Jelszóigénylés

Pont kezdtek belejönni, amikor félbeszakadt a szezon

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 5., vasárnap
Úgy tűnt, a hatos döntőre is van esélye fiú gyerek csapatunknak.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Fiú gyerek együttesünkkel folytatjuk a sort, Csányi Dániel vezetőedző és korosztályos válogatott csapatkapitányunk, Pintér Barnabás osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

– Ez az első szezonom vezetőedzőként, így nagy izgalommal, vágtam a munkába. Volt bennem egy kis félsz, de bizakodva tekintettem az idény elé, hiszen remek edzőktől tanulhattam. Tavaly például Varga Tamás mellett dolgoztam, és hálás vagyok neki, hogy megkaptam ezt a lehetőséget – kezdte a beszélgetést Csányi Dániel. – Sajnos több nyaralás is közbeszólt az alapozás során, volt olyan hét, amikor három-négy ember volt emiatt az edzéseken. A szezon elején ez természetesen érződött is, nem volt meg a kellő fizikai alap, csak amit magukkal hoztak a srácok, így ősszel nem tudtunk szintet lépni. Három hetente voltak mérkőzéseink, így ezen szakaszok első hetében a fizikai felkészítésen volt a hangsúly. 

Ebben erőnléti edzőnk, Halász Nikoletta is rengeteg segítséget nyújtott, érződött is a munkája hatása. Elkezdtek jönni az eredmények, a fájó vereségek mellé nagyon szép sikereket is feljegyezhettünk, ugyanis végre a szettek befejezése is ment, ezzel ősszel sok problémánk volt. Felfelé szálló ágban volt a csapat, kezdtünk abban bizakodni, hogy ebből még hatos döntőbe kerülés is lehet. Sajnos a járvány közbeszólt, így talán sosem tudjuk meg, mire lettünk volna képesek ebben a szezonban. Duplán fájó ez, hiszen a kezdőcsapat nagy része jövőre már nem ebben a korosztályban lesz, így újra kell kezdeni az építkezést – nyilatkozta a vezetőedző.

Csányi Dániel ezután a szülőknek és kollégájának is köszönetet mondott.

– Hálásak vagyunk a szülők egész éves támogatásáért! Még sosem láttam olyat, hogy a családok ennyit utaztak volna idegenbeli meccsekre. Nagyon lelkesek voltak, mindig szurkoltak nekünk, le a kalappal a szülők előtt! Ennek köszönhetően az összes mérkőzésünkön jó volt a hangulat, az utolsó találkozóink már örömjátékok voltak. Másodedzőnk, Honti Szilárd segítségét is külön szeretném megköszönni! Neki a mini csapattal is munkája volt, de nálunk is maximálisan odatette magát, kiváló volt vele dolgozni – hangsúlyozta a tréner.Korosztályos válogatott csapatkapitányunk, Pintér Barnabás is pozitívan értékelte a szezont.

 – Alakulhatott volna jobban is az idény, de az összkép pozitív, mert a végére magunkra találtunk. Erősebb csapatok ellen is nyertünk, a Dunaújváros elleni idegenbeli sikerünk különösen fontos volt számunkra. Ha a versenynaptár szerint folytatódott volna a bajnokság, szerintem sikerül a hatos döntőbe jutás. Erősségünk a támadójáték, védekezésben kell leginkább fejlődnünk, bár a tavaszi szezonra már a játék ezen része is kezdett alakulni. Nagyon hiányoznak a közös edzések. Az otthoni tréning és a tanulás bezártság érzetet okoz, de szerencsére a testvéremmel együtt tudunk gyakorlatokat végezni – számolt be Pintér Barnabás.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com