Jelszóigénylés

Ezüstéremmel és lelkes játékkal hálálták meg a lehetőséget

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 24., hétfő
Mini csapataink a Lila iskolában és Budapesten szerepeltek, a srácok remekelve hangoltak a döntőre.

Múlt héten az SZRSE nemcsak a serdülők hatos döntőjét várta izgatottan, hiszen a teljes mini korosztály is játszhatott, a lányok ráadásul hazai pályán, a Lila iskolában. A szegedi torna remekül sikerült, hiszen a régóta várt szereplési lehetőséget lelkes játékkal hálálták meg a lányok. A fiúkat is dicséret illeti, hiszen ezüstérmesek lettek Budapesten!Leány mini narancs csapatunknak sajnos nem jött össze a győzelem, de a szegedi játék képével rendkívül elégedett volt az SZRSE mestere.

– Sajnos a jó játék sem volt elég a győzelemhez – kezdte az értékelést Váradi Zoltán vezetőedző. – A legerősebb résztvevő, a Vasas ellen kezdtük a tornát. Győzelmi esélyünk nem volt, de egy-két alkalommal megingadtuk ellenfelünk önbizalmát. A jászberényiek elleni találkozón döntő szettet harcoltunk ki, de a második szett jó játéka után sajnos bajba kerültünk szerva oldalon. A torna legfontosabb meccse volt a Lőrinc 2000 SE elleni, erre a találkozóra nagyon készültünk, győzni akartunk. Ez a teher végig érződött a lányokon, de így is szettsikerrel kezdtük a meccset. A második szettben kihasználta bizonytalanságunkat a rivális, majd jött egy rendkívül fordulatos döntő szett. Kiválóan helyezkedtek a tanítványaim, a támadások felépítésére sem lehetett panaszom. Sajnos a nyitásoknál ismét sok hibát vétettünk, így nem jött össze a győzelem. Összességében nagyon változatos és okos röplabdát játszottunk, amire mindenki büszke lehet! – mondta a tréner.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB I.osztály, Szeged
VASAS SC Piros - Szegedi RSE Narancs 2:0 (25:11)(25:14)
Szegedi RSE Narancs - JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB 1:2 (16:25)(25:19)(15:25)
Lőrinc 2000 SE - Szegedi RSE Narancs 2:1
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Gigacz Réka, Kozma Míra, Horváth Zoé, Petrovics Dóra, Héjja Annabella, Meszlényi Sára, Wodala Ágnes
Vezetőedző: Váradi Zoltán
Másodedző: Pamuk-Huszta BlankaLeány mini fekete együttesünk ebben a szezonban mindössze egyszer tudott mini tornán szerepelni, így a lányok nagyon várták már ezt a lehetőséget. Sajnos az izgalom nem a legjobb formájukat hozta ki, de így is járt nekik dicséret.

–  Az előző szuperminis forduló után élesebb játékot vártam, sajnos kicsit bátortalanul kezdtek a gyerekek, nagyon izgultak. Az első labdamenet után szuperminis szabályok szerint akartak cserélni a gyerekek, ez is jelezte a sok kényszerű kihagyást a mini korosztályból. Talán jobb lett volna, ha az első mérkőzés párosítása lett volna az utolsó – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Sok szervát rontottunk, amit sajnáltam, de a második meccsen, a legnehezebb ellenféllel szemben mutattuk a legjobb formánkat ezen a tornán, sorozatos szervákkal és hosszú labdamenetekkel. Továbbra is hangsúlyozom, hogy szuperminiben is szükség lenne a pontszámításra, hiszen most is látszott a gyerekeken, hogy ez komoly plusz motivációt ad nekik. A vereségek szerencsére nem szegték a lányok kedvét, az utolsó meccs után máris a következő hét edzéseiről érdeklődtek. Megérdemelt különdíjat kapott Zsurka-Abonyi Sarolta, a torna legjobbja díját Perényi Vivien kapta, mindkettejüknek szívől gratulálok! Szeretném még kiemelni Meszlényi Alízt, aki hozzáállásával és kitartásával minden társának példát mutat, nem csak most, hanem amióta az SZRSE tagja – dicsérte tanítványát a mester.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB II.osztály, Szeged
TFSE-Kalocsa - Szegedi RSE Fekete 2:0 (25:7)(25:9)
Szegedi RSE Fekete - VESC 0:2 (6:25)(12:25)
Szolnoki SPC - Szegedi RSE Fekete 2:0 (25:6)(25:5)
Szegedi RSE Fekete: Meskula Réka, Szűcs Vanessza, Czakó Szofi, Perényi Vivien, Zsurka-Abonyi Sarolta, Chovanecz Nóra, Jámbor Enikő, Révész Kata, Meszlényi Alíz
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Váradi-Tóth GerdaFiú mini csapatunk a Kazincbarcika és a Pénzügyőr ellen is győzelmet aratott a fővárosi tornán, így a srácok ezüstéremmel térhettek haza!

– A Kazincbarcika ellen magabiztos játékot mutatva sikerült a papírformát érvényesíteni és behúzni a kötelező győzelmünket – nyilatkozta Honti Szilárd vezetőedző. – Rögtön ezután a torna favoritja következett. Előzetes jóslatommal melléfogtam, sima vereség lett a meccsből, noha voltak szép és biztató labdamenetek is. Nem sikerült a gyorsabb és precízebb játékot lekövetni és alkalmazkodni hozzá, tanultunk belőle. Két meccs pihenő után a házigazdával csaptunk össze. Jól kezdtük a szettet, majd kisebb hibák csúsztak a gépezetbe, amit kihasználva fordított és előnybe került a Pénzügyőr. A következő etapban már sikerült a saját játékunkat hozva, helyenként bravúrokkal egyenlíteni, majd a döntő játszmában is ezt megismételve diadalmaskodni. Egy kérésem volt a srácok felé: felszabadultan, örömröplabdát játszva hangoljunk a döntőre. Érzésem szerint ez maximálisan teljesült. Egy győzelemre számítottam, amit sikerült megduplázni, így győztes meccsekkel, önbizalommal készültünk fel a fináléra. Külön öröm volt, hogy az eddig alig gyakorolt elemeket gyorsan sikerült eredményesen alkalmazni és újításokat vinni a játékunkba a torna alatt. Szép volt fiúk – zárta értékelését a szakember.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Budapest
Szegedi RSE - Vegyész RC Kazincbarcika 2:0 (25:19)(25:18)
KUNHEGYES ESE - Szegedi RSE 2:0 (25:8)(25:5)
Szegedi RSE - PÉNZÜGYŐR SE A 2:1 (13:25)(25:16)(25:18)
Szegedi RSE: Draskóczy Ede, Bálint György, Retek Barnabás, Verebes Máté, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. június 10., csütörtök
Képgaléria
2021. június 9., szerda
Képgaléria
2021. június 8., kedd
Képgaléria
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com