Jelszóigénylés

Nincs újabb bravúr, de nem dőlt össze a világ

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 25., szombat
A Vidux-Szegedi RSE szettet és tapasztalatot is nyert a Vasas otthonában.

A női röplabda NB II eddigi egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor a Vidux-Szegedi RSE hazai pályán simán legyőzte a Vasast. Épp ezért izgatottan vártuk a találkozó budapesti visszavágóját, amelyen sajnos csak egy szettet tudott nyerni az SZRSE, de fontos tapasztalatokat szerzett, ráadásul ezzel a vereséggel semmi sincs veszve.
Kíváncsian vártuk, hogy a Vasas milyen kerettel áll ki a találkozóra, és milyen elánnal vág a meccsbe. Erre gyorsan választ kaptunk.

– Teljes kerettel állt fel riválisunk, és az első szettben remekül játszott, ahogy mi is, ott csak apróságokon múlt a szett elvesztése – kezdte értékelését Tátrai Sándor vezetőedző. – A második szettben úgy játszottunk, mintha akkor léptünk volna pályára életünkben először, a Vasasnak ráadásul minden összejött, míg nekünk semmi. A harmadik szettre szerencsére megfordult a játék képe, és ebből lehet bátorságot meríteni a későbbiekre is, hiszen ez nagy lelki erőről tesz tanúbizonyságot. Egy csúnyán elvesztett szett után talpra tudtunk állni, voltak szuper labdamenetek. A játékunk végig nagyon hullámzó volt, így a negyedik szettben sajnos meglépett ellenfelünk. Utána hiába kapaszkodtunk jóval határozottabb játékkal – mondta a tréner.

A meccset tehát elveszítették a lányok, de semmi sincs veszve, hiszen a csoporteredmények szempontjából már biztos, hogy a juniorokat leszámítva, a kizárólag NB II-es együttesek között mi vagyunk az elsők, és így jutunk majd tovább.

– Ahhoz, hogy a rájátszásban elérjük a céljainkat, nem dőlhetünk hátra a következő, tét nélküli találkozókon. Pontosságban, határozottságban és a mozgások dinamikájában fejlődnünk kell. Tudatni kell magunkban, hogy minden meccsen esélyesek vagyunk, bárkit le tudunk győzni ebben a bajnokságban, így minden bajnokin esélyeshez méltóan kell játszanunk. Ez a meccs nyerhető lett volna, ha kicsit jobban játszunk, így van mit tanulnunk a vereségből. Továbbra is jó úton járunk, a céljainkat el fogjuk érni! – nyilatkozta határozottan Tátrai Sándor.


NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Budapest
Vasas Óbuda - Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25:20)(25:11)(24:26)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, Németh Hanna, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Kovács-Fiskus Fanni, DR. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Pálvölgyi Eszter (libero), dr. Fürdök Nóra (libero)
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com