Jelszóigénylés

Nehéz lett volna jobban fokozni az izgalmakat, de nyertünk

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 27., szombat
Körömrágós rangadót vívtunk, öt szettben győztük le a HÉP-RÖPKE SE-t.

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata egy fordulatokkal teli rangadót nyert hazai pályán a HÉP-RÖPKE SE ellen. Legfőbb riválisunkkal szemben öt szettben tudtuk diadalmaskodni, az utolsó pillanatig izgalmas csatát hozott a párosítás.
Úgy kezdtünk, ahogy egy hazai pályán szereplő, esélyesebb csapathoz illik: lelkes és önbizalommal teli játékkal. Kovács-Fiskus Fanni ebben az időszakban néhány bravúros ejtéssel, sánccal és ütéssel is a szegediek vezére volt. Ezután a Fürdök-testvérek percei következtek, így a remek hangulat és a zaj egyre fokozódott a kis csarnokban.

16:15-nél mégis mi kértünk időt, ugyanis néhány bosszantó hiba után felzárkózott a HÉP-RÖPKE SE. Az edzői intelmeket betartották a hazai lányok: nyugodt, koncentrált, olykor bravúros játékkal innentől az ellenfélnek egyetlen pontot engedélyeztek a szettben, így végül simán vezetést szereztek.

A második szettben a kecskemétiek jóval magabiztosabbnak tűntek, míg mi kapkodtunk. 19:10-nél már nagyon örültünk egy pontnak is az ekkor szinte megállíthatatlan vendégek ellen. Riválisunkat túlságosan is megnyugtatta a nagy előnye, így faragtunk a különbségen, de felzárkózni már nem volt esélyünk.

Úgy tűnt, tiszta lappal vágtunk a harmadik szettnek, ugyanis rögtön 5:0-ra megléptünk. Sajnos eddig tartott az öröm, 5:6-nál ugyanis már kecskeméti fordítást jegyezhettünk fel. A folytatás parázs csatát hozott, de sajnos a vendégek növelték előnyüket. Még időben váltottunk, harcias játékkal feljöttünk 20:22-re, így volt remény az újabb előnyszerzésre. Ezután már sajnos csak egy hálóban landoló kecskeméti szervából szereztünk pontot, így fordított a HÉP-RÖPKE SE.

A negyedik szett igazi rangadót hozott, óriási csatával, sokáig egyik fél sem tudott meglépni. A hajrá előtt viszont mi hajtottunk jobban, így 20:15-nél megnyugtató hazai előnyt jelentett a szegedi küzdőszellem. Ezután összekapták magukat a kecskemétiek, 22:21-nál már kezdtünk is izgulni, de az idegek harcát jobban bírtuk, így jöhetett az ötödik szett.

Nagy Mína sokadik trükkös ejtését már el sem akarta hinni a vendégek trénere, az ötödik szettben is többször jól jött a parádés megoldás, így 8:4-es hazai előnynél cseréltek térfelet a csapatok. A folytatásban annyira könnyedén játszott a Vidux-Szegedi RSE, mintha a derbi első négy szettje meg sem történt volna, már 13:7-re is vezettünk. A győzelem kapujában álltunk 14:10-nél, két kecskeméti ponttal még fokozódtak az izgalmak, de végül megnyertük a rangadót!

Nyers Noémi: – Talán az első szett után elhittük, hogy megvan a győzelem. Gödörbe kerültünk, és sokáig ott is maradtunk, ami bosszantó, hiszen a BVSC ellen is ez történt. Izgultunk, hiszen tudtuk, hogy nem kaphatunk ki egy ilyen fontos rangadón, de az utolsó szettben mindenki óriási tűzzel játszott.

Tátrai Sándor: – Sajnos pontot szerzett ellenfelünk, így még nyitott a második helyért vívott harc, bármi lehet. Mentálisan fel kellett dolgozni a múlt heti megrázó vereséget. Sok kérdés és gondolat maradt a lányokban és bennem is, és most is hasonló érzésem van, hiszen most sem tudtuk tökéletesen kezelni a nehéz helyzeteket. Az egyik időkérésnél például mondtam a lányoknak, hogy olyannak kell lennünk, mint egy jégtáncos egy esés után, hiszen neki fel kell állni, és folytatni a kűrjét. A legjobbkor találtunk vissza arra az útra, ami a győzelemhez vezetett.

NBII Női Bajnokság - Kelet felsőház, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE  3:2 (25:16)(19:25)(21:25)(25:22)(15:12)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Szatmári Júlia, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Andó Viola (libero), Gulyás Vivien (libero), Nyers Noémi, Bálint Viktória, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Nagy-Hegyesi Réka, Farkas Antónia.
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com