Jelszóigénylés

Két kulcsjátékos tér vissza a vasárnapi bajnokin

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 21., szombat
Hosszú idő után bizonyíthat Honti Szilárd és a csapatkapitány, Fülöp Norbert.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata az őszi szezonban még sosem volt teljes, a koronavírus mellett sérülések is hátráltatták a Nusser-legénységet. Sőt, több meccset el is kellett halasztani, így nagyon várjuk a pillanatot, amikor mindenki bevethető lesz. A vasárnap 20 órakor kezdődő, MÁV Előre elleni hazai bajnoki e szempontból mérföldkő lesz, hiszen Honti Szilárd és a csapatkapitány, Fülöp Norbert is visszatér.Nem akármilyen mérkőzésen, hiszen az ellenfél az NB I Liga egyetlen veretlen csapata lesz. A kubai és ukrán légióst, illetve korosztályos magyar válogatottakat is soraiban tudó székesfehérváriakkal ezúttal is zártkapus derbit játszunk, de Facebook-oldalunk élő közvetítésén mindenki követheti az eseményeket.

– Jó lenne megismételni azt a teljesítményt, amelyet a Kazincbarcika elleni kupameccsen nyújtottunk. Az a remek összecsapás mindenkinek adott egy nagy lökést, a hangulattal nincs gond – kezdte a beszélgetést Nusser Elemér vezetőedző. – Fülöp Norbert és Honti Szilárd nem feltétlen kezdőként játszik majd, hiszen csak fokozatos lehet a visszatérésük, óvatosan kell ezt kezelni. Kettejük csatlakozásával bővül a repertoárunk, ezen a héten háromszor is tudtunk edzeni, egyre biztatóbb a helyzet. Még nem százszázalékos a keret, de hazai pályán szerintem így sem vagyunk rosszabbak egyik csapatnál sem, a lehetőségekhez képest fel is készültünk, így csak a győzelem lehet a cél – hangsúlyozta a mester.

Csapatkapitányunk nagyon peches volt, hiszen Fülöp Norbert a bajnokság márciusi lefújása után már nagyon várta az NB I őszi rajtját, de pont előtte lett pozitív a koronavírus-tesztje. Szerencsére semmilyen tünete nem volt a karantén alatt, de így már 8 hónapja nem játszott bajnoki mérkőzésen.

– Rendkívül izgatott vagyok a visszatérés miatt, hihetetlen, hogy ilyen hosszú idő után játszhatok bajnokin – nyilatkozta Fülöp Norbert. – Várom már az első labdamenetet, és számomra plusz drukk, hogy több mint 10 év után játszhatok újra az újszegedi sportcsarnokban, még ha most sajnos nézők nélkül is. Nekem még a szurkolók hiánya is új lesz, hozzá kell szoknom a furcsa közeghez. Az otthoni bezártságot jól bírtam, hiszen a távmunka a cégünknél egyébként is megoldható, otthon nyúztam a szobabiciklit, de a röplabda nagyon hiányzott. Néztem a srácok meccseit, le a kalappal előttük, hogy ilyen foghíjas kerettel is remekül játszottak, a Kazincbarcika elleni teljesítményük parádés volt. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az egyesületnek, hiszen az SZRSE-család mindenben profi módon segített a koronavírus és a visszatérés kapcsán – tette hozzá a csapatkapitány.
Honti Szilárd is a koronavírus miatt hiányzott eddig, de szerencsére ő is tünetmentes fertőzött volt. Ő már csütörtökön ki is próbálta a víruson átesett sportolóknak indított edzésprogramunkat Halász Nikolettával.

– Niki nagyon ügyelt mindenkire, folyamatosan mérte a pulzust, jól estek a feladatai – számolt be az egyesületünknél edzőként is dolgozó játékos. – Érzem, hogy gyengébb vagyok, de nem a vírus, hanem a hosszú kihagyás miatt. Az első edzések után komoly izomlázam volt, de már újra belerázódtam a mindennapi röplabdás rutinba, amelytől nehéz volt elszakadni, hiszen húsz éve eléggé hasonló a napirendem, érzékenyen érintett a változás. Mintha a víz alól bukkannék fel, olyan érzés volt, amikor visszakaptam a sportorvosi engedélyem. A Kazincbarcika elleni meccsen segítőként már a padon ültem, szívem szerint már akkor beálltam volna, jó lett volna a pályán átélni azt a katartikus hangulatot – mesélte Honti Szilárd.

NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged
20:00  Vidux-Szegedi RSE - MÁV Előre BERICAP
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com