Jelszóigénylés

Lélekben mémekkel erősítenek

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 11., péntek
Női csapatunknak sok labdás gyakorlat és mosolygás segít átvészelni a járványt.

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata szombaton bajnokit játszott volna régi riválisa, a HÉP-RÖPKE SE vendégeként, de a járványhelyzet alakulása miatt a kecskemétiek halasztást kértek. Holnap tehát meccs nélkül maradunk, így kihasználtuk az alkalmat, hogy a vezetőedzővel beszélgessünk a koronavírus második hullámának hatásairól, hiszen a motivációt valahogy fenn kell tartani, de ilyen időszakban ez rendkívül nehéz. Tátrai Sándor igazi kulisszatitkokba avatott minket.Tavasszal nagyon ment az együttes szekere, így a lányokat rendkívül érzékenyen érintette, hogy egyik napról a másikra le kellett zárni a bajnokságot. Ősszel újra meg lehetett próbálni, így motivációt nem kellett keresni, csakhogy közbejött a második hullám.

– A lányok intelligensek, mindenki átérezte a helyzet súlyát, de a Lila iskolából való kikerülés így is nehéz időszak volt, szomorúak voltak a játékosok, hiszen a felkészülési időszak lendülete megtört – kezdte a beszélgetést Tátrai Sándor. – Felfogtuk, hogy mindenkinek nagyon oda kell tennie magát a kieső edzések ellensúlyozására, de érthető, ha ebben az időszakban egy kis ürességet éreztek. Mentek volna előre a megtervezett úton, de nem tehették, hiszen a körülmények nem tették lehetővé. Volt is egy kis hullámvölgy, de nem azért, mert csökkent volna a motiváció, csak a kevesebb edzés miatt nem lehetett ugyanolyan szinten tartani a játékot. Aztán persze nem csak alkalmazkodtunk, de hozzá is szoktunk az új ritmushoz, és ez hozott egy fellendülést – véli a tréner.A szakember hozzátette, hogy az online oktatás sem könnyíti a középiskolában és egyetemen tanuló játékosok helyzetét – ezt tanárként is érzi –, még nagyobb lett az igény tehát arra, hogy feldobja a közös munkát.

– Több játékos és labdás feladatot adok az edzéseken. Járnia kell a labdának, hogy játékban maradjunk, és persze mindannyian kiszakadjunk a járvány miatt furcsán alakuló világból. Élvezni kell a röplabdát, most ez nagyon fontos! Edzésen kívül a Messenger csoportunkban dobjuk fel a hangulatot, szórakoztató tartalmakat sűrűn osztunk meg egymással, a nevetés mindig segít. Sipka Bernadett már sajnos hosszú hónapok óta sérült, így most még jobban ráér mémeket gyártani, amiben ügyes, jó ötletei vannak, ezekkel mindig megmosolyogtat minket. Tervben van egy közös társasjátékos összejövetel, csapatépítő jelleggel, hogy ne csak online legyünk együtt a pályán kívül – árulta el Tátrai Sándor.

Az idegenbeli mérkőzéseket is kihasználja a társaság, a lányok örülnek, hogy ilyenkor is együtt lehetnek. További motivációs elemet jelenthetnek a sportfilmek, honlapunkon ezért is indítottunk programajánló cikksorozatot. Tátrai Sándor nagy rajongója a sportfilmeknek, néhányat be is szokott vetni.

– Szoktam edzések vagy meccsek előtt részleteket bemutatni a játékosoknak, próbálok minél többet idézni a legjobb jelenetekből. Régóta mondogatom például a lányoknak, hogy nézzék meg a “Jég veled” című filmet, de legutóbb a “Last dance” sorozat is nagyon tetszett, abból is idéztem már nekik – mesélte a mester.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com