Jelszóigénylés

"Napsütötte" tanulópénzt fizettünk

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 20., vasárnap
Férfi csapatunk sümegi hozzáállásával elégedetlen volt Nusser Elemér.

A férfi röplabda NB I második fordulójában a Sümeg vendége volt a Vidux-Szegedi RSE. Ezt a csatát nagyon vártuk, hiszen az első élvonalbeli győzelem lehetőségével kecsegtetett, de nem használtuk ki: 3:0-ra kikaptunk.
Csak az első szett volt sima, 25:10-re nyerték a házigazdák. Nusser Elemér vezetőedző szerint ennek bosszantó oka volt.

– A sümegi pálya fekvése és az időpont miatt az első szettben a szemünkbe sütött a nap, de nem ez volt a gond, hanem hogy a csapatunk nem alkalmazkodott ehhez. Rengeteget reklamáltak és bosszankodtak a fiúk a napsütéses helyzet miatt, pedig szerintem ezt férfiasan el kellett volna viselniük, és alkalmazkodni a szituációhoz. Nem tetszett a hozzáállásuk, mentálisan saját magukat őrölték fel, és ez kihatott az egész meccsre – nyilatkozta a tréner.

A második szett már sokkal szorosabb volt, végül (28:26)-ra nyerte meg a Sümeg. Ebben a szettben a hazaiaknak sütött a nap.

– Szoktam dicsérni a fiúkat, ha van miért, de most nem érdemlik meg. Az ellenfél megoldotta a helyzetet, még ha bizonyára jobban hozzá is vannak szokva. Voltak jó szerváink, de nem használtuk ki őket. Két szettlabdánk volt, de ezekkel a lehetőségekkel sem éltünk. Ha megtesszük, egy új meccs kezdődhetett volna – jegyezte meg a mester.

A harmadik szettet (25:22)-re hozta a Sümeg. Sokáig két-három ponttal mindig vezetett a házigazda, de volt feltámadási lehetőségünk.

– Amikor kezdtünk feljönni, újabb hibákat vétettünk. Sem ezek a kulcshelyzetekben elkövetett hibák, sem az első szettben tapasztalt hozzáállás nem fér bele az NB I-ben. Mindez egy nyerhető meccsen történt, tehát erős tanulópénzt fizettek a srácok! Okosabban és higgadtabban kell játszaniuk a jövőben, ha bármilyen probléma merül fel – hangsúlyozta Nusser Elemér.

Férfi NBI A csoport, Sümeg 
Sümegi Röplabda Egyesület - Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:10)(28:26)(25:22)
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Bodnár Lajos, Bitó Attila, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Inhoff Attila, Demcsák Balázs (libero), Filius István, Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos Kiss Gábor, Nagy Zsolt, Csányi Dániel
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com