Jelszóigénylés

Maratoni csatákban bizonyított az SZRSE

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 27., hétfő
Serdülő csapataink kitettek magukért a szombati idényrajton.

Beindult a szezon, szombaton három serdülő csapatunk is elkezdte a korosztályos pontvadászatot. Utánpótlás együtteseink most minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztos alapok elsajátítására, így az idény első felében csak a fejlődés a céljuk. Épp ezért nem is az eredmény volt a fontos a hétvégén, hanem a mutatott játék és hozzáállás, ami vereségek esetén is dicséretes volt, többször maratoni csatákban bizonyítottak reménységeink.

Leány serdülő narancs csapatunk a fővárosban sima sikerrel kezdett a Jászberény ellen, majd az UTE ellen is úgy tűnt, magabiztos győzelmet aratunk, ám kétszettes előnyből kikapott az SZRSE. A drámai csata után az MTK ellen négyszettes meccsen javítottak a lányok, méghozzá úgy, hogy a második és harmadik találkozó között nem volt szünetük.

– Tanulságos tornán vagyunk túl, amelyen bizonyították a lányok, hogy valóban van bennük potenciál – kezdte értékelését Tátrai Sándor vezetőedző. – Dicséret illeti a teljes csapatot, sokkal jobb játékkal rukkolt elő, mint amire számítottam. Ez persze egy kis kritikára is okot ad, hiszen a mérkőzések azt jelezték, hogy az edzéseken is tudnának a lányok többet beleadni. Mindenesetre nagyot küzdöttek a tanítványok, végig hajtottak az első két mérkőzésen. A harmadik találkozó a pihenő hiánya miatt egy külön kategória, nem érdemes szakmailag értékelni, de elismerésre méltó, hogy rendkívül fáradtan is valahogy kiküzdötték a győzelmet a lányok. Látszott, hogy a hatos döntőért még sokat kell fejlődni a játék minden elemében, főként technikailag, de az irány biztató – jegyezte meg a tréner.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I.osztály Alapszakasz, Budapest
JRK – Szegedi RSE Narancs 0:3 (19:25, 18:25, 18:25)
UTE U17 A – Szegedi RSE Narancs 3:2 (14:25, 19:25, 25:16, 25:20, 15:11)
Szegedi RSE Narancs – MTK Kék 3:1 (25:20, 25:20, 18:25, 25:17)
Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Erdei-Strohner Enikő, Kiszely Tamara, Deák Angelina.
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Leány serdülő fekete együttesünk az Emericus ellen óriásit harcolt, hiszen kétszettes hátrányból harcolta ki az ötödik szettet, ahol csak egy végletekig kiélezett csatában maradt alul. A Gödöllő ellen is öt szettig ment az SZRSE, a házigazda ellen kétszer is vezetett, de az utolsó játékrész nem sikerült. A tíz szett után rendkívül fáradt társaság végül becsülettel helytállt a Kispest ellen.

– Eredmény szempontjából elvárások nélkül utaztunk Gödöllőre, ahol az edzéseken gyakorolt technikai és taktikai elemekből akartam minél többet és minél többször viszont látni – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Pozitív meglepetést okoztak a lányok, messzemenően túlteljesítették az elvárásaimat. Az Emericus és a Gödöllő ellen is nagyon szépen játszottak, odatették magukat, és két kifejezetten értékes pontot szereztek. Mindenki teljesítményével elégedett vagyok, látszik, hogy a játékosok partnerek abban a munkában, amit elterveztünk a szezon elején. Ilyen élmények után boldogan utaztam haza – számolt be a mester.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB II.osztály Alapszakasz, Gödöllő
EMERICUS-BDSE A – Szegedi RSE Fekete 3:2 (25:18, 27:25, 22:25, 23:25, 16:14)
Gödöllői RC U17 II. – Szegedi RSE Fekete 3:2 (23:25, 25:15, 23:25, 25:21, 15:4)
Szegedi RSE Fekete – Kispest SE A 0:3 (21:25, 17:25, 23:25)
Szegedi RSE Fekete: Magos-Dóra Villő, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Király Emese, Koplányi-Szabados Jázmin, Szentkereszty Stefánia, Kocsis Dorka.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Fiú serdülő csapatunk esetében egyszerűbb volt a forgatókönyv: a Malév SC ellen sima sikert könyvelt el az SZRSE, az Eger és a házigazda Kecskemét ellen pedig tisztes helytállást.

– A házigazda fizikálisan és technikailag is fölénk nőtt, de a kecskemétiek elleni kezdést fel tudtuk használni arra, hogy hiányos kerettel is összerázódjunk – kezdte nyilatkozatát a Csányi Dániel vezetőedző helyett beugró Varga Tamás. – A másik két találkozón már a miénkhez hasonló játékerővel találkoztunk. A Malév SC ellen a motiváció volt a győzelmünk kulcsa, sokkal jobban akartuk a sikert, tettünk is érte, mindenki játszmáról játszmára fejlődött. Az Eger ellen bonyolultabb volt a helyzet, hiszen a meccs közben két játékosunk is megsérült, így még inkább felforgatott felállásban játszottunk. Teljes kerettel szerintem ezt a találkozót is megnyertük volna, de az a legfontosabb, hogy jól látszott Csányi Dániel remek munkája, meg voltam elégedve a srácokkal, mindannyian odatették magukat. Csapatszinten még össze kell kovácsolódniuk, ehhez is kellenek az ilyen tapasztalatok – mondta a klubelnök.

Buzek László U17 Fiú OSB I.osztály Alapszakasz, Kecskemét
KESI – Szegedi RSE 3:0 (25:9, 25:5, 25:11)
Szegedi RSE – Malév SC 3:0 (25:16, 25:8, 25:13)
EVSI – Szegedi RSE 3:0 (25:16, 25:20, 25:21)
Szegedi RSE: Elek Botond, Verebes Máté, Elousta Dzsáfár, Tápai Bendegúz, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Vörös Szabolcs, Retek Barnabás, Bálint Ákos, Simon Benedek, Pintér Gergely.
Megbízott vezetőedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com