Jelszóigénylés

Több lehetőséget teremtünk a strandröplabda iránt érdeklődőknek!

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 21., szerda
Az elmúlt hetekben fontos lépéseket tett az SZRSE a kiegészítő sportág ügyében.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület fókuszában eddig is, és ezután is a teremröplabda marad, de érezzük: egyre nagyobb az igény a strandröplabda iránt. Ennek a trendnek nagyon örülünk, hiszen a nyári változat kiváló kiegészítő sportág, amelynek technikai elemei és különösen erőfejlesztő hatásai jól jönnek a parkettán. Épp ezért az elmúlt hetekben fontos lépéseket tettünk a strandröplabda ügyében!

Egyrészt folyamatosan zajlanak az előrehaladott egyeztetések egy kiváló, és épp fejlesztés alatt álló szegedi strandröplabda pályáról, amelyet a nyári szezonban reményeink szerint kibérelhetünk. Másrészt pedig az elmúlt hetekben 12 edzőnk is elvégezte a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) strandröplabdás továbbképzését, így mindannyian fel tudják készíteni a sportolókat. Sőt, szeretnénk bátorítani az SZRSE játékosait, hogy minél többen jelezzék strandröplabdás szándékaikat, a folyamatos tréningek mellett versenyzési lehetőséget is biztosítanánk!

Mindannyiunknak lendületet és motivációt adott, hogy tavaly Kiss Nóra és Baksa Panna párosa az U16-os ob-döntőben szerepelt, ez pedig klubtörténelmi siker volt az SZRSE számára. Trénereink ezért is izgatottak az új feladat kapcsán.

– Amatőr szinten a legtöbben már találkoztunk a strandröplabdával, de rendkívül hasznos volt, hogy az MRSZ segítségével egy online kurzuson tisztáztuk a legfontosabb különbségeket a terem- és a strandröplabda között. Alapos ismereteket kaptunk a szabályrendszerről és a speciális edzésmunkáról, így felkészülten várjuk az új kihívásokat – nyilatkozta a 12 strandröplabdás edzőnk egyike, Váradi-Tóth Gerda, majd megjegyezte: az SZRSE-nél várhatóan több további kollégája is elvégzi majd a képzést.

Nyárra tehát már terveink vannak, minél több játékossal szeretnénk megismertetni ezt a remek kiegészítő sportágat, versenyeztetnénk is őket, hosszabb távon pedig még a versenyrendezés is benne van a pakliban.

– Az eddiginél több párost szeretnénk indítani, illetve egy strandröplabdás tábor ötlete is felmerült bennünk. Először felmérjük az igényeket, utána döntünk a részletekről. Két szezont is komolyan befolyásolt a koronavírus-járvány, kiestek edzések és mérkőzések, ebben a nehéz időszakban különösen fontosnak tartjuk, hogy további sportolási lehetőséget biztosítsunk. A klub részéről a strandröplabda kapcsán a mozgás a fontos, nem az eredmények, versenyeztetés szempontjából tehát a teremröplabda élvez elsőbbséget, de bárkinek lehetőséget adunk, aki ilyen formában is mozogni szeretne – hangsúlyozta Dávid Tibor, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető-elnökhelyettese.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com