Jelszóigénylés

Ezüstérmes debütálást hozott a hétvége

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 12., hétfő
Három újonc is remekül helytállt első strandröplabda versenyén.

Öt SZRSE-érdekeltségű páros vesz részt a Park - Side Out Kupán, ebből két duó számít újnak, három játékos pedig abszolút újoncnak ezen a szinten – így vezettük fel a múlt heti strandröplabda versenyt, amely egyébként négycsillagos minősítést kapott. Éppen ezért a fővárosi viadaltól nem feltétlen vártunk nagy menetelést, inkább értékes tapasztalatszerzést, ehhez képest döntős szereplésről is hírt adhatunk a hétvége összefoglalójában!A női U22-es mezőnyben ugyanis Kiss Nóra és debütáló társa, Nagy-Hegyesi Réka hiába kapott ki az első találkozóján, nem torpant meg, és jött zsinórban öt (!) győzelem. A szegedi csapat ezzel a döntőig menetelt, az ezüstérem pedig fantasztikus eredmény a lányoktól. A fináléban a Németh Zina-Uhlmann Fanni párostól kapott ki az SZRSE duója, amelynek újonc tagja meg volt illetődve, de gyorsan ráérzett a számára még új szakágra.

– Nagyon tetszett a verseny atmoszférája, mindenhol állandóan zene, meccs és strandhangulat, szuper volt! – kezdte élménybeszámolóját Nagy-Hegyesi Réka. – Az első meccs leginkább rajtam múlott, tapasztalatlannak éreztem magam, és izgultam emiatt. Nóri és edzőnk, Hulmann Zsolt gyorsan megnyugtatott, összeszedtem magam, és a második meccsen már elkezdtem élvezni a játékot. Jó volt, hogy az egyenes kieséses szakaszban már három szettig mentek a találkozók, így mindig volt javítási lehetőség, amit ki is használtunk. Fizikailag elég megterhelő volt ennyi meccset játszani, de ezt inkább csak utána éreztük, ez is jelzi, hogy remekül sikerült a felkészülés, meg persze az adrenalin is vitt minket előre. Lelkesítő siker az ezüstérem, így nem is kérdés, hogy tovább űzöm a strandröplabdát Nórival – jelentette ki Réka.

női U22-es verseny másik szegedi párosát Andó Viola és Kertai Júlia alkotta, akik egy győzelmet arattak a csoportkörben, majd tisztes helytállást mutattak a keresztjátékban, így holtversenyben a 17. helyen végeztek.
A férfi mezőnyben egy teljesen újonc szegedi páros indult, amolyan családi vállalkozásként, hiszen edzőként egyesületünk elnöke, Varga Tamás kísérte el két fiát, Varga Medárdot és az ifjabb Varga Tamást. A srácok két vereséggel búcsúztak, de első tornájukon az volt a legfontosabb, hogy értékes tapasztalatokat szerezzenek, ami össze is jött, a második meccsen pedig meg is szorongatták ellenfelüket.

– Az első meccsen a torna későbbi győzteseivel játszottunk, egy nagyszerű párossal, amelytől sokat lehetett tanulni – jegyezte meg Varga Tamás. – Az erőviszonyokhoz képest jól is játszottunk ellenük, ász nyitásunk is volt. A másik meccs előtt édesapánk mondta nekünk, hogy újabb vereség esetén vége is lehet a tornának, így nagyon motiváltan játszottunk a második meccsen. Sokáig vezettük is, de a hajrában az ellenfél tapasztalata és összeszokottsága sokat számított. A tornán pozitív visszajelzéseket kaptunk, örülök, hogy kipróbálhattuk magunkat, később is szeretnénk élni a hasonló lehetőségekkel. Ahhoz képest, hogy hirtelen vágtunk ebbe a kalandba, jó volt az összhang a testvéremmel, és küzdöttünk becsülettel – véli játékosunk.

A férfi felnőtt mezőny “A” kategóriájában két SZRSE-érdekeltségű páros indult. Borsi Levente és Demcsák Balázs duója két vereséget szenvedett a csoportkörben, de a keresztjátékban nyert, így a nyolcaddöntőben is helytállhatott és a 9. helyen zárt. Sarnyai Ákos a gödöllői Teréki Balázzsal alkotott párost, és bár három mérkőzésükön nem sikerült győzelmet elérni – így holtversenyben a 17. pozícióban zártak –, mindent megtettek, az első találkozójuk pedig a végletekig kiélezett csata volt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com