Jelszóigénylés

“Ezért dolgoztam egész szezonban” – Szatmári Júlia újra a válogatottban!

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 30., kedd
Egyesületünk 16 esztendős tehetsége ismét meghívót kapott az U18-as nemzeti csapatba.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület rendkívül büszke arra, hogy Szatmári Júlia 2017 ősze óta rendszeresen lehetőséget kap a korosztályos magyar válogatottakban. Április elején Szigetszentmiklóson ötnapos edzőtábora lesz az U18-as nemzeti csapatnak, természetesen az SZRSE tehetsége is meghívót kapott.Legutóbb fél éve volt összetartása a keretnek, hiszen a járványhelyzet nem csak a közös edzőtábort tette lehetetlenné, de egy horvátországi tornát is törölni kellett. Mindezt azok után, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon azért nem szerepelhetett a magyar válogatott, mert a koronavírus miatt törölték a pótselejtezőt.

– Nem volt szerencsénk a pandémia miatt, nagyon sajnáltuk a helyzetet – kezdte a beszélgetést Szatmári Júlia. – Az idei program is teljesen bizonytalan, még kérdőjeles, hogy tudunk-e valamilyen tornán szerepelni, egyáltalán lesz-e ilyen esemény. A lányokkal már nagyon várjuk a nemzetközi szereplést, és bízunk is benne, hogy nyáron lesz erre lehetőségünk, így rajtunk semmi sem múlik, ezúttal is mindent beleadunk. Izgatottan várjuk az edzőtábort, hiszen fél éve nem voltunk együtt, és lesznek új játékosok, akiknek mindenben megadjuk a segítséget a beilleszkedésre – jegyezte meg reménységünk.A hosszú szünet mellett másik ok is van a plusz drukkra, hiszen új szövetségi kapitánnyal, Horváth Andrással ismerkednek meg a lányok. Öt napjuk lesz a lányoknak bizonyítani.

– Meg akarom mutatni, hogy továbbra is stabil helyet érdemlek a nemzeti csapatban, ahol óriási megtiszteltetés szerepelni. Nem szeretném, hogy kérdéses legyen a helyem, hiszen ezért dolgoztam egész szezonban. Ki kell hoznom magamból a maximumot, ez a célom – mondta magabiztosan.

Szatmári Júlia természetesen a felnőtt női NB II-es csapatunkban is rendszeresen lehetőséget kap, ami komoly előnyt jelentett számára, hiszen a járványok hullámai sajnos akadályozzák az utánpótlás együtteseink edzéseit. A folyamatos edzettséggel tehát nincs gond, sőt, egyes időszakok különösen erősítették a szabályt: teher alatt nő a pálma.

– Év elején az utánpótlás-bajnokságok újraindulása hozott pár húzós hétvégét, sűrű és kimerítő időszak volt, de az összes csapatban megtettem minden tőlem telhetőt. Különösen hálás vagyok a felnőtt együttesnél kapott lehetőségekre, így megfelelő formában tudok menni a válogatotthoz – hangsúlyozta a 16 éves röplabdázó.

Idén tölti be a 17. életévét, így felmerül a kérdés: lassan már lehet álmodozni a felnőtt válogatottságról is?

– Óriási siker lenne számomra, de ennyire nem tekintek előre. Még két évem van az ifjúsági korosztályban, egyelőre erre koncentrálok – reagált Szatmári Júlia.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com