Jelszóigénylés

Jan De Brandt az Eb-re koncentrál, de ősszel visszatérhet

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 24., szerda
Szakmai igazgatónk a kontinensviadalt megcélzó osztrák válogatottal dolgozik.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület szakmai igazgatója, Jan De Brandt sajnos a járványhelyzet miatt hónapok óta nem tud Szegeden dolgozni, de távmunkában továbbra is állandó segítséget nyújt az SZRSE edzőinek, irodai stábjának és játékosainak. A belga szakember jelenleg Bécsben dolgozik, az osztrák korosztályos és felnőttválogatottal is az Európa-bajnoki szereplést szereplést szeretné kiharcolni.– Hogy van? Reméljük, jó egészségnek örvend, most ez a legfontosabb!

– Köszönöm az érdeklődést, kiválóan érzem magam. Néhány hete Bécsben vagyok, hiszen most az osztrák korosztályos válogatottal dolgozom, április közepétől pedig a felnőtt nemzeti csapatot irányítom majd.

– Hogy tetszik az új munka?

– A jelenlegi feladatom hasonló a szegedihez, hiszen az utánpótlás edzőinek adok visszajelzéseket és tanácsokat, folyamatosan a fejlődési lehetőségeken dolgozunk. Sőt, azokkal is tartom a kapcsolatot, akik légiósként Németországban, Svájcban vagy Franciaországban játszanak, hiszen online munkával is biztosítható a válogatott röplabdázók teljesítményének fejlesztése.

– Mi a célkitűzés az osztrák válogatottnál?

– A felnőtt nemzeti csapat ki akar jutni az Európa-bajnokságra. Ehhez májusban egy görög és egy osztrák tornán kell remekelni Görögország, Spanyolország és Norvégia válogatottja ellen. A kvartett két legjobbja kvalifikálja magát az augusztusi kontinensviadalra.– A korosztályos csapattal Zadarban szerepelt egy nemzetközi tornán. Hogy sikerült?

– A hatcsapatos megmérettetésen ötödikek lettünk, így még maradt esélyünk kijutni a korosztályos Eb-re. Nem voltunk rosszak, bár szerintem lett volna esély előrébb végezni. Persze tapasztalatból sosem elég, rengeteget tanultunk a zadari tornából.

– Mivel tölti szabadidejét Bécsben? A Facebookon fantasztikus képeket oszt meg a városról.

– Rengeteget sétálok. Alaposan felfedezem magamnak a várost, amelyből sosem elég. Amellett, hogy Bécs gyönyörű, rendkívül gazdag a kultúrája is, amit nagyra értékelek.

– Miként tud most segíteni a Szegedi Röplabda Sportegyesületnek?

– Legutóbb egy Zoom-megbeszélést tartottunk a szegedi edzőkkel, ezúttal a 16 éven felüliekkel dolgozó trénerek voltak soron. Sokat beszéltünk az edzések szervezéséről, hiszen annyi mindenre kell figyelni, így nem árt prioritásokat kialakítani. Természetesen a koronavírus-járvány kezeléséről is szó esett, hiszen minden csapatra nagy hatással van, ezért hatékonyabbá kell tenni a munkát, ehhez ajánlottam trükköket és feladatokat. Mostanság edzésmódszerekről készítek videókat, hogy magyarázattal együtt el tudjam küldeni a szegedi kollégáknak.

– Mit gondol, mikor térhet vissza Szegedre?

– Reálisan abban reménykedhetek, hogy szeptemberben visszatérek. Ez persze nyilván attól is függ, hogy az osztrák válogatott kijut-e az Európa-bajnokságra, hiszen ha nem sikerül elérni ezt a célt, és a járványhelyzet is engedi, akkor már augusztusban is Szegeden lehetek. Két idényt is csonkává, furcsává tett a járvány, így szívből remélem, hogy a következő szezon már normális lesz. Ezúton is üdvözlöm a szegedi kollégákat és játékosokat, mindenki nagyon hiányzik! Jó egészséget kívánok az SZRSE-családnak, remélem, hogy legkésőbb ősszel újra találkozunk!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com