Jelszóigénylés

Megfizettük az NB I-es tanulópénzt

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 28., szombat
Történelmi élvonalbeli mérkőzésén helytállt a Vidux-Szegedi RSE.

Nyolc év után visszatértünk az NB I-be, ennyi idő után újra élvonalbeli meccset játszott a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata. Az együttes vezetőedzője, Nusser Elemér már korábban kimondta a kulcsszót a Kazincbarcika elleni, számunkra történelmi jelentőségű nyitómérkőzésről: minden attól függ, hogy mennyire izgulják túl a srácok.

– Sajnos nagyon izgultak a fiúk, de nem hibáztatom őket emiatt, ez benne volt a pakliban. Nagy drukk volt mindenkiben, ami a pályán hat-nyolc perces kihagyásokat okozott, amit rutinos ellnfelünk ki is használt – kezdte értékelését Nusser Elemér.

Az első szettben 12, a második játékrészben 15, végül pedig 19 pontot szerzett a Vidux-Szegedi RSE. Utóbbihoz hasonló teljesítményre vágyott a mester, így volt is miért dicséretet mondania.

– Egyértelműen látszott, hogy tudunk szépen játszani, erős alapjaink vannak ebben a gyönyörű sportágban, és ezt remek labdamenetekkel bizonyítottuk. Abban is biztos vagyok, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között. Sokkal inkább a rutin döntött, hiszen a különbség egy-egy szóval érzékeltethető: a Kazinbarcika lejátszott "egy" NB I-es mérkőzést, mi pedig lejátszottuk "az" NB I-es mérkőzést. Megfizettük a tanulópénzt, és ezt egyik újonc sem ússza meg. Ezen túl kellett esni, kezdésnek pedig nem is volt rossz. A lényeg, hogy annyit fejlődjünk, hogy amikor jönnek a több esélyt kínáló bajnokik, éljünk is a sansszal.

Az NB I-es meccsen érezhető volt, hogy a mi fiaink még nem szoktak hozzá az élvonal tempójához. Ettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt, a Kazincbarcika honlapján is megjegyezték, hogy lelkesen és jól kezdtük a meccset. A hazaiaknál Marcílio Braga játéka kulcsfontosságú volt, pontszerzései és blokkjai is a legfontosabb pillanatokban érkeztek.

– Jövő héten már jobbak leszünk, ezt a tapasztalatot felhasználjuk. Addig dolgoznunk kell azon, hogy felvegyük az NB I-es ritmust, ez nagyon fontos a továbblépéshez – jegyezte meg Nusser Elemér.


NBI Férfi Bajnokság A-csoport, Kazincbarcika
VRCK Volleyball Kft. - Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:15)(25:19)
Vidux-Szegedi RSE: Váradi Zoltán (libero), Piti Richárd, Péter Márk, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Inhoff Attila, Tátrai Sándor, Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Nagy Zsolt, Csányi Dániel
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com