Jelszóigénylés

Őrizzük hazai veretlenségünket

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 1., vasárnap
Itthon még nem kapott ki női csapatunk, ezúttal a debrecenieket győzte le simán.

Foghíjas kerettel és vezetőedzője nélkül fogadta a Vidux-Szegedi RSE a DSZC-Eötvös DSE együttesét, de ettől még a cél nem változott: érvényesíteni kell a papírformát, és megőrizni a hazai veretlenséget a női NB II-ben. Az első szett csak a végjátékban dőlt el, ekkor ugyanis határozottabbá vált a támadójátékunk, így vezetéshez jutott csapatunk, amelyet ezúttal a másodedző, Csányiné Molcsányi Petra irányított.A második szett elején remek szervákkal léptünk meg, a hosszabb labdameneteknél pedig szemfüles megoldásokkal növeltük előnyünket. Ebben a szakaszban külön dicséret illette utánpótlásunk több reménységét is, akik végig lelkesen és eredményesen játszottak. A hajdúságiak 10:3-nál időt kértek, de szerencsére ez sem hozott változást, továbbra is magabiztosan meneteltek a szegedi lányok.

21:5-ös hazai vezetésnél a vendégek felbátorodtak, zsinórban hozták a bosszantó pontokat, talán mi sem koncentráltunk eléggé. Persze még mielőtt reménykedhetett volna riválisunk, összekaptuk magunkat, így már csak egy lépésre kerültünk a győzelemtől.

Mindez nem szegte kedvét ellenfelünknek, a debreceniek vezettek is a harmadik szett első felében, de gyors egyenlítés után fokozatosan megléptünk. A végjátékban észnél kellett lenni, de helyén volt a lányok keze és szíve, így a szezonban őrzik a hazai veretlenséget.

Csányiné Molcsányi Petra: – Kemény nyitásokat, határozott támadásokat és fegyelmezett védekezést kértem a lányoktól, és ezt meg is kaptam, ez volt a győzelmünk kulcsa. A debreceniek keresztütésekkel, ejtésekkel és hosszan kipörgetett labdákkal kompenzálták hátrányukat testmagasságban, de ezt szépen sikerült levédekezni. Kiss Nóra lett végül a feladónk, serdülő játékos létére rendkívül hatékony volt a felnőtt mezőnyben, de korosztálya másik három képviselője, Kiss Anna, Sojnóczky Sára és Nyers Noémi is nagy hasznára volt a csapatnak, őket mindenképp kiemelném. Hiányérzetem azért van, hiszen most nem voltunk olyan hangosak, nem helyeztünk nyomást az ellenfélre, nem örültünk annyira a pontoknak, nem volt hangzavar. Néha olyan érzése volt az embernek, mintha a debreceniek vezetnének, pedig jól játszottunk.
NB II Női Bajnokság Kelet-B-csoport, Szeged

Vidux-Szegedi RSE - DSZC-Eötvös DSE 3:0 (25:20)(25:15)(25:20)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Kiss Nóra, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Fürdök Lilla, Kovács-Fiskus Fanni, Sojnóczky Sára. Csere: Ádám Dóra (libero), Farkas Antónia, dr. Fürdök Nóra, Kiss Anna
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com