Jelszóigénylés

Már a leopárd is velünk van!

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 11., szerda
Remekül debütáltak a szuperminisek, arany- és ezüstérmünk is van a sűrű hétvégéről.

Az őszi szezon legsűrűbb hétvégéje áll mögöttünk, hiszen a szokásos korosztályos bajnoki fordulói mellett a szupermini csapataink is hivatalos bajnokságban indultak. A Magyar Röplabda Szövetség ugyanis ennek a korosztálynak is kiírt egy bajnokságot, amely különbözik a többitől, hiszen hivatalos pontszámlálás nincs, kizárólag a játék öröme, a gyakorlási lehetőség és a tapasztalatszerzés a cél.
A bajnokság nyitányát vasárnap Gödöllőn rendezték, ahol a Szegedi RSE három leány és egy fiú csapattal képviseltette magát. A gyerekeket Magos-Dóra Annamária és Tóth Gerda irányította, és nagy örömmel számoltak be a várva várt napról, hiszen remek volt a debütálás.

– Annak ellenére, hogy a pontokat nem számolják ebben a bajnokságban, a gyerekek belső motiváltsága nem csökkent. Ehhez az edzők, a játékosok és a szülők pozitív hozzáállása is kellett – kezdte értékelését Magos-Dóra Annamária. – A versennyel a fehér csapat nyerte a legtöbbet, hiszen tagjai első hivatalos mérkőzéseiket vívták, amelyeken pontról pontra, szerváról szervára lépték át saját határaikat. Egyesületi összetartásunk ezúttal is megmutatkozott, tanítványaink lelkesen szurkoltak a pálya mellől, egymásért küzdöttek a pályán. A kabalának számító zsiráfok, vagyis Zsiri és Sámson bandája egy leopárddal bővült, amit a kicsik a 2002-es születésű játékosoktól – többségük az NB II-es felnőtt női csapatunk tagjai – örököltek. Ők is hozzájárultak a forduló sikerességéhez, a szervezőktől pedig aranyérmet kaptunk. A lebonyolítás megterhelő volt a gyerekek számára, hiszen délelőtt a haladóké, délután pedig a kezdőké volt a terep, így szinte pihenő nélkül egymás után négy mérkőzést kellett játszaniuk – jegyezte meg a vezetőedző.


Szegedi RSE Fekete:
Mészáros Nóra, Komáromi Zsófi, Gigacz Réka, Zsurka-Abonyi Sarolta, Héjja Annabella, Kőmíves Eszter Anna
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Pádár Réka, Czellár Villő, Wodala Ágnes, Meszlényi Alíz


Szegedi RSE Fehér: Hackler Hanna, Elousta Szaffia, Fritz Nóra, Bakonyi Boglárka, Bege Laura, Vasi Abigél Fruzsina
Szegedi RSE Fiú: Draskóczy Ede, Varga Benjamin, Tari Bence
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Tóth Gerda, Farkas Antónia
Leány Mini “narancs” csapatunk Nyíregyházán szerepelt, Dávid Tibor és Váradi Zoltán tanítványai ezüstérmesek lettek a tornán.

– A Dunakeszi ellen esélyesként léptünk pályára de egy kis izgalom volt bennünk, hogy a hosszú út után miként sikerül felpörögni – árulta el Dávid Tibor. – Jó játékkal sikerült hozni az első szettet, a másodikban rosszul kezdtünk, ami megbosszulta magát, de a döntő játszmában ismét magabiztosan szerepelve biztosítottuk be a győzelmet. A BVSC ellen nehezen indult be a játékunk, a fővárosiak nyitásai meglepték a mieinket, hátrányból kellett fordítani, szerencsére a lányok nyugodtak maradtak. A folytatásban a kettes sorunk a Dunakeszi elleni derbi után sokkal jobban játszott, így a miénk lett a második szett. A csapat nyitása feljavult, így a harmadik játszmában sem kellett izgulnunk – számolt be a vezetőedző.

Ezután jöhetett a Nyíregyháza A és B csapata elleni összecsapások.

– Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Nyíregyháza “B” ellen, hiszen riválisunk a tornagyőzelemre is esélyes volt. A hazai csapat nyitásai nagyon megnehezítették a dolgunkat, csak a szett végére tudtunk feljavulni, de már későn. A második szettben végig mi vezettünk és Noémi sérülése sem billentette ki a csapatunkat. A döntő szett ismét rosszul kezdődött, de a végjátékban a nyitásainkkal és egy kis szerencsével összejött a siker. A Nyíregyháza “A” ellen nagyon akartak a lányok, remek kezdéssel simán hozták is az első szettet. A jó  folytatásban reménykedtünk, de tudtuk, hogy Noémi hiánya érződhet majd a csapaton, sajnos talán ennek is köszönhetően nagy küzdelemben maradtunk alul. A döntő játszmában sajnos a mieink az első játszma után elhitték, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el. Kiengedtünk, így az ellenfél magához ragadta a vezetést, és nem tudtunk fordítani. Gratulálok a lányok egész napos teljesítményéhez, nagyon elégedett vagyok a játékkal, de a döntő utolsó játszmájában történtekre nem lehetünk büszkék. Remélem, tanulnak az esetből a lányok, mert ha így lesz, akkor a későbbiekben ez csak előnyükre válhat – nyilatkozta Dávid Tibor.


