Jelszóigénylés

Nehéz lett volna jobban fokozni az izgalmakat, de nyertünk

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 27., szombat
Körömrágós rangadót vívtunk, öt szettben győztük le a HÉP-RÖPKE SE-t.

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata egy fordulatokkal teli rangadót nyert hazai pályán a HÉP-RÖPKE SE ellen. Legfőbb riválisunkkal szemben öt szettben tudtuk diadalmaskodni, az utolsó pillanatig izgalmas csatát hozott a párosítás.
Úgy kezdtünk, ahogy egy hazai pályán szereplő, esélyesebb csapathoz illik: lelkes és önbizalommal teli játékkal. Kovács-Fiskus Fanni ebben az időszakban néhány bravúros ejtéssel, sánccal és ütéssel is a szegediek vezére volt. Ezután a Fürdök-testvérek percei következtek, így a remek hangulat és a zaj egyre fokozódott a kis csarnokban.

16:15-nél mégis mi kértünk időt, ugyanis néhány bosszantó hiba után felzárkózott a HÉP-RÖPKE SE. Az edzői intelmeket betartották a hazai lányok: nyugodt, koncentrált, olykor bravúros játékkal innentől az ellenfélnek egyetlen pontot engedélyeztek a szettben, így végül simán vezetést szereztek.

A második szettben a kecskemétiek jóval magabiztosabbnak tűntek, míg mi kapkodtunk. 19:10-nél már nagyon örültünk egy pontnak is az ekkor szinte megállíthatatlan vendégek ellen. Riválisunkat túlságosan is megnyugtatta a nagy előnye, így faragtunk a különbségen, de felzárkózni már nem volt esélyünk.

Úgy tűnt, tiszta lappal vágtunk a harmadik szettnek, ugyanis rögtön 5:0-ra megléptünk. Sajnos eddig tartott az öröm, 5:6-nál ugyanis már kecskeméti fordítást jegyezhettünk fel. A folytatás parázs csatát hozott, de sajnos a vendégek növelték előnyüket. Még időben váltottunk, harcias játékkal feljöttünk 20:22-re, így volt remény az újabb előnyszerzésre. Ezután már sajnos csak egy hálóban landoló kecskeméti szervából szereztünk pontot, így fordított a HÉP-RÖPKE SE.

A negyedik szett igazi rangadót hozott, óriási csatával, sokáig egyik fél sem tudott meglépni. A hajrá előtt viszont mi hajtottunk jobban, így 20:15-nél megnyugtató hazai előnyt jelentett a szegedi küzdőszellem. Ezután összekapták magukat a kecskemétiek, 22:21-nál már kezdtünk is izgulni, de az idegek harcát jobban bírtuk, így jöhetett az ötödik szett.

Nagy Mína sokadik trükkös ejtését már el sem akarta hinni a vendégek trénere, az ötödik szettben is többször jól jött a parádés megoldás, így 8:4-es hazai előnynél cseréltek térfelet a csapatok. A folytatásban annyira könnyedén játszott a Vidux-Szegedi RSE, mintha a derbi első négy szettje meg sem történt volna, már 13:7-re is vezettünk. A győzelem kapujában álltunk 14:10-nél, két kecskeméti ponttal még fokozódtak az izgalmak, de végül megnyertük a rangadót!

Nyers Noémi: – Talán az első szett után elhittük, hogy megvan a győzelem. Gödörbe kerültünk, és sokáig ott is maradtunk, ami bosszantó, hiszen a BVSC ellen is ez történt. Izgultunk, hiszen tudtuk, hogy nem kaphatunk ki egy ilyen fontos rangadón, de az utolsó szettben mindenki óriási tűzzel játszott.

Tátrai Sándor: – Sajnos pontot szerzett ellenfelünk, így még nyitott a második helyért vívott harc, bármi lehet. Mentálisan fel kellett dolgozni a múlt heti megrázó vereséget. Sok kérdés és gondolat maradt a lányokban és bennem is, és most is hasonló érzésem van, hiszen most sem tudtuk tökéletesen kezelni a nehéz helyzeteket. Az egyik időkérésnél például mondtam a lányoknak, hogy olyannak kell lennünk, mint egy jégtáncos egy esés után, hiszen neki fel kell állni, és folytatni a kűrjét. A legjobbkor találtunk vissza arra az útra, ami a győzelemhez vezetett.

NBII Női Bajnokság - Kelet felsőház, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE  3:2 (25:16)(19:25)(21:25)(25:22)(15:12)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Szatmári Júlia, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Andó Viola (libero), Gulyás Vivien (libero), Nyers Noémi, Bálint Viktória, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Nagy-Hegyesi Réka, Farkas Antónia.
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com