Jelszóigénylés

Nincs újabb bravúr, de nem dőlt össze a világ

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 25., szombat
A Vidux-Szegedi RSE szettet és tapasztalatot is nyert a Vasas otthonában.

A női röplabda NB II eddigi egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor a Vidux-Szegedi RSE hazai pályán simán legyőzte a Vasast. Épp ezért izgatottan vártuk a találkozó budapesti visszavágóját, amelyen sajnos csak egy szettet tudott nyerni az SZRSE, de fontos tapasztalatokat szerzett, ráadásul ezzel a vereséggel semmi sincs veszve.
Kíváncsian vártuk, hogy a Vasas milyen kerettel áll ki a találkozóra, és milyen elánnal vág a meccsbe. Erre gyorsan választ kaptunk.

– Teljes kerettel állt fel riválisunk, és az első szettben remekül játszott, ahogy mi is, ott csak apróságokon múlt a szett elvesztése – kezdte értékelését Tátrai Sándor vezetőedző. – A második szettben úgy játszottunk, mintha akkor léptünk volna pályára életünkben először, a Vasasnak ráadásul minden összejött, míg nekünk semmi. A harmadik szettre szerencsére megfordult a játék képe, és ebből lehet bátorságot meríteni a későbbiekre is, hiszen ez nagy lelki erőről tesz tanúbizonyságot. Egy csúnyán elvesztett szett után talpra tudtunk állni, voltak szuper labdamenetek. A játékunk végig nagyon hullámzó volt, így a negyedik szettben sajnos meglépett ellenfelünk. Utána hiába kapaszkodtunk jóval határozottabb játékkal – mondta a tréner.

A meccset tehát elveszítették a lányok, de semmi sincs veszve, hiszen a csoporteredmények szempontjából már biztos, hogy a juniorokat leszámítva, a kizárólag NB II-es együttesek között mi vagyunk az elsők, és így jutunk majd tovább.

– Ahhoz, hogy a rájátszásban elérjük a céljainkat, nem dőlhetünk hátra a következő, tét nélküli találkozókon. Pontosságban, határozottságban és a mozgások dinamikájában fejlődnünk kell. Tudatni kell magunkban, hogy minden meccsen esélyesek vagyunk, bárkit le tudunk győzni ebben a bajnokságban, így minden bajnokin esélyeshez méltóan kell játszanunk. Ez a meccs nyerhető lett volna, ha kicsit jobban játszunk, így van mit tanulnunk a vereségből. Továbbra is jó úton járunk, a céljainkat el fogjuk érni! – nyilatkozta határozottan Tátrai Sándor.


NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Budapest
Vasas Óbuda - Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25:20)(25:11)(24:26)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, Németh Hanna, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Kovács-Fiskus Fanni, DR. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Pálvölgyi Eszter (libero), dr. Fürdök Nóra (libero)
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com