Jelszóigénylés

Ezüstérmes debütálást hozott a hétvége

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 12., hétfő
Három újonc is remekül helytállt első strandröplabda versenyén.

Öt SZRSE-érdekeltségű páros vesz részt a Park - Side Out Kupán, ebből két duó számít újnak, három játékos pedig abszolút újoncnak ezen a szinten – így vezettük fel a múlt heti strandröplabda versenyt, amely egyébként négycsillagos minősítést kapott. Éppen ezért a fővárosi viadaltól nem feltétlen vártunk nagy menetelést, inkább értékes tapasztalatszerzést, ehhez képest döntős szereplésről is hírt adhatunk a hétvége összefoglalójában!A női U22-es mezőnyben ugyanis Kiss Nóra és debütáló társa, Nagy-Hegyesi Réka hiába kapott ki az első találkozóján, nem torpant meg, és jött zsinórban öt (!) győzelem. A szegedi csapat ezzel a döntőig menetelt, az ezüstérem pedig fantasztikus eredmény a lányoktól. A fináléban a Németh Zina-Uhlmann Fanni párostól kapott ki az SZRSE duója, amelynek újonc tagja meg volt illetődve, de gyorsan ráérzett a számára még új szakágra.

– Nagyon tetszett a verseny atmoszférája, mindenhol állandóan zene, meccs és strandhangulat, szuper volt! – kezdte élménybeszámolóját Nagy-Hegyesi Réka. – Az első meccs leginkább rajtam múlott, tapasztalatlannak éreztem magam, és izgultam emiatt. Nóri és edzőnk, Hulmann Zsolt gyorsan megnyugtatott, összeszedtem magam, és a második meccsen már elkezdtem élvezni a játékot. Jó volt, hogy az egyenes kieséses szakaszban már három szettig mentek a találkozók, így mindig volt javítási lehetőség, amit ki is használtunk. Fizikailag elég megterhelő volt ennyi meccset játszani, de ezt inkább csak utána éreztük, ez is jelzi, hogy remekül sikerült a felkészülés, meg persze az adrenalin is vitt minket előre. Lelkesítő siker az ezüstérem, így nem is kérdés, hogy tovább űzöm a strandröplabdát Nórival – jelentette ki Réka.

női U22-es verseny másik szegedi párosát Andó Viola és Kertai Júlia alkotta, akik egy győzelmet arattak a csoportkörben, majd tisztes helytállást mutattak a keresztjátékban, így holtversenyben a 17. helyen végeztek.
A férfi mezőnyben egy teljesen újonc szegedi páros indult, amolyan családi vállalkozásként, hiszen edzőként egyesületünk elnöke, Varga Tamás kísérte el két fiát, Varga Medárdot és az ifjabb Varga Tamást. A srácok két vereséggel búcsúztak, de első tornájukon az volt a legfontosabb, hogy értékes tapasztalatokat szerezzenek, ami össze is jött, a második meccsen pedig meg is szorongatták ellenfelüket.

– Az első meccsen a torna későbbi győzteseivel játszottunk, egy nagyszerű párossal, amelytől sokat lehetett tanulni – jegyezte meg Varga Tamás. – Az erőviszonyokhoz képest jól is játszottunk ellenük, ász nyitásunk is volt. A másik meccs előtt édesapánk mondta nekünk, hogy újabb vereség esetén vége is lehet a tornának, így nagyon motiváltan játszottunk a második meccsen. Sokáig vezettük is, de a hajrában az ellenfél tapasztalata és összeszokottsága sokat számított. A tornán pozitív visszajelzéseket kaptunk, örülök, hogy kipróbálhattuk magunkat, később is szeretnénk élni a hasonló lehetőségekkel. Ahhoz képest, hogy hirtelen vágtunk ebbe a kalandba, jó volt az összhang a testvéremmel, és küzdöttünk becsülettel – véli játékosunk.

A férfi felnőtt mezőny “A” kategóriájában két SZRSE-érdekeltségű páros indult. Borsi Levente és Demcsák Balázs duója két vereséget szenvedett a csoportkörben, de a keresztjátékban nyert, így a nyolcaddöntőben is helytállhatott és a 9. helyen zárt. Sarnyai Ákos a gödöllői Teréki Balázzsal alkotott párost, és bár három mérkőzésükön nem sikerült győzelmet elérni – így holtversenyben a 17. pozícióban zártak –, mindent megtettek, az első találkozójuk pedig a végletekig kiélezett csata volt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. július 26., hétfő
Hír
Hír
2021. július 22., csütörtök
Képgaléria
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com