Jelszóigénylés

Soha ne add fel!

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 3., szerda
Egy legendás futballmeccs örökké érvényes tanulságai.

2019. május 7., Liverpool, Anfield Stadion. Ez az időpont és helyszín arany betűkkel jelenik meg nemcsak a labdarúgás, de a sportvilág krónikáskönyveiben is. Nem azért, mert 4–0-ra diadalmaskodott a házigazda a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján – és ezzel fináléba jutott, amit meg is nyert – hanem azért, ahogyan. Rendkívül tanulságos történet, mintha a forgatókönyv és a körítés is egy motivációs hollywoodi filmhez készült volna. Soroljuk is, miért.

1, A párharc első találkozóját lenhengerlő játékkal nyerte 3–0-ra a Barcelona, ezután már csak a legelvakultabb liverpooli szurkolók hittek a fordításban. Na és persze kedvenc csapatuk, hiszen játékosként és edzőként mindig lehet és kell is hinni a végső sikerben, a legrosszabb körülmények között is.

2, Ha ez a hátrány nem lett volna elég, kiderült: a Liverpool legeredményesebb játékosa, Szalah sérülés miatt nem játszhat a visszavágón. Az egyiptomi klasszis a pályára ugyan nem léphetett, de fel tudta tüzelni társait, ahogy egy vezérhez illik. A lelátón például egy "Never give up" ("Soha ne add fel") feliratú pólóban nézte végig a rangadót.

3, Az első gól gyorsan jött, és egy nagy védés sem zavarta meg a támadást, látszott a hazai játékosokon, hogy mindenáron be akarják bizonyítani: nem veszett el semmi. Ez a hozzáállás az ellenfelet jobban gyengítheti, mint egy bekapott gól.

4, A második és harmadik hazai gólt Wijnaldum csereként beállva, két percen belül szerezte. Igazi sokk volt ez minden néző, és főként a Barcelona játékosai számára. Így kell beszállni a kispadról! Persze, tudjuk, nem lehet mindig ilyesmit elvárni cserejátékostól, de azt mindenképp, hogy új lendületet adjon a csapatának.

5, Az igazi legenda a mindent eldöntő találatot övezi. Úgy tűnt, hogy nem Trent Alexander-Arnold végzi el a szögletet, pedig elsőként ő állt a labda mögé, de elsétált, viszont látta, hogy a Barcelona játékosai emiatt nem is figyelnek, így váratlanul visszaszaladt a labdához, és a teljesen szabadon álló társához passzolt, aki gólt is szerzett a meglepett védők között. Később kiderült: a hazai csapat megfigyelte, hogy a szögleteknél sokáig készülődik a Barcelona, ezt a gyengeséget pedig elképesztő helyzetfelismeréssel ki is használták. Őrületes jelent volt, és a Liverpool szurkolói különösen büszkék lehettek, hiszen a trükköt egy fiatal, helyi születésű és saját nevelésű játékos mutatta be.

6, Példaértékű hozzáállást mutattak be tehát a Liverpool játékosai, de nemcsak a hazaiak esete tanulságos, hanem az ellenfélé is. A Barcelona ugyanis a párharc első mérkőzésén nagy előnye tudatában a hajrában több ziccert is elszórakozott. Teljes koncentráció nélkül hiába érezzük zsebünkben a győzelmet, könnyelmű megoldások után mindent el is lehet veszíteni.

7, Nem szabad elfeledkezni a közönség erejéről sem, hiszen még a tévéképernyők előtt is kirázta a hideg az embereket az Anfield Staton hangulatától, olyan szurkolást mutattak be a drukkerek. A végén a csapattal együtt énekelték a klub himnuszát, és az ilyen felemelő pillanatokat látva még inkább hiányoznak nekünk a nézők. Ha nem is olyan sokan, mint Liverpoolban, de ugyanilyen szeretettel szoktak biztatni minket a Lila iskolában, és ebből mindig erőt tudunk meríteni. Reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk!



Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com