Jelszóigénylés

“Nagy élményt akarunk nyújtani a szurkolóknak!”

Megosztás:
Megjelent: 2022. április 7., csütörtök
Csányi Dániel szerint a Vidux-Szegedi RSE nem számolgat, hanem mindent belead

Dörzsöljük a tenyerünket, jön az időszak, amire mindannyian vártunk: a Lila iskola áprilisban izgalmas, komoly téttel bíró derbiknek ad otthont szombatonként. A Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata április 9-én a MÁV-Előre, április 23-án a Dág, majd április 30-án a MEAFC-Miskolc ellen vív hazai rangadót az NB I felsőházi rájátszásában. A playoff győztese kvalifikál a legrangosabb bajnokságba, az Extraligába – lesz tehát miért drukkolni.

A szegedi klub részéről nem elvárás a feljutás, de a következő évekre egyértelmű célkitűzés, és akár idén is sikerülhet. Ehhez meg is tettük az első lépéseket: a Dág és a MEAFC-Miskolc vendégeként is 3:0-ra nyertünk. Így már második helyen állunk, ha pedig szombaton 18 órától nyerünk az alapszakasz győztese, a MÁV-Előre ellen, akkor át is vesszük a vezetést. Erről is beszélgettünk a Vidux-Szegedi RSE csapatkapitányával, Csányi Dániellel.

– Szeptemberben légiósok érkeztek, januárban edzőváltás történt. Bevált?
– Olyan, mintha ez a közösség már évek óta együtt dolgozna, kiváló a kémia az új igazolásokkal és edzőkkel. Emberileg és szakmailag is nagyon elégedett vagyok a közös munkával. Félamatőr a csapat, hiszen a játékosok nyolcvan százaléka dolgozik a sport mellett, de a hozzáállás mindenkinél profi. A sok munka ellenére is bevállaltuk a plusz edzéseket, érezhető a fejlődés. A rájátszás első mérkőzése is ezt bizonyította: annyira koncentráltunk, hogy a legtöbben észre sem vettük, hogy hosszabbítás lett mindhárom szett vége, csak a következő pontra koncentráltunk. Az edzőváltásra visszatérve: a csapat nevében ezúton is szeretném megköszönni Nusser Elemér munkáját, korábbi mesterünk olyan alapot adott nekünk, amely nélkül nem is gondolhatnánk az Extraligára.

– Hogyan kezeli a csapat az Extraligába jutás esélyét?
– Minden mérkőzésen a győzelem a cél, és el szeretnénk jutni addig, hogy a MÁV-Előre elleni, utolsó mérkőzésen legyen még sanszunk kiharcolni a feljutást. Ha az utolsó fordulóra ilyen eséllyel készülhetünk, akkor lehet beszélni erről, addig nem érdemes. Meggyőződésem, hogy egy utolsó fordulós ki-ki derbin nem teherként, hanem óriási motivációként kezelné a csapat az Extraligába jutás esélyét. Addig is mindig csak a következő feladatra kell koncentrálni. Nem számolgatunk, hanem mindent beleadnunk! A papírforma szerint sincs rajtunk teher, hiszen már a szezon előtt is tudni lehetett, hogy a MÁV-Előre toronymagas favorit.

 

 

– Az említett székesfehérvári riválistól az alapszakaszban mindkét meccsen kikaptunk. Milyen esélyünk van a visszavágásra?
– Egymás után játszottuk azokat a mérkőzéseket, több játékosunk akkoriban tért vissza betegségből, és akkoriban volt az edzőváltás is. Azóta rengeteget fejlődtünk, felfelé ívelő formában vagyunk. Épp ezért nem lehet kiindulni az alapszakasz találkozóiból, ez most teljesen más párharc lesz!

– Milyen hangulatra számítasz a hazai meccseken?
– A felsőházi rájátszásban garantált a közönségszórakoztató játék, a Lila iskolában pedig mindig szuper a hangulat. Az alapszakasz utolsó hazai csatájától még most is kiráz a hideg, a bravúros fordításunk hatására szinte robbant a csarnok. A röplabda kiváló reklámja lehet ez a három hazai rangadó, nagy élményt akarunk nyújtani a szurkolóknak.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com