Jelszóigénylés

Tét nélküli vereségből is lehet tanulni

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 23., vasárnap
Női NB II-es csapatunk már a rájátszásra hangolt a Jászberény ellen.

A női röplabda NB II alapszakaszának utolsó fordulójában a Vidux-Szegedi RSE számára nem volt tétje a Jászberény elleni hazai mérkőzésnek. Az első két szettben nem is az eddigi kulcsjátékosok kaptak lehetőséget, ettől persze még komolyan vették a lányok a találkozót, hiszen ezzel is gyakoroltak a rájátszásra, amely egy hét múlva el is kezdődik. Ötszettes meccsen kaptunk ki a vendégektől, de a tét nélküli vereségből sokat tanulhatunk.

– A rájátszás hozza a legélesebb küzdelmet, így fel kell készülnünk minden lehetőségre, ezért lett egy kicsit felforgatva a csapatunk – kezdte a beszélgetést Tátrai Sándor vezetőedző. – Próbáltunk gyakorolni szokatlan felállásokat, így hasznos volt a meccs, még ha ki is kaptunk. Két játékos is számára nagyon idegen poszton kapott szerepet, de szépen hozták, amit vártam tőlük, ez a tapasztalat később kamatozhat is. Sajnos koncentrációban voltunk gyengék, az első szett biztos ezen múlt, de a másodikban is nagyon hiányzott a kellő összpontosítás – mondta a tréner.

A harmadik szett közepén néhány cserével a megszokott kezdőcsapat került pályára.

– Ekkor stabilabb lett a játékunk, a hangulat is fokozódott a csarnokban, a negyedik szettben pedig szinte minden összejött a lányoknak. Az ötödik szettre talán elfáradtak a játékosok, és talán túlságosan rágörcsöltek a győzelemre. A szett elején nem tudtunk olyan mentális állapotba kerülni, amivel fölénybe lehet kerülni. Egy hét múlva indul a rájátszás, addig pontosítani kell a játékunkat, építve az elmúlt hetek hasznos munkájára. Ha összeáll a játékunk, és formába lendülünk, akkor szép időszak előtt állhatunk – véli Tátrai Sándor.NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE Jászberényi RK 2:3 (22:25)(23:25)(25:21)(25:12)(8:15)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, dr. Fürdök Nóra, Nagy Mína, Hűse Zsófia, Kovács-Fiskus Fanni, Andó Viola, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes, Kertai Júlia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett, Ádám Dóra (libero), Pálvölgyi Eszter (libero)
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com