Jelszóigénylés

Tét nélküli vereségből is lehet tanulni

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 23., vasárnap
Női NB II-es csapatunk már a rájátszásra hangolt a Jászberény ellen.

A női röplabda NB II alapszakaszának utolsó fordulójában a Vidux-Szegedi RSE számára nem volt tétje a Jászberény elleni hazai mérkőzésnek. Az első két szettben nem is az eddigi kulcsjátékosok kaptak lehetőséget, ettől persze még komolyan vették a lányok a találkozót, hiszen ezzel is gyakoroltak a rájátszásra, amely egy hét múlva el is kezdődik. Ötszettes meccsen kaptunk ki a vendégektől, de a tét nélküli vereségből sokat tanulhatunk.

– A rájátszás hozza a legélesebb küzdelmet, így fel kell készülnünk minden lehetőségre, ezért lett egy kicsit felforgatva a csapatunk – kezdte a beszélgetést Tátrai Sándor vezetőedző. – Próbáltunk gyakorolni szokatlan felállásokat, így hasznos volt a meccs, még ha ki is kaptunk. Két játékos is számára nagyon idegen poszton kapott szerepet, de szépen hozták, amit vártam tőlük, ez a tapasztalat később kamatozhat is. Sajnos koncentrációban voltunk gyengék, az első szett biztos ezen múlt, de a másodikban is nagyon hiányzott a kellő összpontosítás – mondta a tréner.

A harmadik szett közepén néhány cserével a megszokott kezdőcsapat került pályára.

– Ekkor stabilabb lett a játékunk, a hangulat is fokozódott a csarnokban, a negyedik szettben pedig szinte minden összejött a lányoknak. Az ötödik szettre talán elfáradtak a játékosok, és talán túlságosan rágörcsöltek a győzelemre. A szett elején nem tudtunk olyan mentális állapotba kerülni, amivel fölénybe lehet kerülni. Egy hét múlva indul a rájátszás, addig pontosítani kell a játékunkat, építve az elmúlt hetek hasznos munkájára. Ha összeáll a játékunk, és formába lendülünk, akkor szép időszak előtt állhatunk – véli Tátrai Sándor.NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE Jászberényi RK 2:3 (22:25)(23:25)(25:21)(25:12)(8:15)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Kovács-Fiskus Fanni, Andó Viola, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Ádám Dóra (libero), Pálvölgyi Eszter (libero)
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com