Jelszóigénylés

Kétszettes előnyről kaptunk ki a rangadón

Megosztás:
Megjelent: 2021. november 21., vasárnap
Bosszantó végjáték a BVSC-Zugló ellen, pedig nagyot küzdöttek a lányok.

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata bosszantó vereséget szenvedett az őszi szezon talán legjobban várt meccsén: hazai pályán kétszettes előnyről kapott ki együttesünk a BVSC-Zugló ellen.

A nézőtér első sorában sztárvendég foglalt helyet: Miguel Martins, a Pick Szeged portugál irányítója. Nem véletlenül, hiszen barátnője, Ines Pereira debütált a Vidux-Szegedi RSE színeiben. Ines szerezte az első szegedi pontot egy gyönyörű ejtéssel, viszont előtte az első öt pontot zsinórban a zuglóiak könyvelhették el, ugyanis kapkodva, ki nem kényszerített hibákkal kezdtek a hazaiak.

Milodanovics Andrea időkérése azonnal megtette hatását, 5:5-nél már egyenlítettünk, Ines Pereira újabb szép ejtésével. Társai is belejöttek, okos megoldások, szép blokkok, egy csapásra magabiztos játék jellemezte a szegedieket. 14:10-nél már a vendégek kértek időt, járt a vastaps a lányoknak.

A fővárosiak felzárkóztak, így 20:20-nál új “meccs” kezdődött, a szoros hajrát végül a Vidux-Szegedi RSE bírta jobban, ebben nagy szerepe volt Kovács-Fiskus Fanni remek ütéseinek és szervájának.

A második szett elején 7:10-ig egy picit volt jobb és koncentráltabb a BVSC, de 10:10-nél már taktikai értekezletet tartottak a vendégek. Ezután is szoros maradt a meccs, de leginkább egymás hibáit használták ki a felek. A végjátékhoz közelítve úgy tűnt, átvesszük az irányítást, 22:22-nél mégis időt kellett kérni, hárompontos előny olvadt el. 27:25-nél viszont már nagy volt a hazai öröm, óriási küzdelemben kerültünk közelebb a győzelemhez.

A harmadik szettet végre mi kezdtük jobban, 4:1-re vezettünk, és annak is örülhettünk, hogy két maratoni labdamenetből is mi kerültünk ki győztesen. A szett közepén hullámvölgybe kerültünk, a BVSC ki is használta a bizonytalan időszakunkat, 20:14-nél már éreztük, hogy negyedik szett is lesz. Bár volt egy fellángolásunk, de a BVSC ilyen nagy előnyről nem adta ki kezéből a szettet.

Mintha egy új BVSC lépett volna pályára a negyedik szettben, a fővárosiak az edzőjükkel egyetemben alaposan felpörögtek, 3:7-nél nagyon kellett az időkérés. 9:17-nél még kevésbé volt rózsás a helyzet, kereste önmagát a csapatunk, míg a fővárosiak nagy önbizalommal játszottak.

Nem maradt más lehetőség hátra, mint az ötödik szettben kiharcolni a győzelmet. Remekül kezdtünk, a 3:0-s vezetés lendületet adhatott volna, de 4:4-nél már bosszankodtunk. 8:6-ra vezettünk térfélcserénél, majd 10:10-nél jöhetett a lényeg…vagyis jöhetett volna. Egymás után két out okozott komoly feszültséget, ugyanis a véleményes ítéletek egymás után a BVSC-nek kedveztek, majd Milodanovics Andrea piros lapja büntetőpontot ért, így mindjárt 13:10-re vezettek a vendégek. A hektikus percek nem tettek jót, így a zuglóiak meg is nyerték a meccset.

Milodanovics Andrea: – Az első két szettet egyaránt rosszul kezdtük, de vissza tudtunk kapaszkodni és diktálni tudtuk a játékot. Persze nem vagyok büszke a piros lapomra, de nem értettem egyet a játékvezetők munkájával. Voltak hullámvölgyeink, de összességében büszke vagyok a csapatra, hiszen jól tudtunk röplabdázni. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelmet szerezni a szurkolóknak, az egyesületnek, a városnak.


Vidux-Szegedi RSE – BVSC-Zugló 2:3 (25:23, 27:25, 20:25, 16:25, 11:15)
Női röplabda NB II, D csoport, 6. forduló. Szeged, Lila iskola, 45 néző. Vezette: Nagy, Kozma.
Vidux-Szegedi RSE: Ines Pereira, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Kádár Gréta. Csere: Fürdök Lilla, Nagy Mína, Kertai Júlia, Farkas Antónia, Szalay Kata, Kiss Boglárka (libero), Nagy Léna (libero).
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com