Jelszóigénylés

Jan De Brandt visszatér, célba venné a női NB I-et

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 16., péntek
Az SZRSE szakmai igazgatója augusztustól újra Szegeden dolgozik.

Belga szakmai igazgatónk, Jan De Brandt a pandémia miatt sajnos csak néhány hónapig tudta személyesen egyengetni az SZRSE fejlődését. A járvány második és harmadik hulláma alatt távmunkával, például rendkívül hasznos szakmai anyagok készítésével, videós képzésekkel és meetingekkel segítette munkánkat, és így is rengeteget tanultunk a nemzetközileg ismert és elismert szakembertől. Persze a személyes jelenlét az igazi, ezért nagy örömmel fogadtuk a hírt: augusztusban Jan De Brandt visszatér Szegedre! Ez alkalomból beszélgettünk vele.– Tudott pihenni a nyáron?
– Az Ezüst Európa-liga küzdelmei után júniusban hazautaztam. Belgiumban kellemesen telt a szabadidő: kertészkedtem, olvastam, barátokkal és a rokonokkal találkoztam. A röplabdától nyaralás alatt sem tudok elszakadni, követtem a Nemzetek Ligája mérkőzéseit, illetve elutaztam a belga rendezésű női U20-as világbajnokságra, a helyszínen pedig szemináriumokat tartottam az edzőknek.

– Milyen szakmai tervekkel és célokkal tér vissza Szegedre?
– Erről folyamatosan egyeztetek Dávid Tiborral, de az már biztos, hogy komoly hangsúlyt fektetünk a női felnőtt csapat fejlesztésére, hiszen nagy potenciállal rendelkezik az ambiciózus, NB I-be jutásra is esélyes társaság. Természetesen minden korosztályos csapattal foglalkozom majd, de a fő fókusz a női felnőtt és ifjúsági kereten lesz.

– Az osztrák női válogatottal ezüstérmes lett az Ezüst Európa-ligában. Milyen volt a munka a nemzeti csapattal?
–  A járványhelyzet megnehezítette a dolgunkat, hiszen a pandémia miatt nem mindenki ugyanolyan fizikai állapotban és formában tért vissza. Egy hónap közös munkára szükség volt, mire úgy láttam, mindenki úgy játszik, ahogy terveztem, de az Eb-selejtezőn még sajnos nem volt igazi a játékunk. Az Ezüst Európa-liga már teljesen más volt, addigra minden összeállt, meccsről meccsre jobban játszottunk és a döntőig meneteltünk. Az utolsó három találkozónk már magas minőséget képviselt. Ausztriában nincs túl komoly szinten a röplabda, így még idő kell ahhoz, hogy a legjobbak között szerepeljünk, tapasztalatot is kell szerezni, de most egyértelműen előreléptünk.– Láttuk a Facebookon, hogy aktívan követi a labdarúgó Európa-bajnokságot. Mit szólt hazája, Belgium válogatottjához? Esetleg a magyar meccseket is látta?
– Belgiumot a későbbi győztes Olaszország állította meg, azon a meccsen jobbak voltak nálunk az olaszok, akik megérdemelten nyerték meg a tornát. Láttam a magyarok mérkőzéseit is, kiválóan játszottak a halálcsoportban, fantasztikus közönség támogatta őket. Imádtam a hangulatot, amit a magyarok teremtettek a Puskás Arénában. Nagy szívvel játszott a magyar válogatott, öröm volt nézni.

– Közeleg az olimpia, mit vár az eseménytől?
– Sajnálom, hogy nézők nélkül kell bizonyítaniuk a sportolóknak, de ettől még egy nagyszerű sporteseményre számítok. A körülmények miatt minden sportolónak és edzőnek nehezebb lesz a dolga, de ez erősebbé is teheti őket, így emlékezetes teljesítményeket várok az olimpiától. Röplabdában a női mezőny favoritjai az Egyesült Államok, Brazília, Szerbia, Kína és Olaszország lesznek, a férfiak között pedig Brazília és Lengyelország válogatottjától várok sokat, de Szlovénia, Olaszország, Franciaország és Oroszország őket is meglepheti.

– Mit üzen az SZRSE-családnak?
– Nagyon várom, hogy végre találkozzak a szegedi kollégákkal és sportolókkal, addig is minden jót kívánok nekik! Mindenkinek kellemes feltöltődést kívánok a nyaralások alatt. Izgatott vagyok, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com