Jelszóigénylés

Őrizzük hazai veretlenségünket

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 1., vasárnap
Itthon még nem kapott ki női csapatunk, ezúttal a debrecenieket győzte le simán.

Foghíjas kerettel és vezetőedzője nélkül fogadta a Vidux-Szegedi RSE a DSZC-Eötvös DSE együttesét, de ettől még a cél nem változott: érvényesíteni kell a papírformát, és megőrizni a hazai veretlenséget a női NB II-ben. Az első szett csak a végjátékban dőlt el, ekkor ugyanis határozottabbá vált a támadójátékunk, így vezetéshez jutott csapatunk, amelyet ezúttal a másodedző, Csányiné Molcsányi Petra irányított.A második szett elején remek szervákkal léptünk meg, a hosszabb labdameneteknél pedig szemfüles megoldásokkal növeltük előnyünket. Ebben a szakaszban külön dicséret illette utánpótlásunk több reménységét is, akik végig lelkesen és eredményesen játszottak. A hajdúságiak 10:3-nál időt kértek, de szerencsére ez sem hozott változást, továbbra is magabiztosan meneteltek a szegedi lányok.

21:5-ös hazai vezetésnél a vendégek felbátorodtak, zsinórban hozták a bosszantó pontokat, talán mi sem koncentráltunk eléggé. Persze még mielőtt reménykedhetett volna riválisunk, összekaptuk magunkat, így már csak egy lépésre kerültünk a győzelemtől.

Mindez nem szegte kedvét ellenfelünknek, a debreceniek vezettek is a harmadik szett első felében, de gyors egyenlítés után fokozatosan megléptünk. A végjátékban észnél kellett lenni, de helyén volt a lányok keze és szíve, így a szezonban őrzik a hazai veretlenséget.

Csányiné Molcsányi Petra: – Kemény nyitásokat, határozott támadásokat és fegyelmezett védekezést kértem a lányoktól, és ezt meg is kaptam, ez volt a győzelmünk kulcsa. A debreceniek keresztütésekkel, ejtésekkel és hosszan kipörgetett labdákkal kompenzálták hátrányukat testmagasságban, de ezt szépen sikerült levédekezni. Kiss Nóra lett végül a feladónk, serdülő játékos létére rendkívül hatékony volt a felnőtt mezőnyben, de korosztálya másik három képviselője, Kiss Anna, Sojnóczky Sára és Nyers Noémi is nagy hasznára volt a csapatnak, őket mindenképp kiemelném. Hiányérzetem azért van, hiszen most nem voltunk olyan hangosak, nem helyeztünk nyomást az ellenfélre, nem örültünk annyira a pontoknak, nem volt hangzavar. Néha olyan érzése volt az embernek, mintha a debreceniek vezetnének, pedig jól játszottunk.
NB II Női Bajnokság Kelet-B-csoport, Szeged

Vidux-Szegedi RSE - DSZC-Eötvös DSE 3:0 (25:20)(25:15)(25:20)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Kiss Nóra, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Kovács-Fiskus Fanni, Sojnóczky Sára. Csere: Ádám Dóra (libero), Farkas Antónia, dr. Fürdök Nóra, Kiss Anna
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com