Jelszóigénylés

Fergeteges győzelem Miskolcon

Megosztás:
Megjelent: 2022. november 4., péntek
3:2-re nyertünk a MEAFC-Miskolc ellen

A szombati győzelem után NB I-es csapatunk Miskolcra utazott azzal a céllal, hogy megerősítse a tabellán elfoglalt pozícióját, és megalapozza az előnyt az elkövetkező meccseken.
Már a felkészülésnél tudtuk, hogy izgalmas mérkőzés vár ránk, és ellenfelünk hasonló játékerőt képvisel majd. A hazaiak is erre készültek, és a mérkőzés legelejétől kezdve mindent megtettek, hogy irányítani tudják a játékot, és minél nagyobb előnyt szerezzenek. Az első szettben ez sikerült is, annak ellenére, hogy a szettlabda a miénk volt, tudtak fordítani és 26:24-re megnyerték a játszmát.  A térfélcsere után következett a kulcsfontosságú második szett, amely felnőtt férfi csapatunk edzője, Fésüs Erzsébet szerint a kiút volt a legmélyebb pontról, út a győzelemhez. Játékosaink nem vesztették el a motivációjukat a vesztes szett után sem, és magabiztos játékkal 19:25-re nyerték meg ezt a játszmát.


A meccs viszont ezután is tartogatott számunkra izgalmakat: a harmadik szettben újra szorosabbá vált a küzdelem. A hazaiak nem akarták kiengedni a kezükből az irányítást, és annak ellenére, hogy a mérkőzés ezen szakaszában is szinte hibátlanul játszottunk -pontosak voltak a fogadásaink, erősek voltak a támadásaink-,  a szett végére három ponttal nyert a miskolci együttes. 
Játékosaink tudták, hogy van egy győzelem a kezükben, ezen a ponton még megfordítható a szettarány, és ki tudnak jönni a hullámvölgyből.  A negyedik felvonásban a szegedi együttesre a higgadtság, és a kiegyensúlyozott játék lett így jellemző: fizikálisan, és mentálisan is előnyben voltunk az ellenféllel szemben, egyre több centertámadást alkalmaztunk, a fogadásaink a korábbiaknál is megbízhatóbbak lettek. A játéknak ezzel a módjával olyan szinten a miskolciak fölé kerekedtünk, hogy az előző szett kiélezettsége nem is látszott meg ezen a játszmán: 25:14-re nyertünk. A döntőben így már lélektani előnnyel is indultunk, és a fergeteges mérkőzés végén, a bravúros fordítás után 15:12-re sikerült eldöntenünk a csatát, és győzelemmel távozni.

 

- Fésüs Erzsébet: Hihetetlen mérkőzés volt a mai, nagyon büszke vagyok a csapatomra, és boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Egy olyan küzdelemben sikerült nyernünk, ahol nagyon fontos volt, hogy meg tudjuk őrizni a nyugalmunkat, és a lehető legkiegyensúlyozottabban játsszunk. Éreztem a csapaton, hogy a mélyebb pontokon sem adták föl, a meccs felfokozott hangulata sem befolyásolta őket a céljuk elérésében. Hasonló mérkőzésre számítottunk, hiszen a Miskolc együttesével mindig hasonlóan küzdöttünk a korábbi szezonban is. Úgy gondolom, a második szett volt a kulcsfontosságú, abból tudtunk építkezni a későbbiekben. Bátran állíthatom, hogy ez volt az a mérkőzés, ahol mindenki bele tudott állni a játékba: stabil fogadásokkal, bravúros feladásokkal, okos támadásokkal. Meccsek óta végig érezzük a csere sor támogatását, és most is tudtam, hogy bárkit föl tudnék állítani a pályára, minden játékosom megállná a helyét, de ezalkalommal nem mertem megbontani a kezdő sorunkat, hiszen tökéletesen működtek együtt. Ez a csapatmunka volt az, amivel végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Nagyon köszönjük, hogy ennyien nézték a játékunkat online is, hálásak vagyunk minden kedves szóért, gratulációért!

MEAFC-Miskolc - Vidux-Szegedi RSE   2:3 (26:24, 19:25, 25:22, 14:25, 12:15)
Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz, 6. forduló. Miskolc,  170 néző. Vezette: Ladányi, Nagy.
Vidux-Szegedi RSE: .Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Honti Szilárd, Davi Luiz Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com