzőtábort, így felkészülve, remek közösségként utaztunk Koszovóba, ahol a házigazdát le is győztük, az észtek ellen szettet hoztunk, és a törökök ellen is közel volt a szettsiker. Korábban nem voltam még ilyen nemzetközi versenyen, így minden percnek nagyon örültem, amit a pályán tölthettem, és nagyon büszkén hallgattam a magyar himnuszt a meccsek előtt. Csereként játszottam, jó visszajelzéseket kaptam, helytálltam, kihasználtam az adódó lehetőségeket – jegyezte meg Bálint Viktória.

 


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com