Jelszóigénylés

Strandröplabda: két párosunk is debütál

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 8., csütörtök
Hétvégén három SZRSE-játékos is első nagy tornáján vesz részt.

Tovább dübörög a strandröplabda szezon, az előttünk álló hétvégén egy négycsillagos tornát rendeznek Budapesten. Öt SZRSE-érdekeltségű páros vesz részt a fővárosi Park - Side Out Kupán, ebből két duó számít újnak, három játékos pedig abszolút újoncnak ezen a szinten. A felnőttek között azért már a rutinos szegedieknek lehet szurkolni, hiszen Borsi Levente és Demcsák Balázs, illetve Sarnyai Ákos és a gödöllői Teréki Balázs már nem először áll össze.Az U22-es mezőny tartogat újdonságokat, hiszen a lányoknál a legutóbb aranyérmet szerző Andó Viola–Kertai Júlia páros mellett Kiss Nóra és Nagy-Hegyesi Réka is összeáll. Nóra már tapasztalt strandröplabdázó, tavaly az ob-döntőbe jutással klubtörténelmi sikert ért el Baksa Pannával. Új társa, Nagy-Hegyesi Réka viszont még nem indult hivatalos versenyen, de a Gellért Szabadidőközpont pályaavatóján már együtt állt ki Nórával, a páros pedig úgy döntött: belevág a közös nyári kalandba.

– Ez lesz az első verseny a szezonban, közösen pedig még most debütálunk, így nem fogalmaztunk meg konkrét célt, egyszerűen csak minél jobban akarunk játszani – jegyezte meg Kiss Nóra. – Nagyon szeretjük a Gellért Szabadidőközpont új pályáit, az avatásuk óta heti öt közös edzéssel ott készülünk. Persze a kánikulában nem a legkellemesebb a 16 órási edzés, de élvezzük a közös munkát, és örülünk, hogy hétvégére enyhülést jósolnak – tette hozzá a páros rutinos tagja.
– Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a régóta várt debütálás, hiszen rögtön egy négycsillagos tornán játszhatok Nórival. Jó párost alkotunk az edzéseken, és segítséget is kapunk, így biztosan nagy élmény lesz – utalt Nagy-Hegyesi Réka arra, hogy nem csak a szegedi tréningeken dolgoznak együtt Hulmann Zsolttal, edzőjük a hétvégén el is kíséri a lányokat.

A fiú mezőnyben egy teljesen újonc páros próbálja ki magát, amolyan családi vállalkozásként, hiszen edzőként egyesületünk elnöke, Varga Tamás kíséri el két fiát, Varga Medárdot és az ifjabb Varga Tamást. A szintén U22-es mezőnyben induló fivérek nem izgulnak, hiszen egyelőre csak belekóstolnak a strandröplabda világába.

– Múlt héten találkoztuk ezzel a lehetőséggel, és úgy voltunk vele, miért is ne próbáljuk ki magunkat. Pár edzésen gyakoroltunk, és Tamással együtt úgy gondolkodunk, hogy máris szeretnénk nyerni. Így érdemes hozzáállni –  véli Varga Medárd. – Ez most egy kirándulás ebben a szakágban, aztán majd meglátjuk, mi lesz a folytatással. Édesapánktól sok tanácsot kapunk, tőle is tudjuk, hogy mi mindenre kell figyelni, de Hulmann Zsolt segítségét is szeretnénk megköszönni, akivel túl vagyunk az első gyorstalpaló edzéseken. Zsolt azt mondta, hogy nem kell félnünk, vagányan álljunk hozzá, bízik bennünk – számolt be Medárd az új kalandról.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com