Leány U13 OMB I. osztály, Nyíregyháza 
VSD - Szegedi RSE Narancs 1:2 (16:25)(25:17)(9:25)
Szegedi RSE Narancs - BVSC-Zugló 3:0 (25:20)(25:21)(25:18)
Szegedi RSE Narancs - NYÍREGYHÁZA "B" 2:1 (21:25)(25:17)(25:19)
NYÍREGYHÁZA "A" - Szegedi RSE Narancs 2:1 (12:25)(25:21)(25:21)
Szegedi RSE Narancs: Kiszely Tamara, Magos-Dóra Villő, Horváth Zoé, Kóti-Kiss Noémi, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Koplányi-Szabados Jázmin, Pádár Panna
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán
Leány gyerek 1-es csapatunk a Lila iskolában szerepelt, méghozzá hibátlanul: a lelkes szurkolók segítségével Strezeneczki Gyula tanítványai mindhárom találkozójukat 3:0-ra nyerték.

– A Szolnok elleni kezdés előtt izgultam, nem voltam benne biztos, hogy a hazai pálya előnyt jelent-e. Felesleges volt ezen aggódnom, ugyanis a remek ráhangoló meccsen minden játékos szóhoz jutott, és a cserék is éltek a lehetőséggel – kezdte beszámolóját a vezetőedző. –  Ezután is volt egy kis félelmem, hiszen nagyon hosszú pihenő következett, de aggodalmam ezúttal is alaptalannak bizonyult, a lányok nem estek ki a ritmusból, lelkes és pontos játékkal nyertek. Ekkor már többfajta felállást is tudtunk gyakorolni, a cserejátékosaink pedig ismét bizonyították, hogy bármikor bátran beküldhetem őket. A nap fénypontja az UTE elleni bajnokink volt, a lányok helyenként kifejezetten szép játékkal, nagyon simán diadalmaskodtak, és ismét dicsérhetők voltak a cseréink. Nagyon büszke vagyok a tanítványokra, hiszen csapatunk már az ötödik helyen áll, így közel kerültünk a célhoz, a legjobb tizenkét csapat közé kerüléshez. Köszönjük szépen lelkes szurkolóink biztatását – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula.


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB I. osztály, Szeged - József Attila Általános Iskola
Szolnoki Sportcentrum "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (13:25)(8:25)(15:25)
Szegedi RSE-1 - DELTA Röplabda SE 3:0 (25:9)(25:15)(25:19)
UTE U15 "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (25:27)(16:25)(19:25)
Szegedi RSE-1: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Pap Kata, Mányai Maja, Kiss Nóra, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula 

Fiú gyerek csapatunknak sem kellett utaznia, Varga Tamás legénysége a Hattyas soron szerepelt: egy győzelem és egy vereség az SZRSE mérlege.

– A Szolnok elleni nyitómeccs jól indult, jó nyitásainknak köszönhetően a hajráig kézben tartottuk a mérkőzést, de jött egy háromperces rövidzárlat, így néhány nyitásfogadási hiba után elveszítettük a szettet. A második játékrészre nem tértünk magunkhoz, simán elveszítettük. A harmadik játszmában szintén csak futottunk az eredmény után, már (23:18)-ra vezetett az ellenfél, amikor Pálinkó Máté jó nyitásainak köszönhetően felzárkóztunk és szettlabdához jutottunk, de ismét nem hittük el, hogy sikerülhet, így nem is sikerült behúzni a szettet. A Malév csapata jóval gyengébb játékerőt képviselt, így nálunk mindenki játéklehetőséghez jutott, amivel élni is tudtak a cserejátékosok, így 3:0-ra nyertük a mérkőzést. A csapatnak mentálisan még sokat kell fejlődnie, hogy egy rutinosabb ellenféllel is fel tudjuk venni a versenyt, és képesek legyünk a játszmák és a mérkőzések jó befejezésére – véli Varga Tamás.


Tatár Mihály Fiú U15 OGYB, Szeged - Hattyas sori Tornacsarnok
Szegedi RSE- Szolnoki Sportcentrum 0:3 (21:25)(18:25)(25:27)
Malév SC - Szegedi RSE 0:3 (11:25)(20:25)(17:25)
Szegedi RSE: Elek Botond, Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Mikle-Baráth Milán, Pintér Gergely
Vezetőedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com