Jelszóigénylés

Óriási csatában kétszettes előnyről kaptunk ki

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 21., vasárnap
Sok energiát vettek el a felzárkózások, vereséggel kezdte a rájátszást női NB II-es csapatunk.

Elképesztő izgalmakat hozó rangadóval kezdődött az NB II rájátszása a Vidux-Szegedi RSE számára. Felnőtt női csapatunk szoros végjátékokat nyerve 2:0-ra vezetett, mégis ötszettes csata lett a derbiből, amely végén sajnos a Kispest örülhetett a győzelemnek.Az első labdameneteknél még érezhető volt egy kis izgatottság, talán a rájátszás miatt, majd 10:5-ös vendég vezetésnél időt is kért Tátrai Sándor. Csak néhány apróságot kellett tisztázni, és beindult a szegedi szekér, Kovács-Fiskus Fanni szervái után már csak két pont volt a hátrányunk. Folytattuk az egyre higgadtabb és pontosabb játékot, meg is lett a jutalma: 17:16-nál átvettük a vezetést. Szép feladások és kemény ütések révén továbbra is tartottuk a lépést, majd 22:22-nél jött a hajrá. Két vendég hiba és egy háríthatatlan hazai ütés után meg is szereztük a vezetést!

A második szettet ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt, 6:0-ra meg is lépett a Kispest. “Magunkat verjük meg” – szólt Tátrai Sándor tömör összegzése, a fejmosás pedig hatott. Fürdök Lilla szervái után, olykor hosszabb labdameneteket is nyerve 6:6-nál már egyenlítettünk is. A fővárosi rivális remekül helyezett ütésekkel irányította a játékot, de meglépni szerencsére nem hagytuk, majd sokat jelentett, hogy 17:15-ös vendég vezetésnél egy maratoni hosszúságú labdamenetet nyerünk meg. 21:21-nél be is értük a Kispestet, majd Kovács-Fiskus Fanni, dr. Szalenko-Tőkés Ágnes és Szatmári Júlia ügyes ütéseivel még közelebb jutottunk a győzelemhez.

A szetteket tekintve tehát már 2:0-ra vezetünk, ennek tudatában a harmadik játékrészt már higgadtabban kezdtük, végre nem kellett energiát pazarolni felzárkózásra. Sőt, mi vezettünk, így 10:7-nél kicsit tanácstalannak tűnt a Kispest, mi pedig érezhetően elkaptuk a fonalat, lelkesítő hangerővel örültünk minden pontnak. Tartottuk a három-négy pontos előnyt, így fordultunk a hajrára, amely eddig nekünk kedvezett. Sajnos ismét izgulni kellett, hiszen négypontos hátrányból felállva 21:21-nél egyenlítettek a vendégek. Ez a kiengedés megbosszulta magát, ugyanis a folytatásban nem tudtuk zsinórban harmadszor is szoros végjátékot nyerni.
A Kispest összeszedettebb volt a negyedik szett elején, hullámzó játékunk miatt újra futni kellett az eredmény után. Mintha elment volna a bátorságunk, ütések helyett többször is simán blokkolható ejtésekkel próbálkoztunk. Zsinórban nyerte a labdameneteket a Kispest, már 18:9-ra vezetett, mire megtört a szegedi jég. Tízpontos hátrány után volt egy nagyobb fellángolásunk, de így is jöhetett az ötödik szett.

Lehengerlően kezdett a Kispest, gyorsan ötpontos előnyhöz jutott. Tátrai Sándor még ekkor is azt mondta tanítványainak: bátor játékkal lehet nyerni! Az SZRSE-virtus meg is mutatkozott, zsinórban öt ponttal egyenlítettünk! Sajnos ez nem volt elég, hiszen a folytatásban ismét felülkerekedett a Kispest, majd a vendégek öt meccslabdájából csak egyet tudtunk hárítani.

Tátrai Sándor: – Rengeteg energiát felemésztett, hogy négy szettben is öt-hat pontos hátrányból kellett felzárkózni. Fejben és fizikálisan is sokat jelent ez, magunknak köszönhetjük, hogy többször is elengedtük a Kispestet. Persze büszke is vagyok a lányokra, hogy mindannyiszor így küzdöttek, csak sajnálom, hogy ezzel nem tudtuk megtörni az ellenfelet és nem merítettünk belőle elég lelki erőt. A küzdenitudásban rutinosabb volt a Kispest, nem törtek meg akkor sem, amikor kétszettes hátrányban a harmadik szett nagy részében is irányítottunk. Csapatként nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, de mi sem eléggé aknáztuk ki az elmúlt három NB II-es év rutinját, olykor mintha elfelejtettük volna, mit is tanultunk az előző szezonokban. 3:0-ra nyerhettünk volna, de magunknak tettük nehézzé a meccset. Bátortalanul ejtegettünk a magas blokkokra, pedig két szettig remekül játszottunk. Sajnálom, hogy másodedző kollégám, Molcsányi Petra nem tudott velünk lenni, rengeteget jelentett volna a jelenléte, mentálisan és taktikailag is.


Női NB II Bajnokság Kelet Felsőház, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Kispest SE 2:3 (25:22)(25:23)(23:25)(18:25)(10:15)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Nagy Mína, Hűse Zsófia, Szatmári Júlia, Fürdök Lilla, dr. Fürdök Nóra, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Kiss Boglárka (libero), Nyers Noémi, Bálint Viktória, dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Andó Viola (libero).
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com