Jelszóigénylés

Nagyon szépen helytálltunk az évzáró bajnokin

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 22., vasárnap
Női csapatunk ugyan kikapott a Békéscsabától, de büszke lehet a teljesítményére!

Ha úgy játszunk, mint a Vasas elleni bravúr alkalmával, elégedettek lehetünk – így összegezte várakozásait Tátrai Sándor, a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője, mielőtt tanítványai a Lila iskolában fogadták a favorit Békéscsabát. Eddig csak ettől az ellenféltől kaptunk ki ebben az idényben, így érthető volt, hogy nem az eredményesség, hanem a játék képe és a mentalitás volt fontos a szakvezető számára. A tréner pedig elégedett lehetett: az év utolsó mérkőzésén nagyon lelkes játékkal kaptunk ki 3:0-ra a jóval komolyabb erőt képviselő riválistól.
Az első szettben ki is használtuk, hogy nekünk nem kellett utazni, és persze a közönség is sokat segített, hogy frissen és lendületesen kezdjenek a szegediek, ami majdnem meg is hozta gyümölcsét.

– Az első szettben komoly esélyünk volt meglepő részsikert aratni, a lányok dicséretet érdemelnek, hogy így nekiestek a Békéscsabának – kezdte értékelését Tátrai Sándor. – A szettek eredményei egyébként félrevezetők, hiszen minden játékrészben remekeltünk, a második szett közepéig különösen jól tartottuk magunkat egy olyan ellenféllel szemben, amely három extraligás játékossal érkezett. Maximálisan helytálltunk, de a meccs közepén kezdtünk fáradni, hiszen a vendégek más szintet képviseltek. Le a kalappal a lányok előtt, végig küzdöttek, harciasan játszottak, a közönség biztatását is kihasználva hangulatot adtak a meccsnek! – véli a szakember.

A hajrában már nem volt esély a szépítésre, de ez teljesen érthető volt, hiszen minden szegedi számára újdonságokat tartogatott a meccs.

– Olyan szintű keretet és olyan játékerőt, amit ma a Békéscsaba képviselt, eddig csak tévén vagy helyszíni meccsnézések alkalmával tapasztaltak játékosaink, a pályán még sosem. Sokkal gyorsabbak voltak az ellenfél röplabdázói, erősebben ütötték a labdákat, magasabbra ugrottak, jobb döntéseket hoztak, ami teljesen érthető, így pedig nehéz is játszani. Ennek ellenére végig nagyon szépen tartottuk magunkat, ebben pedig nagy szerepe volt a minden eddiginél népesebb közönségünknek. Óriási hangulatot teremtettek, amiért nagyon hálásak vagyunk, és minden drukkernek boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk – mondta a tréner, majd hozzátette: a Vasas ellen mutatott bravúr hangulatát, motiváltságát és küzdőszellemét viszont látta a pályán, a játékot nem teljesen, de ez érthető, hiszen a Békéscsaba nem engedte a lányokat úgy kibontakozni, mint fővárosi riválisunk.

Az esztendőt tehát remek tapasztalattal zártuk, a mester is megemlítette: az így szerzett rutin tavasszal még nagyon értékes lehet.
NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - LINAMAR-BRSE 0:3 (18:25)(16:25)(14:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fürdök Lilla, Nagy Mína, Németh Hanna, Kovács-Fiskus Fanni, Kertai Júlia, Hűse Zsófia Csere: Pálvölgyi Eszter (libero), Sipka Bernadett, dr. Fürdök Nóra, Farkas Antónia, Hámori Janka
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2023. január 24., kedd
Képgaléria
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 22., vasárnap
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com