Jelszóigénylés

Küzdeni tudásból jeles járt, de nem minden szettben

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 3., hétfő
Három további korosztályos együttesünk vegyes érzésekkel tért haza.

A leány serdülő csapatok mellett még három utánpótlás együttes képviselte az SZRSE-t. Hosszú hétvége volt, hiszen a leány gyerek korosztályból narancs keretünk már pénteken Békéscsabára utazott. A serdülő fiúk a kortársaik mellett idősebbek ellen is felvették a kesztyűt az ifjúsági bajnokságban, a két hétvégi tornájukról pedig vegyes érzésekkel térhettek haza.A srácoknál először a nehezebb feladat jött szombaton, a nagyobbak pontvadászatában a Győr és a DEAC ellen kellett helytállniuk beugró edzőjük, Varga Tamás irányításával. Előbbi riválissal szemben ötszettes csatában nyert a legénység, de a következő találkozó már nem hozott szegedi sikerélményt.

– A Győr ellen egy változatos és izgalmas mérkőzést vívtunk, küzdeni tudásból pedig jelesre vizsgázott a csapat, ennek köszönhető a győzelem. Egy ilyen maratoni küzdelem után kellett pihenő nélkül játszani a DEAC ellen, a fáradtság pedig rányomta a bélyegét a játékunkra – értékelte a tornát Varga Tamás.


dr. Tarnawa Ferdinád U19 OIB I. osztály helyosztó 13-16. helyért, Tahitótfalu
Széchenyi Győr - Szegedi RSE 2:3 (22:25)(17:25)(25:19)(25:19)(13:15)
Szegedi RSE - DEAC 0:3 (23:25)(17:25)(16:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Baranyi Dávid, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás
Vezetőedző: Varga Tamás

Ezután jött az a megmérettetés, amely prioritást élvezett a srácoknál. Sajnos a négy meccset hozó hétvége utolsó találkozóján kellett játszani a VRCK-val, így a Kazinbarcika elleni győzelem nem jött össze.

– Ezt a derbit vártuk legjobban, de a küzdelmes mérkőzésen felforgatott felállásban kellett felvenni a harcot egy lelkes csapattal. Somosi Levente hiányát nagyon éreztük, nélküle nem működött igazán az eltervezett taktika. Előtte a Kecskemét ellen is játszottunk, de fizikálisan, és sokszor technikailag is fölénk nőtt a KESI, így sima vereséget szenvedtünk – nyilatkozta Varga Tamás.


Buzek László U17 OSB I. osztály középszakasz, Kecskemét
KESI 'A' - Szegedi RSE 3:0 (25:13)(25:16)(25:18)
Vegyész RC Kazinbarcika Szegedi RSE 3:1 (18:25)(25:19)(26:24)(25:18)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Baranyi Dávid, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Varga TamásLeány gyerek narancs csapatunk az online oktatás után mintha tréningre indult volna pénteken, úgy játszhatott Békéscsabán. Ez talán nem vált előnyünkre, Strezeneczki Gyula vezetőedzőt is meglepte az első és a harmadik szett szegedi teljesítménye.

– Ha nem lesz több pótolt mérkőzés, akkor ez volt a szezon utolsó találkozója, így egy nagyon jó meccset akartunk játszani, de csak egy jó szett jött össze. Álmoskásan kezdtünk, majd a második szettre felébredtünk, aztán a harmadik szettben úgy játszottunk, mintha az előtte nyújtott remeklés meg sem történt volna – összegzett a mester. – Nem erre számítottam, és sok kérdést felvet ez a teljesítmény. Persze a lányok mindent megtettek, amit tudtak, és igazán nem is volt tétje a mérkőzésnek, de azt hittem, hogy a mumusunk ellen többet nyújtunk egy edzésidőben rendezett mérkőzésen – jegyezte meg Strezeneczki Gyula.


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB I. osztály Középszakasz, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Kék - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:7)(25:20)(25:9)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. június 10., csütörtök
Képgaléria
2021. június 9., szerda
Képgaléria
2021. június 8., kedd
Képgaléria
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com