Jelszóigénylés

Nem szeretnének a csúcs előtt visszafordulni

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 21., szombat
Bárhogy is lesz vége a szezonnak, női NB II-es csapatunk nagy sikert ért el.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról. Női NB II-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Tátrai Sándor vezetőedző és játékosunk, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes osztja meg gondolatait a Vidux-Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.A másodosztály Kelet A-csoportjában csak a hibátlanul menetelő Békéscsaba és az ugyanolyan győzelem-vereség mérleggel (11–5) rendelkező Vasas tudta megelőzni csapatunkat – a kizárólag felnőtteket nevező együttesek között így csoportgyőzelmet szerzett a Vidux-Szegedi RSE –, amely így a felsőházi rájátszásba jutott, ez pedig már önmagában komoly előrelépés.

– Mindenki nagyon odatette magát, hogy ebben a szezonban sokkal jobb teljesítményt nyújtsunk, mint korábban. Az előző idény még az összeszokásról szólt, de most rengeteget fejlődtünk, főként csapatjátékban, de egyénileg is meglett a kemény munka eredménye – kezdte értékelését Tátrai Sándor. – A csoportgyőzelmünk már óriási siker, bármi lesz a szezonnal, erre már büszkék lehetünk. A játékban nagy előrelépést tettünk, és legyőztünk jó csapatokat, például itthon 3:0-ra a Vasast, de a Kecskemét elleni siker is fontos volt lélektanilag – jegyezte meg a tréner.


A felsőházi rájátszás nem úgy indult, ahogy szerettük volna, de már a szereplés is sokat jelentett NB II-es csapatunknak.

– Kemény ellenfeleink voltak, sérülések is hátráltattak minket, de tudtuk, hogy ez már nem lesz olyan könnyű. A Kispest elleni óriási csata a röplabda esszenciáját mutatta be, az ilyen meccsekért érdemes az egész szezont végigdolgozni. Új motivációt szereztünk a felsőházi rájátszással, és küzdhettünk a célunkért, vagyis az éremszerzésért. A lányok most is motiváltak, várják az edzésprogramot, miután erre a hétre pihenőt adtam nekik. Persze, jövőre hasznunkra lesz a szezonban végzett munka, de ha lefújnák az idényt, akkor egy része mégis kárba veszne. Olyan lenne, mintha egy hegymászónak a csúcs előtt egy karnyújtásnyira vissza kellene fordulnia. Bárhogy is alakul a folytatás, nagyon büszke vagyok a lányokra! – hangsúlyozta Tátrai Sándor.Játékosunk, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes szerint is dicséretet érdemel a csapat.

– Nagyon akartuk a sikereket, mindenki lelkesen vetette magát a munkába, így egy remek alapozást követően erősen kezdtük a szezont – kezdte a beszélgetést. – Máris nagyon hiányzik a csapat, hiszen nem csak a pályán fejlődtünk sokat, de összetartásban is, elmélyültek a barátságok, nagyszerű közösséget alkotunk. Néhány eredményre különösen büszkék vagyunk, hiszen a Vasas elleni hazai derbin minden összejött, kihoztuk magunkból a maximumot, a Kecskemét ellen nyerni pedig nekünk olyan, mint a MOL-PICK Szegednek legyőzni a Veszprémet, és ez is sikerült. 


Télen, az ünnepek környékén kicsit mélypontra kerültünk, de sikerült kilábalni belőle, ezért is sajnáljuk, hogy szünetel a rájátszás, hiszen a playoff legfontosabb szakaszára újra összeállhatott volna a csúcsformánk – nyilatkozta Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com