Jelszóigénylés

Négy SZRSE-játékos is válogatottban a nyáron!

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 14., szerda
Szatmári Júlia, Bálint Viktória, Nyers Noémi és Pintér Barnabás is a nemzeti csapatban!

A Szegedi Röplabda Sportegyesület rendkívül büszke arra, hogy a korosztályos válogatottakban rendszeresen lehetőséget kapnak játékosai. Az idei nyári szezonban sincs másként, ezekben a hetekben négyen is képviselik az SZRSE-t a nemzeti csapatokban: Szatmári Júlia, Bálint Viktória, Nyers Noémi és Pintér Barnabás. Tőlük kértünk élménybeszámolót.

A női ifjúsági válogatott most két csapatra oszlik, ugyanis a horvátországi Pulában a Global Challenge nemzetközi tornán külön megmérettetése van az U18-as és az U23-as korosztálynak. Előbbiben Nyers Noémi, utóbbiban Szatmári Júlia és Bálint Viktória érdekelt a magyar nemzeti csapattal. Előtte már Miskolcon edzőtáborozott a 20 fős keret, illetve Szatmári Júlia korábban részt vett a maribori MEVZA tornán is.

– A MEVZA télen lett volna, de a járványhelyzet miatt elhalasztották. Nívós válogatottak ellen remek játéklehetőséget kaptunk Mariborban. Ennek nagyon örültünk, hiszen a pandémia miatt másfél éve nem volt tétmérkőzése a válogatottnak, és persze az új stábtagokkal is össze lehetett csiszolódni. Több olyan meccs volt, ahol hajszálon múlt a magyar siker, sokat dolgoztunk előtte, és éreztük a munka gyümölcsét, így nagyon jól éreztem magam. Jövőre összejöhet az Eb-szereplés és télen is várható MEVZA-torna, gőzerővel ezekre készülünk – számolt be Szatmári Júlia.

– Szerintem is remek munkát végzünk a válogatottal, én is igyekeztem kihozni magamból a maximumot, még ha fárasztó is volt a szezon – vette át a szót Bálint Viktória. – Az SZRSE-győzelmek nagy lökést adtak a kemény edzőtáborhoz, és most a horvátországi tornához is. Többnyire idősebbek ellen játszunk, de mindent megteszünk, hogy bizonyítsuk tudásunkat. Az amerikaiak elleni győzelemmel lendületbe is jöttünk, bizakodunk a hasonlóan szép folytatásban – jegyezte meg játékosunk.

Az U18-as tornán szerepet kapó Nyers Noémi néhány év kihagyás után – korábban még az U15-ös válogatottban szerepelt – vehette magára újra a nemzeti csapat mezét.

Csányi Roland hívott fel a hírrel, illetve egy meglepő kérdéssel: három nap múlva tudnék-e csatlakozni az egyhónapos edzőtáborhoz? Teljesen váratlanul ért a felkérés, de nyilván rögtön igent mondtam, még ha tudtam is, hogy ezzel a barátokkal és a családdal tervezett nyaralásból is kimaradok. Megéri az áldozat, hiszen olyan tapasztalatokat és élményeket szerzek, amit máshol nem lehet, a válogatottban pedig mindig óriási megtiszteltetés szerepelni. Kemény volt a miskolci edzőtábor, majd a félnapos utazás is, de megérte, hiszen óriási dolog itt lenni a válogatottal. Mi is győzelemmel kezdtünk, az olaszok elleni sikernek nagyon örültem. A szegedi trió nagyon összetartó, mindenben segítjük egymást a lányokkal. Remek a hangulat az egész csapatban, Miskolcon például a délutáni szünetekben versírásban és rajzolásban tartottunk háziversenyt, jutalom sütikért, szuper volt – zárta élménybeszámolóját Nyers Noémi, aki szerint a magyar csapat a dobogóra is esélyes lehet Horvátországban.A fiú u17-es válogatottban is van SZRSE-érdekeltség, hiszen Pintér Barnabás ismét meghívót kapott egy nem akármilyen nyári szezonra: háromszor is Dunaújvárosban edzőtáborozik a nemzeti csapat, sokat dolgozik tehát együtt a 17 fős keret. Az első turnuson már túl is vannak a srácok.

– Volt szerencsénk játszani az ifjúsági válogatottal is, viszont sajnáljuk, hogy az ORV-verseny elmaradt – kezdte nyilatkozatát Pintér Barnabás. – Természetesen a stáb mindent megtesz, hogy elegendő mérkőzést játszunk, és azt mondták, hogy ez ügyben meglepetést kapunk a következő edzőtáborban, kíváncsian várom. Élvezem a munkát, hiszen az SZRSE mellett most már a válogatott is két poszton számít rám, a feladó mellett ugyanis egyre jobban megy a négyes ütő posztja. Még sokat kell ezen a téren bizonyítanom, a stáb pedig minden segítséget megad ehhez, látják bennem a potenciált. Természetesen az utazó keretbe kerülés és nagy tornán való részvétel az álmom és célom, márciusban erről lemaradtam, mert kontaktszemély voltam. Remélem, hogy legközelebb már minden a tervek szerint alakul – jegyezte meg Barnabás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com