Jelszóigénylés

Fontos három pontot szereztünk!

Megosztás:
Megjelent: 2022. április 23., szombat
A Vidux-Szegedi RSE-nek még mindig van esélye az Extraligára

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata rendkívül fontos győzelmet aratott: hazai pályán 3:1-re legyőzte a Dág együttesét. Ezzel továbbra is tartja a lépést a három ponttal előtte álló MÁV-Előrével, így a szegedieknek még van esélye az Extraligába jutni.

Hullámvölgyekkel indult a derbi, 2:5-ről fordítottunk 6:5-re, majd jött az adok-kapok. Egyik csapat sem tudott meglépni, egymás után jöttek a hibák és a bravúrok mindkét fél részéről. Egészen 19:19-ig, ekkor nagyon rá kellett tenni egy lapáttal, sikerült is, 21:19-es hazai vezetésnél időt kértek a vendégek. 

Sajnos a Dág gyorsan kiegyenlített, majd Nacsa Gábor, Davi Pozzobon és Csányi Dániel bombáival eljutottunk az első szegedi szettlabdáig. Ezt még nem értékesítettük, de két dági hiba vezetéshez segített minket.

A második szett ugyanúgy kezdődött, mint az első, 2:5-re meglépett a Dág. Sajnos a vendégek előnye tovább nőtt, de 9:11-nél úgy tűnt, szép lassan fel tudunk zárkózni. Ezután ismét ötpontos lett a szegedi hátrány. 

Ekkor már ki lehetett mondani: hosszú ideje túlságosan feszülten játszott a Vidux-Szegedi RSE, ami bosszantó hibákat eredményezett a játék több fontos elemében is. Ekkoriban például a szervák nem mentek hazai részről, 13:19-nél újra időt kellett kérnünk. Végül hat szettlabdához jutott a Dág, de 18:24-ről feljöttünk 22:24-re. Végül egy out megpecsételte a sorsunkat, egyenlítettek a vendégek.

A harmadik szett elején végre mi irányítottunk és vezettünk, magabiztosabbnak is tűntek a srácok. 9:6-nál időt kért a Dág, de a szegedi henger csak ezután jött, és 16:10-nél még nagyobb bajban voltak a vendégek. Mi persze nagyon örültünk az egyre jobb formának, ismét remek hangulat volt a Lila iskolában, Magos-Dóra Annamária tanítványai pedig ezúttal is kitettek magukért, még dobokkal is buzdították a srácokat.

Most minden összejött, ami eddig nem: remek nyitások, blokkok, ütések és ejtések – sorra jöttek a szegedi bravúrok, így 20:13-nál kényelmes helyzetből vártuk a hajrát. Végül 25:16-ra nyertük a szettet, újra vezetést szerzett a Vidux-Szegedi RSE.

A negyedik szettben megmutattuk mentális erőnket, hiszen tudtuk: négy szettben nyerni kell ahhoz, hogy maradjon esély az Extraligára. Ennek megfelelően végig kezünkben tartottuk a szettet, mindig volt valaki, aki fontos pontokat szerzett, igazi csapatmunka volt. A hajrában sem remegtek meg a hazai kezek, így 25:21-re behúztuk a szettet, ezzel pedig a rendkívül fontos három pontot is. A szezonban négyszer játszottunk a Dág ellen, az összes találkozót mi nyertük!

Újra köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot! Egy hét múlva találkozunk, szombaton 16 órától a MEAFC-Miskolc együttesét fogadjuk a Lila iskolában, ez lesz a szezon utolsó hazai mérkőzése.

Fésüs Erzsébet: – Az első két szettben érezhető volt a feszültség. Amikor hibáztunk, mintha összedőlt volna a világ a fiúkban, a bravúros megoldásokat viszont alulértékelték. Azért szép lassan mindenki összerakta a saját játékát, apró mozzanatokból és sikerélményekből. Volt két végig jó teljesítmény is, ilyen szempontból Borsi Levente és Nacsa Gábor kiemelhető. De a végén összeállt minden a csapatnál és mindenki hozzátett a sikerhez. Gratulálok a srácoknak!

Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE 3:1 (26:24, 22:25, 25:16, 25:21)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló. Szeged, Lila iskola, 200 néző. Vezette: Szarka, Bibók.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos. 
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com