Jelszóigénylés

Megvan az első siker a rájátszásban!

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 27., szombat
Több szakaszban parádésan játszva győztük le a legerősebb ellenfélnek tartott BVSC-t.

A Vidux-Szegedi RSE női csapata megszerezte első győzelmét az NB II rájátszásában, az Etelka sori sportcsarnokban 3:1-re legyőzte a BVSC-Zugló együttesét! A harmadik szettben volt egy kis megingás, de a mindent eldöntő játékrészben rendkívül magabiztos teljesítménnyel bizonyítottak Tátrai Sándor tanítványai.Izgalmas meccset vártunk, és meg is kaptuk. Már az első szettben a körmünket rágtuk, hiszen 22:18-as szegedi vezetés után zsinórban öt pontot szerzett a BVSC. Úgy tűnt, mintha kicsit szétestünk volna, de az SZRSE megmutatta az erejét, minden energiáját mozgósítva 26:24-es eredménnyel behúzta a nyitószettet.

Ez a részsiker meg is adta a lendületet, legalábbis egy időre, hiszen a második szettben 5:0-ra megléptünk, de 9:9-nél már időt kellett kérni, a megnyugtató előny villámgyorsan kicsúszott a kezünkből. A folytatásban pár nagyon vagány szegedi akció is segített, hogy tartsuk a lépést a zuglóiakkal, majd a hajrában ismét odatettük magunkat, így egy lépésre kerültünk a győzelemtől.

Bizonyára az összes szegedi játékosban felvillant a múlt heti dráma emléke, hiszen kétszettes előnyből buktuk el a Kispest elleni derbit. Fontos lett volna, hogy ezt elkerüljük, és magunknak is bebizonyítsuk: a rájátszásban is tudunk simán nyerni. Sajnos nem jött össze, ezúttal ugyanis szinte végig a fővárosi rivális irányított, és magabiztosan, 25:19-es szettel szépített.

Nagyon kellett az újabb jó kezdés, például egy olyan, mint a második szettben. A lányok nagy örömet okoztak, ugyanis egy annál is jobb rajtot vettek: 9:2-re meglépett a Vidux-Szegedi RSE. 12:4-nél időt kértek a vendégek, de nem tudtak minket kizökkenteni, a taktikai értekezlet után rögtön az első labdamenetet egy óriási ütéssel nyertük. Ha közbejött egy-egy hazai baki, nem törte meg a lendületet, utána mindig jött egy extra szegedi akció. Ilyen magabiztos játékkal nem is lehetett kérdés, hogy megszerezzük az első győzelmet a rájátszásban, végül 25:14-re hoztuk a szettet. Szép volt, lányok!

Tátrai Sándor: – Ugyanolyan jól játszottunk, mint a Kispest ellen, majd ugyanúgy jött egy holtpont a harmadik szettben, de most ezen át tudtunk lendülni. Az elmúlt években sokat dolgoztunk azon, hogy csapatként erősek legyünk, biztassuk a társakat a nehéz helyzetekben, felfelé húzzuk és segítsük egymást, és ennek eredménye jól látszott a negyedik szettben. Egyre több tapasztalatunk van a nehéz helyzetek kezelésében, ez a rutin is kezd beérni. Megérezték a játékosok a bátor játék ízét, és bele is jöttek. Minden elismerésem a lányoké, fizikálisan és taktikailag is kiadtak magukból mindent, szívvel-lélekkel játszottak!


Női NB II Bajnokság Kelet Felsőház, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - BVSC-Zugló 3:1 (26:24)(25:22)(19:25)(25:14)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Szatmári Júlia, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Andó Viola (libero), Ádám Dóra (libero), Nyers Noémi, Bálint Viktória, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Nagy-Hegyesi Réka, Kertai Júlia, Farkas Antónia.
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com