Jelszóigénylés

Lelkesedéssel ellensúlyoznák a peches körülményeket

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 19., péntek
A Vidux-Szegedi RSE a rájátszást kezdi a női NB II-ben, rutinjára nagy szükség lesz.

Legutóbbi beharangozónkban már említettük, hogy a Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata sajnos most kevesebbet tud edzeni, hiszen ideiglenes otthonában, az újszegedi sportcsarnokban a Bajnokok Ligája-mérkőzések pótlása miatt kevesebb teremidő jut a lányoknak. A járvány miatt minden klubnak nehéz ez a szezon, így mi is alkalmazkodunk, viszont sajnáljuk az időzítést, hiszen ez a legfontosabb időszak. Kezdődik ugyanis a rájátszás, amelynek első körében vasárnap 15 órától a Kispest lesz a vendégünk.Épp ezért minden edzéslehetőséget maximálisan kihasznál a csapat. Olyannyira, hogy az SZRSE TV forgatása kapcsán Halász Nikoletta erőnléti edzésén járva azt vettük észre: még a vezetőedző, Tátrai Sándor is beállt a sorba. Példamutatóan, becsülettel csinálta a gyakorlatokat. Amikor tud, csatlakozik a tréningekhez. Persze ő nem léphet pályára, de ez is mutatja, mennyire szorgalmas a közösség.

– A lányok jól kezelik ezt a nehéz helyzetet, partnerek abban, hogy minden percet értékesen és hasznosan töltsünk az edzéseken – jegyezte meg Tátrai Sándor, majd hozzátette: a kevesebb edzés mellett betegség is hátráltatja a felkészülést, és munka miatt is hiányoznak, de a szakember reméli, hogy minél többen bevethetőek lesznek a vasárnapi derbin.

A fővárosi ellenféllel már a tavalyi rájátszásban, közvetlenül a koronavírus-járvány hazai korlátozásai előtt is találkoztunk, 3:1-re kikaptunk Budapesten. Azóta a Vidux-Szegedi RSE sokat fejlődött, több fiatal reménység is egyre több szerephez jut, így joggal bizakodhatunk egy szorosabb csatában. A peches körülmények persze nem segítenek, de lehet ellensúlyozni őket.– Főként a lelkesedésünk és a rutinunk lehet ebben segítség. Kemény és jó meccsre számítok egy technikás, jól mezőnyöző, nagyon ügyes csapat ellen. Az aznapi forma vagy létszám is számíthat, egy ilyen rangadón nüanszok dönthetnek. A legutóbbi, Szolnok elleni bajnokin remek ritmusa volt a meccsnek, és különösen biztató volt, hogy kisebb hullámvölgyek esetén a játékosok maguktól is megtalálták a nyerő szériához visszavezető utat. Vasárnap erre fokozottan szükség lesz, mindent bele kell adni, ez már a rájátszás! – hangsúlyozta Tátrai Sándor.

Női NB II Bajnokság Kelet Felsőház, Szeged
15:00 Vidux-Szegedi RSE - Kispest SE
Vezetőedző:
Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com