Jelszóigénylés

Maratoni csatát vívtak, még van esély a döntőre

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 19., hétfő
Boros Gábor és Bodnár Lajos a selejtezőben kiesett a Mesterversenyen.

A Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjét a Lupa-tavon rendezik, ahol az SZRSE párosa, Boros Gábor és Bodnár Lajos is szeretne részt venni. Ez az álom most távolabbinak tűnik, miután a hétvégi Mesterversenyen a selejtező első körében kiesett a szegedi duó, de egyrészt büszkék lehetnek a nem mindennapi csatában nyújtott teljesítményre, másrészt még nincs veszve a finálé.A maratoni szett egyáltalán nem túlzás a pénteki, Éliás-Frányó duó elleni találkozó első felvonására. A 21 ponttal megnyerhető játékrészben végül 34:36-ra (!) kaptak ki Borosék. Láttunk már sok mindent a sportágban, de 70 pontos szettet talán csak szökőévente! A második szett ehhez képest tükörsima volt, az SZRSE párosa 21:13-as részsikerrel egyenlített, így jöhetett a döntő szett. Újabb izgalmak következtek, a fej-fej mellett haladó csapatok küzdelmében végül minimális különbséggel vesztettek a szegediek.

Így sajnos nem sikerült elérni a célt, ami a főtáblára jutás lett volna, hiszen ezzel stabilizálni lehetett volna a ranglistán a döntőt érő helyezést. Azért vannak jó hírek is: három verseny még lesz a javításra, ráadásul júliusban és augusztusban a riválisoknak több pontot kell megvédeniük, mint az SZRSE párosának.

– Ez a két tény még bizakodásra ad okot – jegyezte meg Bodnár Lajos, majd elkezdte élménybeszámolóját. – Az utolsó pillanatban egy visszalépés miatt könnyebbnek tűnő ágra kerültünk, ellenfelünket ismertük korábbról. Nyerhető meccs volt, de riválisunk az első és a harmadik szettben rendkívül kevés hibával játszott, ahogy egyébként mi is, így lett ebből egy maratoni csata. Az első szett elképesztő volt, azt hittük, sosem lesz vége… Mindkét félnek bőven akadt szettlabdája, de olyankor mindig az ellenfél játszott egy kicsit jobban. Nem egymás hibáiból éltünk, így nemcsak hosszú meccs volt, hanem színvonalas is. Az első szett időkérésénél beszéltük is Gáborral, hogy bármi is lesz annak a vége, a második szettben megtörhető lesz az ellenfél. Igazunk is lett, majd a döntő szettben is 4:1-re vezettünk. Ekkor jött pár hiba, ami gyors egyenlítést hozott az ellenfélnek, ki is használta az ezzel járó lendületet. Innentől ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első szettben, de a hajrában kétszer egymás után hibáztunk. Ha valaki azt mondja a verseny előtt, hogy tőlük kapunk ki, akkor csalódott lettem volna. Úgy viszont már nem vagyok annyira szomorú, hogy tudom: a nyaralások miatt két hét alatt csak egyszer edzettünk közösen, majd így is ilyen színvonalas meccset játszottunk. Persze rossz érzés a vereség, hiszen csökkent a döntőbe jutás esélye, de még guríthatunk egy nagyot – fogalmazott Bodnár Lajos.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com