Jelszóigénylés

Nosztalgiázzunk: íme az SZRSE sikergyűjteménye!

Megosztás:
Megjelent: 2022. augusztus 5., péntek
Összefoglaltuk egyesületünk eddigi legfontosabb eredményeit

Rengeteg torna és bajnokság, ezernyi szép élmény és siker. Annyi mindenre lehet büszke a Szegedi Röplabda Sportegyesület és a szülőkkel, szurkolókkal és támogatókkal kiegészülő SZRSE-család, hogy felsorolni is nehéz. Nyári nosztalgiázás gyanánt azért mi megpróbáljuk: pontokba szedtük a klub 2005 óta íródó történetének legfontosabb eredményeit.

A 2005 januárjában elkezdett munkának gyorsan meglett a gyümölcse: már a 2005/2006-os szezontól férfi felnőtt csapatot versenyeztettünk, emellett több korosztályos bajnokságba is neveztünk fiú és leány utánpótlás csapatokat. Férfi NB II-es csapatunk kiharcolta feljutást az NB I-be, és utánpótlás csapataink is korosztályuk elitjéhez tartoztak. Tapasztalt és saját nevelésű fiatal játékosokkal megszilárdítottuk a csapat szereplését az élvonalban.

Fiú utánpótlás csapataink 2006 és 2009 között 7 bajnoki címet szereztek, többször is sikerült egy versenyévben két korcsoportban is első helyen zárni. Kitartó munkánknak köszönhetően egy olyan szegedi fiú generációt nevelt ki egyesületünk, amely alapja volt az 1990/1991-es utánpótlás válogatottnak. 

A feltörekvő fiatalokra épülő férfi csapatunk – a harcias felnőttekkel kiegészülve – a 2008/2009-es bajnoki szezonban egészen az Extraliga 4. helyéig menetelt, ami már a nemzetközi kupaszerepelés jogát is jelentette. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepelt együttesünk, nagyon kevés hiányzott a legjobb négy közé jutáshoz. 

2009 szeptemberére a sportolóink száma elérte a 100 főt.

Az utánpótlásnevelő munka kiemelkedő sikere, hogy a Szegedi Röplabda Sportegyesület – a női és a férfi vonalon is – az U11-es korosztálytól a felnőtt korosztályig minden egyes korcsoportban, összesen 19 versenycsapatot indít. Egyedülálló eredmény ez, hiszen nem jellemző, hogy egy egyesületen belül a leány és a fiú szakosztály is ilyen bázissal rendelkezik.

2011 szeptemberétől a magyar nemzeti bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint külföldi ligában is meghatározó férfi csapatokban szerepeltek és szerepelnek saját nevelésű játékosaink.

A 2011/2012-es bajnoki szezontól főként leány utánpótlás csapatokat versenyeztettünk azzal a céllal, hogy pár év után majd egy saját nevelésű játékosokból álló felnőtt női csapatot szerepeltessünk a magyar bajnokságban. A szakmai munka eredményesnek bizonyult, a 2018/2019-es szezonban saját nevelésű leány serdülő és junior korú játékosainkra alapozva elindítottunk egy felnőtt női csapatot az NB II-es bajnokságban, másrészt férfi csapattal is képviseltettük magunkat az NB II-ben, így szinte egyedülálló módon két nemben is szerepelt együttesünk a másodosztályban.

A 2019/2020-as szezonra újabb mérföldkövet értünk el, hiszen férfi felnőtt csapatunk NB II-es bajnokként az NB I-ben szerepelhetett.

A 2021/22-es idényben az utánpótlás és a felnőtt keretek is alaposan kitettek magukért. Fiú gyerek csapatunk korosztályos magyar bajnok lett, fiú mini együttesünk pedig bronzérmes – mindkét siker hazai pályán született. Férfi NB I-es és női NB II-es csapatunk is karnyújtásnyira volt a feljutástól, így a következő szezont még nagyobb reményekkel várhatjuk. 

Az elmúlt években egyre több tehetségünket hívják a korosztályos válogatottakba, így hosszabb távon is bizakodóak lehetünk.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com