Jelszóigénylés

Sokkal nehezebb volt, mint gondoltuk

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 17., szombat
Ötszettes csatában nyert a Vidux-Szegedi RSE a Dunakanyar ellen.

Női NB II-es csapatunk az első három fordulóban három legkomolyabb riválisával találkozott, e mérkőzésekből kettőt is simán nyert, így bizakodva vártuk a Dunakanyar elleni bajnokit. Az újszegedi sportcsarnokban úgy kezdődött a derbi, ahogy vártuk: gyorsan megnyugtató előnyt szerzett a Vidux-Szegedi RSE.Ez sajnos kényelmessé tette a hazai lányokat, így Tátrai Sándornak fel kellett rázni őket. 21:21-nél még szigorúbb volt a taktikai értekezlet, de hiába kért a tréner határozottabb játékot, elvesztettük az első szettet.

A második játékrész ugyanúgy indult, mint az első, de ezúttal a folytatásban még növeltük is a különbséget. – Látom a szemetekben, hogy jobban koncentráltok! – dicsérte a tanítványokat Tátrai Sándor. Így volt a hajrában is, 25:11-re végre hoztuk a papírforma részeredményt.

A következő szett már szorosan indult, majd 9:9 után hosszú labdameneteket nyerve lépett meg a Dunakanyar. Sajnos folyamatosan tartotta előnyét a szentendrei együttes, így már csak öt szettben volt esélyünk kiharcolni a győzelmet.

Sajnos úgy tűnt, ugyanilyen lesz a negyedik szett forgatókönyve is, de harcias játékkal 19:19-nél egyenlítettünk. A jó hozzáállás a hajrában meg is hozta eredményét, így jöhetett a mindent eldöntő, ötödik szett.

Álomszerűen kezdtünk, ugyanis 6:0–ra megléptünk, majd jól sáfárkodtunk az előnnyel, így ha sokkal nehezebben is, mint gondoltuk, de megszereztük szezonbeli harmadik győzelmünket is.

Tátrai Sándor: – Magunknak tettük nehézzé ezt a meccset. Az első szettben szóltam, hogy ne engedjünk ki, tövig nyomjuk a gázt, ha simán lehet nyerni, akkor úgy nyerjünk. Kezdtem azt érezni, hogy a Dunakanyar felveszi a ritmust, mi pedig görcsössé válunk. Bátortalanul játszottunk, és mintha fáradtnak éreztem volna a lányokat. Persze ez visszavezethető a megszokottnál kevesebb edzéshez, de egy sportoló sosem adhatja fel, a fáradtság fejben dől el. Küzdöttek a lányok, de talán csak a harmadik szett közepén jöttek rá, mennyire kell hajtani ezen a meccsen. A drámai helyzetek adják a sport szépségét, nem egyszerű ezt egyszerre élvezni és komolyan venni, de a szoros csata végén bizonyítottuk az érettségünket.
NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Szeged

Vidux-Szegedi RSE - Dunakanyar SE 3:2 (23:25)(25:11)(17:25)(25:22)(15:9)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kovács-Fiskus Fanni, Nyers Noémi. Csere: Sipka Bernadett (libero), Inhoff-Vass Violetta, Farkas Antónia, Fürdök Lilla, Bálint Viktória
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com