Jelszóigénylés

“Felszálló ágban voltunk, így nem szeretnénk kérdőjeleket”

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 20., péntek
Másodszor lehet csonka szezonja NB I-es csapatunknak, de büszke lehet a fejlődésére.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról. Férfi NB I-es együttesünkkel kezdjük a sort, Nusser Elemér vezetőedző és játékosunk, Csányi Dániel osztja meg gondolatait a Vidux-Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.Tavaly nyáron új korszak kezdődött egyesületünk életében, hiszen férfi csapatunk visszatért az NB I-be, az élvonalbeli együttes élére Nusser Elemért neveztük ki. A tréner tapasztalatával és a legénység rutinos magjával a bennmaradás volt a cél.


 
– Ezt a célt akkor is teljesítjük, ha lefújják a szezont, és biztos vagyok benne, hogy akkor is, ha be lehet fejezni az idényt – hangsúlyozta Nusser Elemér. – Természetesen voltak hullámvölgyek az elején, a sümegi napsütéses történet például jó tanulópénz volt a srácoknak, hogy az élvonal milyen hozzáállást követel. A kemény munka pedig beérett, komoly érési folyamaton mentek keresztül a srácok, aminek végére tavasszal már sokkal jobban játszottunk. Mindenkinek nagyon jól esik, hogy a fejlődést nem csak mi érzékeljük, de a szurkolóktól is pozitív visszajelzések érkeztek. A következő szint az lenne, hogy a két ponttal elbukott szetteket, amelyekből idén sajnos akadt bőven, megnyerjük – nyilatkozta a szakember.

Egy edző sosem lehet teljesen elégedett, így Nusser Elemér szerint is lehetett volna jobb a szezon eddigi része, de ehhez váratlan körülmények is hozzájárultak.

– Nem várt mennyiségű betegség és sérülés szólt közbe, ami átalakította a terveket. Ha többet tudtunk volna teljes csapattal edzeni, akkor center és szélső ütő pozícióban biztosan előrébb járnánk. Ha együtt marad a csapat magja és később még többet tudunk edzeni, akkor szerintem jövőre is hasonlóan látványos lesz a fejlődésünk. Két éven belül reális célkitűzés lehet az élvonal középmezőnye, főként ha az egyetemről további tehetségek csatlakoznak hozzánk – véli a vezetőedző.

Civil foglalkozása testnevelő tanár, így elmesélte, hogy a koronavírus-járvány okozta távoktatással még ő is ismerkedik. – Írom az edzésterveket, illetve az érettségi elméleti részeinek tételeit dolgozzuk ki, az egészséges életmódra nevelés tétele ebben a helyzetben különösen érdekessé vált – véli Nusser Elemér.

Csapatunk játékosa, Csányi Dániel természetesen azzal kezdte a szezont értékelését, hogy sajnálná, ha egymás után kétszer hasonló helyzetbe kerülnének.

– Tavaly hiába vezettük toronymagasan az NB II-es tabellát, nem tudtuk meg, hogy mennyire jók vagyunk, ugyanis a szezon csúcspontja, a hármas döntő elmaradt. Most nagyon hasonló helyzetben érezzük magunkat, nem tudjuk, hogy a pályán tudjuk-e bizonyítani, hogy képesek vagyunk elérni céljainkat. Sokat fejlődtünk, felszálló ágban voltunk, így nem szeretnénk kérdőjeleket azzal kapcsolatban, mire is vagyunk hivatottak. Ez persze sajnos nem rajtunk múlik. Szomorú lennék, ha így kellene lezárni a szezont – jegyezte meg Csányi Dániel.

A szezont ettől még igenis pozitívan értékeli játékosunk, és ennek nem csak a pályán mutatott játék az oka.

– Mi a pályán kívül is olyanok vagyunk, mint egy nagy család, mindenki számíthat a társakra. Emberileg messze a mostani a legjobb keret, amelyben játszottam, kiemelkedő a csapategység. Ez egy baráti társaság is, amely Nusser tanár úr vezetésével rengeteget dolgozott, és meg is lett az eredménye. Mindenki erre áldozta a szabadidejét, és idén már erősebb csapatokat szorongattunk meg. Mindenki kihozta magából, amit lehetett, így bármikor is folytatjuk a munkát, én nagyon izgatottan várom – jegyezte meg Csányi Dániel.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com